Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Japon Heyetin Ziyareti…

Türkiye-Japonya Deniz Güvenliği Toplantısı İçin Ankara’ya Gelen Heyeti Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Altan Raşit Civan Makamında Kabul Etti -Raşit civan: “ Biz Yerel Yönetimler Modelini Japonya dan almışız. Japon ve Türk Devlet Yönetimleri Benzer Anlayış İçerisinde Olmuştur” -Tümamiral Izuru Fukumoto: “1998 İle 2001 Yılları Arasında Üç Yıl Boyunca Görev Yaptığım Ankara Çok Değişmiş. Ankara’nın Giriş Noktası Olan Hava Limanı Ve Yolu Çok Güzelleşmiş. Yeni Binalar Yapılmış Ayrıca Ulaşımın Sisteminin de Daha İyileşmiş Olduğunu Gördüm”

16 Şubat 2010 Salı 05:52
Japon Heyetin Ziyareti…

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Altan Raşit Civan,  3. Türkiye Japonya Deniz Güvenliği Toplantıları için Ankara’da bulunan heyeti makamında kabul etti.

1.gif
Büyükşehir Belediyesi  Yeni Hizmet binasında gerçekleşen kabule, Japonya Okyanus Araştırmaları Vakfı Başkanı Prof. Masahiro Akiyama, Japon Deniz Öz Savunma Kuvvetleri Deniz Harp Okulu Komutan Yardımcısı Tümamiral Izuru Fukumoto, Ankara Japonya Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Dnz. Kur. Alb. Keillehi Seto ile Vakıf yöneticileri katıldı.
Kabulde, konuk heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Altan Raşit Civan, iki ülke arasında her zaman dostluk ve sevgiye dayanan bir ilişki olduğunu belirterek, “Japon ve Türk devlet yönetimlerinde benzerlikler bulunmaktadır.  Bu da iki ülke arasında özel bir sevgi bağı oluşturmaktadır” dedi. 
Ülkemizde uygulanan yerel yönetim modelinin Japonya’ dan alındığını ifade eden Civan,  “Isparta Belediye Başkanlığı yaptığım 1989 yılında araştırmıştım. Ülkemizdeki yerel yönetimler idare şekli bilinenin aksine Fransada değil Japonya dan alınmıştır. Cumhuriyetin ilanından sonraki dönemde bu model tercih edilmiştir. Gerek belediye başkanlıklarının ve diğer organlarının seçimi birebir aynıdır”  diye konuştu. 
Japonya ve Türkiye arasında, ekonomik, siyasi ve sinayi konularında da önemli işbirlikleri yapıldığını altını çizen Altan Raşit Civan, İstanbul’da Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan iki köprünün ardından yapımı sürmekte olan Marmaray’ın da Japonlar tarafından yapılıyor olmasının da buna güzel bir örnek olduğunu söyledi. 
Civan , Ankara’nın yerel yönetimler konusunda oldukça önemli projeleri hayata geçirdiğini vurgulayarak,  Ankara  Büyükşehir Belediyesinin yerel yönetimler konusunda tüm Türkiye’ye örnek teşkil ettiğini kaydetti.        
      
-“ANKARA ÇOK DEĞİŞMİŞ”-    

2.gif
       
Japonya Okyanus Araştırmaları Vakfı Başkanı Prof Masahiro Akıyama, 3 yıldır Türkiye- Japonya Güvenliği Toplantıları için Türkiye ye geldiklerini belirterek, burada yapılan çalışmalardan memnuniyet duyduklarını belirtti. 
Konuk heyette bulunan ve daha önce  Japonya’nın Ankara Büyükelçiliğinde  1998- 2001 yılları arasında görev yaptığını kaydeden  Japon Deniz Öz Savunma Kuvvetleri Deniz Harp Okulu Komutan Yardımcısı Tümamiral Izuru Fukumoto, aradan geçen yılların Ankara’yı çok değiştirdiğini belirterek, “Üç yıl boyunca görev yaptığım Ankara çok değişmiş. Ankara’nın giriş noktası olan hava limanı ve yolu çok güzelleşmiş. Yeni ve çok güzel  binalar yapılmış. Ayrıca  ulaşımın sisteminin de daha iyileşmiş olduğunu gördüm”  dedi.
Kabulün ardından Genel Sekreter  Altan Raşit Civan, konuk heyet Başkanı Akıyama’ya Başkan Gökçek imzalı el yapımı çini tabak ile belediye faaliyetlerinin anlatıldığı bir kitap hediye etti.