Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Hicazkar Fasıl Ve Muzaffer İlkar Konseri…

Ankara Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, Başkentlileri Hicazkar Fasıl Ve Muzaffer İlkar Besteleriyle Buluşturacak…

25 Şubat 2010 Perşembe 05:37
Hicazkar Fasıl Ve Muzaffer İlkar Konseri…

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kültürel ve sanatsal faaliyetlerine bir yenisini daha ekleyerek, Başkentlileri “Hicazkar fasıl ve Muzaffer İlkar besteleriyle” buluşturacak.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Türk Sanat Müziği Korosu, 2010 yılının ilk konserini 27 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirecek. Gençlik Parkı Tiyatro Salonu’nda düzenlenecek konseri Ankaralılar ücretsiz izleyebilecek.
Başkentli 100 müzikseverden oluşan Türk Sanat Müziği Korosu, hicazkar fasıl makamında eserleri ve ardından müzik dünyamıza muhteşem eserler kazandıran Muzaffer İlkar’ın bestelerini, şef Dr. Cumhur Koca yönetiminde yorumlayacak. Amatör sanatçılardan oluşan korunun konserinde, eserlerden 11’i de solo seslendirilecek.

- 15 YILDIR BAŞKENTLİLERİ MÜZİĞE DOYURUYOR

Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan Türk Sanat Müziği Korosu, 1995 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürüyor ve Başkentliler’e yılda iki kez konser veriyor. Ekim ayından itibaren “solfej, nota bilgisi, şan ve repertuar” gibi konularda eğitimden geçen koro üyeleri, 17-50 yaş arası 100 Başkentli müzikseverden oluşuyor. Her konserinde Türk sanat müziğine unutulmaz eserler kazandıran bir bestecinin eserlerine yer veren koro, bugüne kadar Zeki Müren, Yıldırım Gürses, Avni Anıl ve Münir Nurettin Selçuk gibi ustaların bestelerini Ankaralı sanatseverlerle buluşturdu.

 
-MUZAFFER İLKAR-

1910 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Muzaffer İlkar, Kadıköy İdadisi'nde okuduğu yıllarda Şark Musiki Cemiyeti'ne girerek müzik hayatına adım attı. Bir gazetenin yaptığı yarışmada başarılı olunca  Radyo İdaresi’nin dikkatini çeken İlkar, 1938 yılında açılan Ankara Radyosu’nda görev aldı. İlkar, Ankara Radyosu'nda makam, üslup ve nazariyat bilgilerini ilerlettikten sonra Ankara Devlet Konservatuarı’na girdi. Ankara Radyosu'nun Türk Müziği Müdürlüğü’nden 1975 yılında yaş sınırından emekli olan Muzaffer İlkar,, bir zamanlar eserleri en fazla çalınan bestecilerin başında gelirdi. Besteciliği 1929 yılında nihavent makamındaki “Bu aşkın namesiyle coşmuştu gönül” şarkısı ile başlayan İlkar, “Şarkılar seni söyler, dillerde nağme adın”, “Gönül penceresinden ansızın bakıp geçtin”, ‘‘Gözlerimden yüzün, kulaklarımdan sesin silinmedi senelerdir’’ gibi eserleri ile hafızalarda unutulmaz bir yer edindi. 
TRT kayıtlarına göre 100 kadar bestesi bulunan usta sanatçı, 23 Şubat 1987 günü İstanbul'da hayatını kaybetti.