Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Havaalanı Otobüsleri Gar’a Da Uğrayacak…

Ukome Genel Kurulu’nda Görüşülerek, Karara Bağlanan Yeni Uygulamayla Ego’nun Havaalanı-Aşti-Kızılay Seferini Yapan Otobüsleri Artık Gar’dan Da Geçecek -Toplantıda, Gölbaşı Toki, Turkuaz Toki Ve Elmadağ Toki Blokları Başta Olmak Üzere Birçok Yeni Yerleşim Bölgesinin De Otobüs Güzergahı Belirlendi

28 Şubat 2010 Pazar 05:20
Havaalanı Otobüsleri Gar’a Da Uğrayacak…

1.gif

Başkent toplu taşım ve ulaşımı konusunda önemli kararların alındığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu’nda, EGO’nun Havaalanı’na sefer yapan otobüsleri  artık Gar’a da uğrayacak.
 Ankara aktarmalı uçuşların 2008 yılından itibaren arttığı ve buna bağlı olarak çevre illerden Başkent’e gelen uçak yolcu sayısında yüzde 100 oranında artış görüldüğüne dikkat çekilen kararda, EGO’nun 442 No’lu Havaalanı-Aşti-Kızılay seferlerini yapan otobüslerinin güzergahı yeniden belirlendi. UKOME Genel Kurulu’nda görüşülerek karara bağlanan yeni uygulamayla, artık Gar’a da uğrayacak 442 No’lu EGO otobüslerinin yeni güzergahı şöyle olacak:

“Esenboğa Havaalanı, Havaalanı yolu-İrfan Baştuğ Caddesi-Turgut Özal Bulvarı-Opera Köprüsü’nden sağa dönüş-Talat Paşa Bulvarı-Tren Garı-Kazım Karabekir Caddesi-Talat Paşa Bulvarı-Gar Caddesi-Ulus-Dışkapı-İrfan Baştuğ Caddesi-Havaalanı Yolu-Esenboğa Havaalanı.”

-YENİ OTOBÜS GÜZERGAHI VE HATLAR BELİRLENDİ

2.gifUKOME Genel Kurulu’nda görüşülerek karara bağlanan bir diğer madde ise Büyükşehir Belediyesi Kanunu’yla hizmet alanı genişleyen EGO’nun, uzak bölgelere de ihtiyaç olduğu ölçüde yeni hat açılması ve güzergah belirlenmesine ilişkin oldu. Vatandaşların, muhtarların, ilgili kurum ve kuruluşların istek ve önerileri doğrultusunda görüşülerek, ‘uygun görülmüştür’ diye nitelendirilen kararlarla, merkeze uzak olan bölgelere de yeni hatlar açıldı ve yeni güzergahlar belirlendi.

Buna göre EGO otobüslerinin başta Gölbaşı-TOKİ, Turkuaz-TOKİ ve Elmadağ TOKİ Blokları olmak üzere bir çok yeni yerleşim yerine ulaşımla ilgili kararlar alındı. Gölbaşı-TOKİ Blokları için; Opera-Konya Yolu-Gölbaşı-TOKİ güzergahı belirlenirken, Turkuaz-TOKİ Blokları için; Turkuaz TOKİ-Yaşamkent-Kızılay güzergahı uygun görüldü.
Başkent toplu taşım ulaşımına ilişkin birçok yeni kararın alındığı UKOME Genel Kurulu’nda ayrıca, Elmadağ TOKİ Blokları’nda yerleşimin başlaması nedeniyle vatandaşların istediği doğrultusunda; TOKİ Blokları-Elmadağ-Ulus olarak yeni hat açılmasına da karar verildi.