Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Hanım Lokalleri 1. Halkoyunları Şenliği…

Ankaralı Hanımların Buluşma Adresi Hanım Lokalleri Üyeleri, Halk Oyunlarındaki Hünerlerini İlk Kez Düzenlenen Şenlikte Sergilediler - Haftada 1 Gün Ders Alarak Bir Dönemde Oldukça Başarılı Bir Noktaya Gelen 25-50 Yaş Arası Hanımlar, Gençlik Parkı Tiyatro Salonu’nda, 11 Ekiple Edirne’den Van’a Türkiye’nin Farklı Bölgelerinden Gösteri Sundular

07 Ocak 2010 Perşembe 07:46
Hanım Lokalleri 1. Halkoyunları Şenliği…

1.gif

Ankara Büyükşehir Belediyesi Hanım Lokalleri üyelerinden oluşan halkoyunu ekipleri, Gençlik Parkı’ndaki Tiyatro Salonu’nda hünerlerini sergiledi. Hanım Lokalleri 1. Halkoyunları Şenliği’nde sahne alan 11 ekip, Edirne’den Van’a kadar Türkiye’nin dört bir yanından folklorik gösteri sunarak, izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

-15 AYRI MERKEZDE PEK ÇOK FARKLI İMKAN

2.gif

Sağlıklı bir yaşam, stres atmak, çevre edinmek ya da kaliteli zaman geçirmek isteyen Başkentli hanımların buluşma noktası haline gelen Ankara Büyükşehir Belediyesi Hanım Lokalleri üyeleri, kent genelindeki 15 ayrı merkezde bilgisayar kursundan satranca, platesten saunaya kadar pek çok farklı imkandan faydalanıyorlar. Bu hizmetlerden biri olan halkoyunları kursları ise özellikle ev hanımlardan oldukça büyük ilgi görüyor.
Uzman eğiticiler tarafından haftada 1 gün verilen kurslara katılan 25-50 yaş arası Başkentli hanımlar, son bir dönemde edindikleri tecrübeyi düzenlenen şenlikte beğeniye sundular. Türkiye’nin farklı bölgelerinden gösteriler hazırlayan Hanım Lokalleri Halkoyunları kursiyerleri, kısa sürede ulaştıkları performansla izleyenlerden de büyük alkış aldılar.

“ŞENLİĞİN DEVAMI GELECEK”

Paylaşmanın, dayanışmanın, arkadaşlığın ve üretmenin en güzel örneklerini sunan Hanım Lokalleri üyelerinin son gösterisinin de gurur verici olduğunu kaydeden Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Selma Okuroğlu, halkoyunu ekiplerini başarılarından dolayı kutladı. Sincan’da başlayan ve kentin dört bir yanına yayılan Hanım Lokallerinin amacına ulaştığını dile getiren Okuroğlu, “Gerçekten gurur verici bir tablo. Demek ki el ele verince yapamayacağımız bir şey yok. Bu işe gönül veren, hünerlerini sergileyen tüm hanımları sevgiyle kucaklıyorum. Gerçekten büyük bir keyifle izledim” dedi.
Birincisi düzenlenen şenliğin önümüzdeki yıllarda da sürdürüleceğini ifade eden Okuroğlu, üyelerin çevrelerindeki hanımları da lokallere üye olmaları konusunda teşvik etmelerini istedi. Okuroğlu, Bala ve Hasanoğlan’da da yeni lokallerin açılmasını planladıklarını söyledi.

-KOLBASTI COŞTURDU

Gençlik Parkı’ndaki Tiyatro Salonu’nda birincisi düzenlenen Hanım Lokalleri Halkoyunları Şenliği programında Pursaklar Hanımlar Lokali Edirne, Çankaya Hanımlar Lokali Van ve Artvin, Planet Hanımlar Lokali Artvin, Batıkent Hanımlar Lokali Bilecik, Şafaktepe Hanımlar Lokali Silifke, Bahçelievler Hanımlar Lokali Kastamonu, Altındağ Hanımlar Lokali Trabzon, Dikmen Hanımlar Lokali Burdur ve Eryaman Hanımlar Lokali Trakya bölgesinin oyunlarını sundular. Etlik Hanımlar Lokali üyelerinin “kolbastı” gösterisi ile Harikalar Diyarı Hanımlar Lokali Dans Grubu’nun “tango” gösterisi ise şenliğe ayrı bir renk kattı.
Gösterilerin ardından folklor ekipleriyle izleyiciler sahnede bir araya gelerek, canlı müzik eşliğinde halaylar ve oyunlarla eğlenceye devam ettiler.