Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Ego Yolcuları Sigortalanıyor…

Ego Genel Müdürü Ömer Ulu, 1 Ocak 2010 Tarihinden İtibaren Otobüs, Metro Veya Ankaray İle Yolculuk Yaparken, Kaza Sonucu Ölüm, Sakatlanma Ya Da Yaralanma Durumunda Yolculara Ferdi Kaza Sigortası Ödeyeceklerini Bildirdi Uygulamayı Memnuniyetle Karşılayan Ankaralılar, Sigortanın Şoförler Açısından ds Uyarıcı Nitelikte Olacağını ve Şoförlerin Trafikte daha dikkatli davranmak zorunda kalacaklarını söylediler

24 Kasım 2009 Salı 01:00
Ego Yolcuları Sigortalanıyor…

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, bünyesindeki 1800 otobüs ile Metro ve Ankaray yolcuları için yılbaşından itibaren "Ferdi Kaza Sigortası" uygulaması başlatıyor.
Sigorta hizmeti satın almak için açtıkları ihalenin sonuçlandığını dile getiren EGO Genel Müdürü Ömer Ulu, 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren otobüs, metro veya Ankaray ile yolculuk yaparken, kaza sonucu ölüm, sakatlanma ya da yaralanma durumunda ferdi kaza sigortası ödeyeceklerini bildirdi.
Önceki uygulamalarda sadece bina ve araçların sigorta kapsamına alındığını belirten Ulu, "Şartnameye göre, hiç temenni etmiyoruz ama ölüm ve daimi sakatlık durumunda yakınlarına 75 bin TL ödenecek. Yaralanma durumunda ise yolcunun tüm tedavi masrafları karşılanacak" dedi.
Şehir içinde yolcu taşıma sırasında oluşabilecek riskleri göz önünde bulundurduklarını kaydeden Ulu, yolcuların durakta beklerken ya da otobüse inip binerken de sigorta kapsamında olduğunu ifade etti. Kazadan sonra yaşanan mağduriyetleri hemen gidermek, vatandaşın hakkını savunmak için böyle bir uygulama başlattıklarını vurgulayan Ömer Ulu, önceki uygulamalarda dava sonucuna göre tazminat ödendiğini ancak şimdi sigorta hükümlerine göre işlem yapılacağını anlattı.

VATANDAŞ MEMNUN
Uygulamayı memnuniyetle karşılayan Ankaralılar, sigortanın şoförler açısından da uyarıcı nitelikte olacağını ve şoförlerin trafikte daha dikkatli davranmak zorunda kalacaklarını bildirdiler. Sigorta kapsamının genişletilmesini talep eden vatandaşlar, özel halk otobüsleri, taksiler ve minibüslerde  de bu kapsamda bir uygulama başlatmasını istediklerini dile getirdiler.

Başkentlilerin konuya ilişkin düşünceleri şöyle:
EYLEM ÖZDEMİR (31) DOKTOR
İnsan hakları açısından iyi bir gelişme. Trafikte yayaya yapılan her türlü yatırım insan hakları açısından değerlendirilebilir. Avrupa Birliği yolunda da memnuniyet verici bir uygulama. Şoförler açısından da uyarıcı nitelikte olur, daha dikkatli davranırlar. Gerçekten güzel bir uygulama. Yaya geçidindeki kazalar için de bu uygulama genişletilebilir.

AHMET ŞİMŞEK (23) KEBAPÇI
İnşallah kimsenin başına bir kaza gelmez. Böyle bir uygulama gerçekten iyi olur. İnsanlarda bir güven duygusu oluşturur. Genelde kaza yaşandı mı hele ki ufak tefek yaralanmalarsa kimse hakkını aramaz. Şimdi demek ki EGO, zararı daha hızlı karşılayacak, kimseyi yormayacak. Belediye yapıyorsa zaten iyi bir uygulamadır.

MEHMET ŞENLİGİL (32) ÖĞRETMEN
Şehirlerarası otobüslerde var olan bir uygulama, şehir içinde uygulanması da güzel. Hatta halk otobüsleri, minibüsler ve taksiler için de zorunlu hale getirilebilir. Umarım bu uygulamalar toplu taşım kullanımını da artırır. Bununla birlikte insanları arabadan uzak tutup toplu taşımaya yönlendirecek çalışmalar yapılmalı.

ÜLKÜ KARAMUSTAFA (55) EKONOMİST
Demek ki insan hayatı yavaş yavaş değerlenmeye başlıyor Türkiye’de. Bu sevindirici bir gelişme. O kadar çok eksik, yapılmayan şey var ki Türkiye’de, umarım bu iyi uygulanır.

BURÇİN ÜNSAL (19) ÖĞRENCİ
Bence insanların sigortalanması çok iyi bir gelişme. Daha önce metroda bir kapı sıkışması olmuştu. Kolum incinmişti. Ama davayla filan uğraşmak istemiyordum, bir de haklarımı bilmiyordum. Şimdi bu sigortayla daha güvende hissedeceğim.


LAMİ TAŞKENT (76) EMEKLİ MEMUR
Bugün vatandaş zaten geçim sıkıntısında olduğu için sigorta filan düşünmüyor. Ama aslında sigorta insan hayatı için çok önemli bir şey. Şimdi her şey garanti. Senelerce birçok kurumda çalıştım, sigorta kadar güzel bir şey yok.