Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Dikmen Vadisi 4. Ve 5. Etap’ta Yeni Formül Arayışı…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek: “Dikmen Vadisi 4. Ve 5. Etap Kapsamında Kimsenin Mağdur Olmaması İçin Gerekli Tüm Çalışmaları Yapacağız” -“Ne YAZIK ki 4.ve 5. Etap Projesi Açılan BirDava Sonucu İptal Edilmiştir. Belediyede Mahkemenin Bu Kararına Uymak Zorundadır. Biz De Burada Yeni Yöntem Arayışları İçindeyiz ”

21 Ekim 2009 Çarşamba 15:24
Dikmen Vadisi 4. Ve 5. Etap’ta Yeni Formül Arayışı…

1.gif

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Dikmen 4. ve 5. Etap’la ilgili mahkemeden iptal kararı çıkması nedeniyle  yeni bir formül arayışına girdiklerini belirtti. Gökçek, “Buradaki vatandaşlarımızı kesinlikle mağdur etmeyeceğiz. Bulacağımız çözümlerin mutlaka onların lehine bir çözüm olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bizim onları mağdur etme hakkımız yok” dedi. 
 Dikmen 4. ve 5. Etapla ilgili bölge sakinlerinden yoğun talep ve soruların geldiğinin belirtilmesi üzerine şunları söyledi:
 “Dikmen Vadisi 4. ve 5. Etap hakkında mükemmel bir proje hazırlamıştık. Bu projeye karşı başta Çankaya Belediyesi olmak üzere iptali için pek çok kesim tarafından dava açıldı. Bu arada vatandaşların pek çoğuyla anlaşmıştık. Dolayısıyla projenin gerçekleşmemesi için önümüzde hiçbir engel gözükmüyordu. Ancak açılan davalar ve bu davalardaki bilirkişi raporlarına dayalı olarak gelen yürütmeyi durdurma ve iptal kararları, bizim belediye olarak düşündüğümüz projeyi gerçekleştirmemizin bu şartlar altında imkansız olduğunu ortaya koydu.
 Ancak burada bize inanan vatandaşların da mağdur edilmemesi esastı. Ben bu vatandaşlarımızı kesinlikle mağdur etmeyeceğimizi, bulacağımız çözümlerin mutlaka onların lehine bir çözüm olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bizim onları mağdur etme hakkımız yok.
 Şu anki durum itibariyle, Dikmen Vadisi hakkında Kentsel Dönüşüm uygulaması yapmamız mümkün değil. Ancak yapabileceğimiz, klasik planlama yapılması ve vatandaşlara arsalarının iade edilmesi ve vatandaşların konutlarını kendileri yaptırmaları. Çünkü Kentsel Dönüşüm statüsünden çıkarıldığı için burasının,  Büyükşehir Belediye yasasına göre 1/5000’lik planın Büyükşehir Belediyesi’nce, 1000’lik planlarının ise ilçe belediyesince yapılması gerekecek.”
 Dikmen vadisi 4. Ve 5. Etaplarla ilgili başka bir formül olup olmadığı yönündeki soru üzerine de başkan Gökçek konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Başka bir formül düşünülebilir mi? denirse, Başka bir formül ancak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden yeni bir kanunun çıkmasıyla söz konusu olabilir. Bu da TBMM’nin takdirine kalmış bir olaydır. Biz konunun şu veya bu şekilde vatandaşın mağdur edilmeden çözümü noktasında bize düşen bütün fedakarlıkları yapmaya hazırız. Vatandaşlarımız bir süre daha bu sıkıntının içerisinde kalırsa, onlardan şimdilik özür diliyoruz. Ama unutmasınlar ki kendilerine bu eziyeti çektiren özellikle Çankaya Belediyesi ve buraya dava açan odalar ve kişilerdir.”