Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Cumhurbaşkanı Gül, Gençlik Parkı’nı Gezdi…

Ankara Büyükşehir Belediyesi Tarafından Yeniden Düzenlenerek Hizmete Açılan Gençlik Parkı’nı Gezen Ve Başkan Gökçek’ten Bilgi Alan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir Ve Ato Başkanı Sinan Aygün Eşlik Etti -Cumhurbaşkanı Gül, Yüzlerce Vatandaşın Alkışları Arasında Gezdiği Park’ı Çok Beğendiğini Söyledi

18 Ekim 2009 Pazar 01:16
Cumhurbaşkanı Gül, Gençlik Parkı’nı Gezdi…

1.gif

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Başkent’in yarım yüzyılı aşan tarihiyle özdeşleşen ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden yapılandırılarak Ankaralıların hizmetine açılan Gençlik Parkı’nı gezdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Gençlik Parkı ziyaretine eşlik eden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Park’ın tarihçesi ve yeniden düzenlenmesi ile ilgili bilgi verdi.
Cumhurbaşkanı Gül’ün gezisinde, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün ve bürokratlar bulundu.
Gençlik Parkı’nın Opera Meydanı’ndaki girişinde Cumhurbaşkanı Gül’ü karşılayan Başkan Gökçek ile beraberindekiler, ilk olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından baştan sona yenilenen Park’ın, gençlere yönelik olarak inşa edilen Türkiye’nin en büyük Gençlik Merkezi’ne geçtiler. Buradaki spordan, internete, müzik odalarından, spor eğitim merkezlerine ve oyun salonlarına kadar birbirinden değişik aktivite odalarını gezen konuklar, kendilerini karşılayan halk oyunları ekibi ve müzik dinletisini ilgiyle izlediler.

2.gif
Merkezin çıkışında da Brezilya'nın capoeira dansını sunan Büyükşehir Belediyesi’nin dans grubunu izleyen Cumhurbaşkanı Gül, ve beraberindekiler, Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın şarkılarıyla kapıda karşıladığı Türkiye’nin en modern tiyatro salonu olan Muhsin Ertuğrul Tiyatro Salonu’na geçtiler. Yine Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin baştan sona yenilediği Tiyatro Salonu’nun girişindeki sergi salonunda Gençlik Parkı’nın geçmişten bugüne fotoğraflarını inceleyen ve Başkan Gökçek’ten bilgi alan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tiyatro salonunu da gezdi. Sahnede kendisini bekleyen pandomin sanatçısının gösterisini de ön sıradaki koltukta izleyen Cumhurbaşkanı Gül, sanatçının içine kalbini koyduğu gülü sembolize eden gösterisini de alkışladı. Cumhurbaşkanı Gül, Salonu’nun çıkışında kendisine Karagöz-Hacivat giysili Büyükşehir Belediyesi tiyatro sanatçılarının hediye ettiği Karagöz-Hacivat kuklalarını da alarak teşekkür etti.

-CUMHURBAŞKANI GÜL’DEN PARK’A ÖVGÜ

Akşam güneşinin de kaybolmasıyla birlikte rengarenk bir görünüme bürünen Gençlik Parkı’nın muhteşem ışıkları eşliğinde Başkan Gökçek’in kullandığı golf arabasıyla Park gezisine devam eden Cumhurbaşkanı Büyükşehir Belediyesi tarafından modern bir görünüme kavuşturulan Lunapark girişindeki köprü üzerinde, arkasında fiskiye görüntüsüyle poz vererek, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Park’taki anılarından bahseden ve üzerinde durdukları köprünün eski Türk Lirası’nda bir resmi bulunduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, buradan da havuzun kenarında yapılan Cumhuriyet Anıtı’nın yanına giderek, anıta ilişkin bilgi aldı.
Burada da birlikte fotoğraf çektiren Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra dev havuz kenarında hazırlanan bölümde ikrama katıldı. Başkan Gökçek, Vali Önal, Emniyet Müdürü Özdemir ve ATO Başkanı Aygün ile sohbet eden ve Park’a ilişkin görüşlerini anlatan Cumhurbaşkanı Gül, Büyükşehir Belediyesi tarafından baştan sona yenilenen Park’ı çok beğendiğini ifade etti. Başkan Gökçek, Cumhurbaşkanı Gül’e sunulan ikramların ardından gezisi anısına bir plaketi takdim etti.