Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Cadde ve Sokak Tabelaları Yenileniyor…

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te Bulunan Yaklaşık 110 Bin Bulvar, Cadde Ve Sokak Tabelasını Yeniliyor -yeni tabelaların çok daha modern ve rahatlıkla görülebilecek şekilde olduğunu kaydeden yetkililer, “tabelalarda bulvar, cadde ve sokak adının yanısıra bağlı olduğu semt veya mahallenin ismi de yer alıyor. Ayrıca her tabelada kendine Özgü Bir Tanıtım Numarası Da Bulunuyor” Dediler

12 Şubat 2010 Cuma 06:18
Cadde ve Sokak Tabelaları Yenileniyor…

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te bulunan yaklaşık 110 bin bulvar, cadde ve sokak tabelasını yeniliyor. Tabelalarda artık, bulvar, cadde ve sokak adının yanı sıra bağlı bulunduğu semt veya mahallenin ismi de yer alıyor. Tabelalarda tanıtım numarası da belirtiliyor.
Başkent’te yaklaşık 30 bin bulvar, cadde ve sokak bulunduğunu, bu yollarda bulvar, cadde ve sokak isminin belirtildiği yaklaşık 110 bin adet tabelanın yer aldığını kaydeden yetkililer, “Yeni tabelalarda bulvar, cadde ve sokak isminin yanı sıra tanıtım numarası ile mahalle veya semt adı da yer alıyor. Böylece vatandaşlar, aradıkları yeri daha kolay bulabilecekler ve bulundukları yerin hangi semt ve mahallede olduğunu görebilecekler” dediler.
Büyükşehir Belediyesi mücavir alan sınırları içerisinde şu anda 16 adet ilçe bulunduğunu ve çalışmaların bu alanların hepsinde yapılacağını kaydeden Büyükşehir Belediyesi Numarataj Şube Müdürü Cabir Dedei, “Son derece modern tabelalarımızı 16 adet ilçe belediyesi ile bu belediyelere bağlı olarak 677 adet mahallemizdeki yaklaşık 30 bin bulvar, cadde ve sokağımıza yerleştirmeye başladık” diye konuştu. Dedei, Başkent’te her geçen gün yeni yol açılımı gerçekleştirildiğini de hatırlatarak, “Şu anda Başkent Ankaramızda 3 bin 441 adet cadde, 273 bulvar, 24 bin 231 sokak, 1517 adet küme evler ve 21 tane meydanımız var. Biz de çalışmalarımızı bütün bu yerlerde  yapacağız” dedi.

-110 BİN YENİ TABELA

2.jpg
Başkent’te vatandaşların gidecekleri adrese sorunsuz bir şekilde ulaşabilmelerini sağlamak amacıyla yaklaşık 110 bin tabelanın tamamının değiştirileceğini anlatan Dedei, “Tabelalarımız gece görüşü olan rekleftifli ve uzaktan rahatça algılanabilecek özelliktedir. Eski tabelalarımıza oranla daha büyük puntolarda yazıların yer aldığı  tabelalar ayrıca uluslararası standartlarda modern bir görünüme sahip” diye konuştu.

-HER TABELAYA ÖZEL TANITIM NUMARASI
Başkentli vatandaşların ve şehir dışından Ankara’ya gelen ziyaretçilerin en önemli yol göstericileri olan tabelalarda, hangi semt veya  mahalleye ait olduğuna ilişkin bir bilgi bulunmadığını, bununla ilgili de çok büyük karmaşalar yaşandığını kaydeden Cabir Dedei, “Her mahallenin isimlerini ve tanıtım numarasını yeni tabelalara yazıyoruz. Bu da vatandaş için çok büyük kolaylık sağlayacak. Daha önce vatandaş, bir sokağa girdiğinde sokak ismini görüyordu ancak, hangi mahallede olduğunu bilemiyordu. Artık aynı tabelada hem bulunduğu bulvar, cadde ve sokağın ismini, hem de bağlı olduğu mahallenin ismini görebilecek. Ayrıca her bir bulvar, cadde ve sokağa verdiğimiz tanıtım numarasını da internet adresimize girerek, nerede olduğunu bilebilecek” diye konuştu.
Tanıtım numaralarının bir nevi o yerin TC kimlik numarası gibi olduğunu anlatan Dedei, yolun uzunluğuna göre bir veya birden çok tabelanın yerleştirildiğini bu sayede de yolun başka yollarla kesişim noktalarında vatandaşın nerede olduğunu bilebileceğini söyledi.

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN İMKANLARIYLA YAPILIYOR
Tabelalar ile direklerin yapımından, montajına kadar her türlü aşamanın Büyükşehir Belediyesi Numarataj Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirildiğini de kaydeden Cabir Dedei, “Herhangi bir kazaya sebep olmamak için direklerimizi 3 metre yükseklikte dikiyoruz. Levhalar ise köşelere iki taraflı, yol üstlerine tek taraflı olarak kolay kolay yıkılmayacak şekilde sağlam bir biçimde monte ediliyor” dedi.
Şu anda trafiğin yoğun olduğu bulvar, cadde ve sokaklarda montaj çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Dedei, “Çalışmalarımız artarak sürecek. Çünkü Ankaramızda sürekli yapılaşmalar artıyor ve yeni yerleşim alanları açılıyor. Bunların hızına erişebilmek için de her gün genişleyen Ankara’da biz de çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.