Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Zabıtası’ndan Denetimler…

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Ekiplerince Gerçekleştirilen Denetimlerde Ses Ve Hava Kirliğine Neden Olan Araçlar Hakkında İşlem Yapıldı -Zabıta Daire Başkanı Ercan, Şikayetler Üzerine Minibüslerle İlgili Denetimleri Artırdıklarını Söyledi

25 Şubat 2010 Perşembe 05:40
Büyükşehir Zabıtası’ndan Denetimler…

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine minibüslere  yönelik denetimlerini artırdı. 
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerince Ankara’da semtler arasında çalışan minibüslere yönelik denetim gerçekleştirildi. Denetimler sonucu, ses ve hava kirliliğine neden olan araçlar hakkında yasal işlem yapıldı. 
Araçların genel kuralların yanı sıra egzoz yönünden de kontrol edildiğini belirten Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, kirli duman atan ya da gürültülü çalışan araçlara idari işlem yapıldığını söyledi.
Hava ve gürültü kirliliğini önlemek için egzoz kontrollerine yönelik denetimlerin artırıldığını belirten Mehmet Ercan, “Denetimlerde susturucusu olmayan ya da orjinali kasıtlı olarak değiştirilen, patlak ve arızalı susturucu ile gürültülü ve tehlikeli araç kullananlara idari işlem yapılarak tutanak tutulup Encümene sevk ediliyor” dedi.
Vatandaşlardan gelen şikayetlerin de değerlendirildiğini kaydeden Ercan, “Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Ulaşım Trafik Merkez Amirliğine bağlı ekiplerimiz rutin denetimlerini veya şikayet üzerine denetimlerini sürdürmektedir” diye konuştu.
 Şikayetlerin Alo 153 Nolu Mavi Masa hattına yapılacağını söyleyen Mehmet Ercan, minibüslerle ilgili gelen şikayetler üzerine genel denetimlerin artırıldığını söyledi.

-UYULMASI GEREKEN KURALLAR –

2.jpg

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Ulaşım Trafik Merkez Amirliği’ne bağlı ekiplerce yapılan denetimlerde, sigara içenlere, orjinallerinin dışında aksesuar takanlara, yırtık, kirli döşeme ile faaliyette bulunanlara, gereksiz klakson çalan, havalı klakson bulunduranlara, çalıştığı hattı belirten hat yazısı, protokol numarası, yan ve ön yazıları olmayanlara gerekli uyarı ve cezalar verildi.
Yetkililer bunların yanı sıra, belirlenen rengin dışında araçlarını boyatanlara, hat dışına çıkanlara, fazla yolcu alanlara, belediyeye ait duyurular dışında reklam, duyuru, resim, poster vb asanlara, servise geç çıkan ve erken ayrılanlara, yolcusunu başka minibüse aktaranlara, müşteriye kaba davranan, araçtan indiren ya da bindirmeyenlere, kılık kıyafeti bozuk olanlara, ücret tarifesini, ilgili şikayet mercilerinin telefon numaralarını belirten levhayı asmayanlara, yangın söndürme cihazı, ilk yardım çantası. Reflektör, hava şartlarına göre zincir-çekme halatı bulundurmayanlara işlemler  yapıldığını bildirdiler.