Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’den Keçiören’e Bir Büyük Park Daha: “Uyanış Parkı”…

Ankara Büyükşehir Belediyesi Tarafından Uyanış Mahallesi’nde 37 Bin Metrekarelik Alana Yapılan Park, Oyun Grupları, Yürüyüş Yolları Ve Dinlenme Alanlarıyla Bölge Sakinlerinin İlgi Odağı Oldu

06 Aralık 2009 Pazar 00:34
Büyükşehir’den Keçiören’e Bir Büyük Park Daha:  “Uyanış Parkı”…

1.gif

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in en gözde ilçelerinden biri haline gelen Keçiören’e Gökçek Parkı ve Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı gibi parkların yanı sıra büyük bir park daha kazandırdı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından Keçiören Uyanış Mahallesi’nde yapılan Uyanış Parkı ve içerisinde yer alan 500 kişilik Anfi Tiyatrosu ile yürüyüş yolları vatandaşların hizmetine açıldı.
Yaklaşık 37 bin metrekarelik alanda “Vadi Park” şeklinde yapımı gerçekleştirilen Uyanış Parkı, oyun grubu ile çocukların; basketbol, voleybol sahaları ile gençlerin; yürüyüş yolu, kondisyon aletleri, kamelyaları ve banklarıyla da tüm bölge sakinlerinin büyük bir ihtiyacını karşılayacak şekilde hazırlandı.
Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, 37 bin metrekare büyüklüğündeki parkın, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yoğun çalışmaları sonrasında sentetik çimle kaplı spor sahaları, Anfi Tiyatro, yürüyüş yolları, tüp şeklinde kaydırak ve salıncaklardan oluşan oyun grubu ve hemen yanında 13’lü takım halinde çeşitli kondisyon aletleri bulunan spor alanı ile donatılarak hizmete hazır hale getirildiğini kaydetti.

-HANIMLAR İÇİN SPOR ALANI
Hatice Akgül, özellikle bu bölgede oturan ev hanımlarının istekleri üzerine Uyanış Parkı’nın en üst kısmındaki giriş alanında çeşitli kondisyon aletlerinin bulunduğu küçük bir spor alanı da oluşturduklarını belirtti.
Spor alanının yanına çocuklar için bir de oyun grubu koyduklarını kaydeden Akgül, böylece çocukları ile gelen bayanların gönül rahatlığı içerisinde spor yapabildiklerini ve oyun parkında bıraktıkları çocuklarını rahatlıkla izleyebildiklerini anlattı.

-ÇEVRECİLİK ÖRNEĞİ SERGİLENDİ
Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, Uyanış Parkı’nı Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in özel talimatları doğrultusunda düzenlediklerini belirtti.
Hatice Akgül, “Park alanı çanak şeklinde olduğu için sulamasının büyük bölümü, kendi kaynak suları ile gerçekleştiriliyor. Hem daha önce boşa akan suların toplanarak parkın sulamasında kullanılması, hem de bin 300 ağaç ve 50 bin çalıyla desteklediğimiz park, yeşil dokusuyla tam bir çevrecilik örneği sergiliyor” diye konuştu.

-21 BİN METREKARE YEŞİL ALAN ORTAYA ÇIKARILDI
Akgül, 37 bin metrekarelik Uyanış Parkı’nın, gecekondular arasında bataklık haline gelmiş ve inşaat artıklarıyla dolmuş vadi biçiminde bir alanın değerlendirilerek ortaya çıkarıldığını söyledi.
 Hatice Akgül, Keçiören Uyanış Parkı’nın yaklaşık 21 bin metrekarelik kısmının var olan ve yeni dikilen ağaçlarla desteklenip yeşil bir alan olarak düzenlendiğini ifade etti.
Parkın geniş yeşil dokusuna uygun çevre aydınlatması yapıldığını da anlatan Başkan Akgül; parkın banklar, oturma grupları, kamelyalar, çöp kutuları, modern aydınlatma direkleriyle donatılarak, akşam saatlerinde de kullanılabilmesini sağladıklarını söyledi.
Parkta ayrıca süs havuzları, şelale, dereler, ahşap küçük bir köprü, dekoratif kağnı ve el arabaları ile bir vadi park havası sağlamaya çalıştıklarını belirten Akgül, özellikle 500 kişilik Anfi Tiyatro sahnesinde çeşitli gösteri ve konserlerin düzenlenebileceğini belirtti. -“ALTINPARK GİBİ OLDU”
Parkta spor yapma imkanı bulduklarını anlatan bölge sakinlerinden Meral Güngör, “Burası bizim için Altınpark gibi oldu. Ben ev hanımıyım. Sosyal hayata katılmamız açısından çok önemli bir park oldu. Yürüyüş ve spor imkanı buluyoruz. İnanın, çevredeki evlerin değerleri de arttı. ‘Parka bakan evler’ diye adres veriliyor” dedi.