Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’den “Kaldırım Harekatı”…

Büyükşehir Belediyesi’nin Kaldırım Onarım Filosu Göreve Başladı -Ankara Büyükşehir Belediyesi, Bozulan Ve Yıpranan Kaldırımlara Kısa Sürede Müdahale Edebilmek Amacıyla 20 Araç Ve 100 İşçiden Oluşan Bakım Ve Onarım Ekibi Oluşturdu -Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Civan; “Vatandaşa Direkt Hizmet Verecek Ekibe, Kentteki Aksaklıkların Giderilmesi Yönünde Büyük İş Düşüyor” Dedi

30 Aralık 2009 Çarşamba 08:38
Büyükşehir’den “Kaldırım Harekatı”…

1.gif

Ankara Büyükşehir Belediyesi, cadde ve bulvarlardaki bozulan ve yıpranan kaldırımlara kısa sürede müdahale edebilmek amacıyla bakım ve onarım ekibi kurdu. Kent Estetiği Daire Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet verecek ekipte, 100 işçi ile 20 araç görev yapacak.
Kent merkezinden başlayarak mücavir alan sınırları içerisindeki tüm cadde ve bulvar kaldırımlarını 20 ekiple takibe alan Büyükşehir Belediyesi, sorunlu bölgelere kısa sürede müdahale etmeyi amaçlıyor.
Göreve başlayan kaldırım bakım-onarım filosunu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Altan Raşit Civan uğurladı. İşçileri tek tek selamlayarak, “hayırlı olsun” dileklerini ileten ve başarılar dileyen Civan, “Büyükşehir Belediyesi’nin, vatandaşlarla direkt karşı karşıya olan bir birimisiniz. Bu nedenle de gerek yol düzenleme çalışmaları, gerek kaldırım düzenlemelerinde bizim aynamızsınız” diye konuştu.
Yeni oluşturulan ekibin tüm kenti kapsayan bir sorumluluk üstlendiğini ifade eden Civan, “Dolayısıyla vebaliniz büyük. Bizim Ankaralıya yapacağımız, vereceğimiz hizmetler doğrultusunda bizi en iyi şekilde temsil etmelisiniz. Özellikle göze hitap eden aksaklıkların giderilmesinde sizlere büyük iş düşüyor” dedi.

-İŞÇİLER SINAVLA SEÇİLDİ

2.gif

Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünden düzenlenen törenle görev yerlerine hareket eden filo, öncelikli olarak gündüz nüfusunun yoğun olduğu kent merkezlerindeki yıpranan kaldırımlara bakım ve onarım yapacak.
Filoda görev yapacak olan işçilerin inşaat mühendisleri tarafından yerinde yapılan sınavlarla seçildiğini kaydeden Genel Sekreter Civan, vatandaşların Alo 153’ü arayarak kaldırımlarla ilgili şikayetlerini dile getirebileceklerini anımsattı. 
Genel Sekreter Civan, her araçta 3 işçi, bir usta ve bir şoförden oluşan ekibin görev yapacağını kaydetti. 

-ÖNCE YERİNDE İNCELEME YAPILACAK

Ekiplerinin vatandaşlardan gelen taleplere anında cevap vereceğini anlatan Civan, şunları söyledi:
 “Elemanlarımız sorunlu bölgeye gidip, fotoğraf da çekerek, bir rapor hazırlayacaklar. Yapılması gereken işlemler belirlendikten sonra ihtiyaç duyulan malzeme ile birlikte raporu ekiplere teslim edecekler. 5’er kişilik ekiplerimiz bakım onarım araçlarıyla birlikte sorunlu bölgeye gidecek ve koruma-güvenlik için özel olarak hazırlanmış ‘alan uyarı bandajını’ çekerek, işlerini en kısa sürede bitirecekler. Denetim ekiplerimiz de yapılan işleri ve kent merkezlerini sürekli gezerek, gerekli takip ve tespiti yapacaklar.”