Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’den Engelliler Günü Etkinlikleri…

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Engelliler Günü Nedeniyle Düzenlediği Eğlence Programında Engelliler Hünerlerini Sergiledi… -Nevin Gökçek, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Engelliler İçin Ürettiği Projelerden Yararlanan Engelli Sayısı 23 Bine Ulaştı”

03 Aralık 2009 Perşembe 00:38
Büyükşehir’den Engelliler Günü Etkinlikleri…

1.gif

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Sosyal Hizmetler Eğitim Vakfı’nın  “Engelliler Haftası” nedeniyle düzenlediği eğlence programında engelliler hünerlerini sergilediler.
Kocatepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Vural, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Şeker ile Sosyal Hizmetler Yardım Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek de katıldı.

2.gif
  Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Vural, programda yaptığı konuşmada Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin engelliler için gerçekleştirdiği hizmetleri anlatarak, şunları söyledi:
“Büyükşehir Belediyesi 1994’ten beri engelliler için ürettiği projelerle 21 binin üzerinde engelliyi  Aile Yaşam ve Kültür merkezlerine üye olmasını sağladı.  Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı’nın da yol göstermesi ile 25 okulda 3 bin 500 öğrencimize her gün öğle yemeği veriyoruz. Ayrıca engelli kardeşlerimize bugüne kadar 790 akülü araç dağıttık. Buna ilave olarak manüel tekerlekli sandalyeler, saatler ve bastonlar verdik.” 
Sosyal Hizmetler ve Yardım Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek de, herkesin bir gün engelli olabileceğini belirterek, “Sizleri çok seviyoruz. Sizlerin derdi, bizim derdimiz” dedi.
Nevin Gökçek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün tek bir günle kısıtlı kalamayacağını, engelli çocuklara sahip anne ve babaların veya engelli anne veya babası olan çocukların her gün aynı sorunları yaşadıklarına dikkat çekerek, engellilerin sorunlarını paylaşan herkese teşekkür etti.
Eşi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e de engellilerin sorunlarına sahip çıktığı için ayrıca teşekkür eden Nevin Gökçek, “Melih Gökçek döneminde Büyükşehir Belediyesi’nin engelliler için ürettiği projelerden yararlanan kişi sayısı şu anda 23 bine ulaştı” dedi. 
Nevin Gökçek, Büyükşehir Belediyesi’nin raporu olan engelli vatandaşlara 700’den fazla akülü araç dağıttığını hatırlatarak, 3 Aralık münasebetiyle sembolik olarak  4’ü manüel, 6’sı akülü olmak üzere 10 tekerlekli sandalye verileceğini söyledi.

- ÇİFTE DÜĞÜN -

Engellilere gösterdiği ilgi ve destek nedeniyle Nevin  Gökçek’e bir buket çiçek armağan eden ortopedik engelli Hicran Öney, 6 yıldır nişanlı olduğu Köksal Demir ile evlenmek için Nevin Gökçek’ten düğünlerini üstlenmesini istedi. Bu sırada yine ortopedik özürlü Yasemin Demir’den gelen düğün talebiyle Nevin Gökçek’ten üstlenilmesi istenen düğün sayısı ikiye çıktı. Çifte düğün talebine sıcak yaklaşan Nevin Gökçek de iki genç kıza ve nişanlılarına düğün sözü verdi.
Konuşmaların ardından ortopedik engelli 10 vatandaşa 4’ü manüel, 6’sı akülü olmak üzere 10 adet tekerlekli sandalye verildi.
Eryaman Aile Yaşam Merkezi üyelerinden oluşan Ankara Seymenleri sergiledikleri Ankara yöresi oyunlar ile yeteneklerini ortaya koydular.
Programın devamında merkez üyelerinden oluşan Türk Sanat Müziği Korosu’nun söylediği şarkılarla duygulu anlar yaşandı.
Sırasıyla Gökkuşağı Çocuk Grubu, Komedi dans Altılısı, tekerlekli sandalyeleri ile Kafkas Halk Oyunları Ekibi izleyicilere güzel anlar yaşatırken, Eryaman Aile Merkezi üyelerinin oluşturduğu Rock grubu performansıyla izleyicileri coşturdu.