Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’de İletişim Dersi…

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan : “Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi İle İmzalanan Protokol Çerçevesinde Personelimize Vatandaşlarla Doğru Ve Sağlıklı Bir İletişim Kurulmasını Sağlayacak Yüzyüze İletişim, Tutum, Algı, İkna Gibi 16 Farklı Konuda Ders Veriliyor”

12 Şubat 2010 Cuma 06:14
Büyükşehir’de İletişim Dersi…

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Basın Yayın ve  Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı personeli hizmet içi eğitimden geçiriliyor.
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi ile imzalanan protokol çerçevesinde  Basın Yayın ve Halkla İlişkiler de çalışan 121 personele eğitim verilmeye başlandığını söyledi. 
Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi hocaları tarafından iletişim nedir?, Kişiler Arası İletişim, Beden Dili, Yüzyüze İletişim, Tutum  Algı, İkna, Protokol Kuralları gibi başlıklar altında konular işlendiğini belirten Tekcan, Büyükşehir Bankolarında, AŞTİ Çağrı Merkezi’nde, Mavi Masa’da, Kamuoyu Anket  Araçlarında  hizmet veren personele gruplar halinde 14 gün boyunca  toplam 84 saat üzerinden 16 farklı konuda  ders verildiğini kaydetti.  
    
-BELEDİYE HER AN VATANDAŞIN YANINDA    

2.jpgBasın Yayın Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan, insan yaşamının başladığı günden son bulduğu ana kadar, birçok konuda vatandaşın yanında olan kurumların başında yerel yönetimlerin geldiğini hatırlatarak, “Belediye ye gelen Başkentlileri bürokratik işlemlere boğmadan,  güler yüzle işlerini en kısa sürede sonuca ulaştırmalarına sağlamak gerekiyor. Bize başvuran vatandaşlarımızın içinde bir kuruma gelmenin stresini yaşayan, okuma yazma bilmediği için çekinen, yaşadığı sorun nedeniyle öfkeli olan kişiler var. Biz bu vatandaşlarımızın hepsine eşit ve hoşgörü içinde en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz” dedi.           
Daire Başkanlığı olarak amaçlarının Belediyedeki işleri için kendilerine başvuran  Başkentlilerin, doğru bilgiye kısa zamanda ulaşmalarını sağlayarak yardımcı olmaktır diye konuşan Tekcan şunları söyledi:
“Tüm Birimleri içinde barındıran yeni Hizmet Binası’na gelen vatandaşlar  Belediyenin hangi biriminde  işleri varsa o birimin bankosundaki arkadaşlarımızla görüşerek bilgi alıyorlar. Halka İlişkilerde çalışan arkadaşlarımıza yaklaşık her gün 3 bin kişi başvuruda bulunuyor. Daha önceden farklı semtlerde dağınık bir şekilde olan birimlerin bir araya toplanmış olması  ise vatandaşlarımızın için büyük bir kolaylık oluşturuyor. ”

-İLK İMAJ ÇOK ÖNEMLİDİR…   

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’nın, Ankaralılarla  gerek telefonla gerekse yüz yüze iletişim içinde olan bir birim olduğunu vurgulayan Ahmet Recep  Tekcan, “Çalışanlarımız vatandaşlarla düzgün diksiyonla, doğru bir beden dili ile yüz yüze sağlıklı bir iletişim kurmaları oldukça önemlidir. Biz kendimizi belediyenin yüzü olarak görüyoruz. Vatandaşlarımız belediyedeki işi için öncelikle bizimle muhatap oluyor.  İnsanlar için ilk imajın ne kadar önemli olduğunu düşünürsek bizim yaptığımız işin önemini daha iyi anlamış oluruz.  Bizde buradan yola çıkarak, çalışanlarımızın en iyi hizmeti vermesi için aralıklarla eğitimden geçiriyoruz “  dedi.

-HERKES ANINDA YETKİLİYE ULAŞMAK İSTİYOR… 
 
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi personeline beden dili , yüzyüze iletişim, tutum algı ve ikna konularında eğitim veren  Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muharrem Çetin, bu tip birimlerde çalışanların işleri kolay olmadığını belirterek, şöyle konuştu.
“Vatandaşlar bir kuruma başvurduklarından karşılarında direk yetkili kişiyi görmek ister. Yaşadığı duruma göre tepkili gelenler vardır. Ne istediği ifade etmek de zorlananlar olabilir. Bu nedenle bu arkadaşlarımız  soru ve sorunların ilk karşılayanı olarak, oldukça profesyonel olmak durumdadırlar. Bizde bu arkadaşlarımıza teorik bilgilerin yanı sıra yaşadıkları olaylardan yola çıkarak nasıl bir iletişim kurmaları konusunda bilgi veriyoruz.”  


-“GÜN İÇİNDE DEĞİŞİK OLAYLARLA KARŞILAŞIYORUZ”-  
 Eğitim kursuna katılan  Halkla İlişkiler kursiyerinden  Ayşegül Yakut, “Bende hakla İlişkiler mezunuyum, ama bu eğitimlerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü pratikte yaşadıklarımız yeniden gözden geçirmek ve buna göre nasıl bir yol izlememiz gerektiği konusunda yeniden bilgilenmiş oluyoruz. İşimizi yaparken büyük bir çoğunluğun teşekkürünü alıyoruz” dedi.
Birkaç birimde birden işi olan vatandaşları Belediyeye geldiğinde bütün birimleri tek çatı altında toplanmış olmasından dolayı çok memnun kalıyorlar diyen Levent Dilber ise “Bizim birebir edindiğimiz izlenim Halkla İlişkiler Birimlerinde verilen hizmeti vatandaşlarımız beğeniyor. Önyargılı gelenler geldiklerinde gördükleri ilgi karşısında olumlu düşüncelerle ayrılıyorlar” dedi.