Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Belediyesi’nden Öğretmenler Günü Kutlaması…

Büyükşehir Belediyesi, Öğretmenler Günü’nü Kutsi Konseriyle Kutladı

24 Kasım 2009 Salı 01:02
Büyükşehir Belediyesi’nden Öğretmenler Günü Kutlaması…

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü Kutsi konseri ile kutladı.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ile düzenlenen programda başarılı öğretmen ve öğrencilere de plaket ve ödüller verildi.

1.gif
Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu’nda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Altındağ Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi’nin halk oyunları gösterisi seyirciler tarafından ilgiyle izlendi.
Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, 24 Kasım nedeniyle yine birlikte olduklarını belirterek, “Geçen yıl da yine bugün, yine Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle böyle bir gece düzenlemiştik. Bu yıl da 24 Kasım nedeniyle bu gecede birlikteyiz” dedi.
Kamil Aydoğan, Atatürk’ün yöneticiler ile ilgili bir sözünü hatırlatarak, “İcra eden, uygulayan, emir veren planlayandan her zaman daha güçlüdür. Bu sözden yola çıkarak eğitim sistemimiz içerisinde en güçlü unsurların öğretmenler olduğunu düşünüyoruz. Çünkü ne kadar iyi şeyler planlarsanız planlayın, ne kadar emirler verirseniz verin sonuç olarak çocuklarla sınıfta karşı karşıya kalan baş başa kalan öğretmendir” dedi.
Kamil Aydoğan bu gecenin oluşmasına katkı veren Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek’e şükranlarını sunarak öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi adına konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Mustafa Sarıgül ise böyle güzel bir günde Milli Eğitim camiası ile bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu belirterek, “Sizler bu nesle yön veren, ışık tutan değerli insanlar olarak, evlatlarımızı yetiştiren insanlar olarak, bizim hayatımızda çok önemli bir yer tutuyorsunuz. Böyle bir günle bir yılla değil ömür boyu hatırlanması gereken insanlar olduğunuzu düşünüyorum” diye konuştu.

-BAŞARILI ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE PLAKET–

Kutlama programı kapsamında alanlarında başarılı olan 9 öğretmen ve 18 öğrenciye de plaket ve ödülleri verildi.
Başarılı olan öğretmenler Altındağ İlçesi’nden Özlem Kaplanca, Çankaya İlçesi’nden Fikret Boz, Etimesgut İlçesi’nden Kenan Kışla, Gölbaşı İlçesi’nden Ayşin Böcekler, Keçiören İlçesi’nden İrfan Bilici, Mamak İlçesi’nden Mehmet Ördekçi, Pursaklar İlçesi’nden Turgay Aydın, Sincan İlçesi’nden Serdal Yılmaz ve Yenimahalle İlçesi’nden Seval Şakar plaket ve çiçeklerini Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Mustafa Sarıgül’den aldılar.
Başarılı öğretmenlere ayrıca Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı tarafından birer altın hediye edildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Mustafa Sarıgül’e, Büyükşehir Belediyesi olarak katkılarından dolayı teşekkür çiçeği verdi.
Öğretmenler Günü nedeniyle ilköğretim, ortaöğretim, lise ve dengi okullar arasında resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında başarılı olan 18 öğrenciye de ödülleri verildi.
Resim yarışmasında derece alan Sena Topçu, İlkim Öztürk, Yağmur Kaya, Harunnisa Mühürdaroğlu, İpek İpçioğlu, Gizem Okullu, Ortaöğretimde derece alan N.Balahun Karataş, Öznur Peker, Nesibe Kardaş ödüllerini aldılar. Şiir dalında ise İlyada Erdoğdu, Eda Nadaroğlu, İlsu Güçlü ödül alırken, kompozisyon dalında ise Merve Özcan, Gamze Kürkçü, Gizem Nur Öztürk, lise ve dengi okullar kompozisyon yarışmasında ise Şeyma Arar, Merve Yarım,Şeyma Eroğuz ödüllerini aldılar.
Öğrencilere plaketlerini veren Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül, “Öğretmenlik gerçekten çok kutsi bir meslek.Türkiye’nin bugünlere gelmesinde bu müreffeh ve güzel günlere ulaşmasında bunda en büyük pay çok değerli öğretmenlerimizin. Gelecek nesillerimizi yetiştirecek olan yine öğretmenlerimiz” diye konuştu.

KUTSİ COŞTURDU-

Plaket ve ödül törenlerinin ardından sahne alan Kutsi başkentlileri coşturdu.
Öğretmenler gününü kutlayan Kutsi sevilen şarkılarını seslendirdi.
Salonu dolduran öğretmen ve öğrencilerle birlikte şarkılarını seslendiren Kutsi,  “Aşkın Gururu”,  “Doğum günü”, “Sana ne”  adlı şarkılarının yanı sıra sevilen popüler şarkılardan da örnekler sundu.
Kutsi’ye İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi adına Eğitim ve Kültür Daire Başkanı Selma Okuroğlu tarafından çiçek verildi.