Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Bowling Keçiören’de Ders Programına Girdi…

Türkiye Bocce, Bowling, Dart Federasyonu Başkanı Ahmet Recep Tekcan: “Keçiören’de Filizlenecek Bowling Sporu Doğu Ve Güneydoğu Anadolu’da Kök Salacak”

16 Şubat 2010 Salı 05:59
Bowling Keçiören’de Ders Programına Girdi…

1.JPG

Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu, Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte imzaladıkları protokolle “Haydi Gençler Bowling’e” uygulamasını pilot bölge olarak seçilen Keçiören’deki 27 Orta Öğretim Kurumu’nda başlattılar.
Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu ile Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte projelendirdiği, Bowling sporunun Keçiören’deki 27 Orta Öğretim Kurumu’nda müfredat kapsamına dahil edilmesi ile ilgili protokol, Keçiören Kaymakamlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Keçiören Belediyesi, Gençlik Spor Müdürlüğü ve  Antares Alış Veriş Merkezi Müdürlüğü’nün sponsorluğunu kapsayacak şekilde imzalandı.
Antares Alış Veriş Merkezi’ndeki imza törenine Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu Başkanı Ahmet Recep Tekcan, Keçiören ilçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Yurtoğlu, Keçiören Kaymakamı Mustafa Güler, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Vural, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak kurumları adına protokolü imzaladılar. 

2.jpg
Protokolün imzalanmasından önce basın mensuplarına “Haydi Gençler Bowling’e” projesiyle ilgili bilgi veren Türkiye Bocce, Bowling, Dart Federasyonu Başkanı Ahmet Recep Tekcan, “Keçiören’de filizlenecek bowling sporunun Doğu ve Güneydoğu’da kök salacak” dedi.
Pilot uygulama ile Keçiören’de başlattıkları bu projeyi en kısa süre içerisinde Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu bölgelerine taşıyamayı planladıklarını belirten Ahmet Recep Tekcan,  “ Bu proje ile  Doğu ve Güneydoğu’daki gençlerimize “Taş atma, top at” sözleriyle mesaj vererek sıcak ilişkiler kurmayı hedefliyoruz” dedi.
Projenin ilk etabında Keçiören’de yaşayan gençleri kapsadığını tekrarlayan Ahmet Recep Tekcan, “Orta öğretim kurumlarında eğitimlerini sürdüren kız ve erkek öğrencilere bowlingi tanıtarak gençlerimizi bilinçli şekilde bu spora yönlendirebilmeyi amaçlıyoruz” dedi. 
Bowling sporunda insan vücudundaki tüm kasların çalıştığını ifade eden Ahmet Recep Tekcan, müsabaka anında fiziki ve psikolojik konsantrasyonununda en üst düzeye çıktığına dikkat çekti. 
Antares AVM “Rolling Ball” Spor Merkezi’nde gerçekleştirilecek derslerde öğrencilerin taşınması ile ilgili sponsorluğun Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce yüklenildiğine dikkat çeken Ahmet Recep Tekcan, “Ankara Büyükşehir Belediyesi imzaladığı bu protokol ile öğrencileri ders saati içerisinde bowling sahasına ve oradan da yeniden dersliklerine götürerek Türkiye’de eğitimde en büyük taşımalı projeyi gerçekleştirecek” dedi.
Daha sonra konuşan Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, artık sportif faaliyetlerin yerel yönetimlerin öncülüğünde sürdürüldüğünü hatırlatarak, beden eğitimi derslerinin bowling salonlarına taşınmasının da olumlu bir gelişme olacağını söyledi.
Keçiören kaymakamı Mustafa Güler ise son nüfus sayımında Keçiören’in 795 bin kişi ile Türkiye’nin en kalabalık ilçesi durumuna geldiğini ifade ederek, ilçede 5’i nitelikli 7- 8 tane kapalı spor salonu bulunduğunu kaydetti.
Keçiören’de 27 okuldan 33 bin öğrencinin beden eğitimi derslerini  Bowling salonunda yapmalarını önemli bir gelişme olarak gördüğünü söyleyen Güler, bu aktivitelerle çocukların sokaktan, kahvehaneler ve internet kafelerden kurtulmayı planladıklarını belirtti.
Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise sporu eğitimin bir parçası olarak kabul ettiklerini, tüm spor dallarına destek vermeye çalıştıklarını ifade ederek,  başarılı bulduğu bu projeye destek sağlamaktan mutlu olacaklarını söyledi.
Keçiören’de 18 yaş altı 250 bin gencin yaşadığını tekrarlayan Mustafa Ak, ilçede  büyük bir turnuvaya ev sahipliği yapacak kapalı spor salonununa sahip olmadıklarına dikkat çekerek, ilçede 3 tane kapalı yüzme havuzu bulunduğunu ve ilçedeki tüm öğrencileri bu havuzlardan yararlandırmayı planladıklarını söyledi.
Son olarak konuşan Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Yurtoğlu “Haydi Gençler Bowlinge” projesinin Türkiye’de bir ilk olduğunu projeye 27 Ortaöğretim Kurumundan 16 bin 777 si kız, 16 bin 248’i erkek toplam 33 bin 25 öğrencinin katılacağını söyledi.
Proje uygulama süresinin 1 yıl olduğunu belirten Hüseyin Yurtoğlu, proje ile ulusal ve uluslararası düzeylerde sporcular yetiştirmenin amaçlandığını kaydetti.