Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Bilişim’09 Kurultayı…

Türkiye Bilişim Derneği Tarafından Düzenlenen Kurultay’da Son Gün Bilişim Kentleri Uygulamaları Toplantısı Yapıldı

22 Kasım 2009 Pazar 01:11
Bilişim’09 Kurultayı…

Türkiye Bilişim Derneği tarafından Grand Rixos Otel’de  düzenlenen Bilişim’09 Kurultayı’nın son gününde ‘Bilişim Kentleri Uygulamaları Toplantısı’ yapıldı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi adına konuşma yapan Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan,     
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde bilgi teknolojilerinden nasıl yararlanıldığı konularında bilgiler verdi.
 Bilgi teknolojilerinin klasik belediyecilik anlayışını ortadan kaldırdığını söyleyen Ahmet Recep Tekcan, Büyükşehir Belediyesi olarak Bilgi Teknolojisi, Kent Estetiği ve Basın Yayın gibi çeşitli daire başkanlıkları ile bilişim çağını takip ettiklerine dikkat çekti.
Hizmet sunumunda bilişimin büyük katkısı olduğunu belirten Tekcan, Büyükşehir Belediyesi’nin ALO 153 Mavi Masa, Referendum Merkezi, Dilekçematikler, Anket Aracı gibi halkla ilişkilerdeki bilişim teknolojilerini kullanarak, hem vatandaşın zaman kaybını önlemeyi ve kaliteli hizmet almasını sağlamayı; hem de yerel yönetimle kaynaşmasını ve denetlemesini sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.
Sinevizyon gösterisi ile sunum yapan Tekcan, Ankara’ya gelen ve okuyan öğrencilerle birlikte hemen hemen 5 milyon kişiye hizmet verdiklerini dile getirerek, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yönetimde kurum içi denetim, hizmet eşgüdümü ve e-belediye’ye geçişte temel oluşturmayı öngördüklerini de bildirdi.