Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkentgaz’ın Botaş’a Borcu…

Başkentgaz Genel Müdürü Gündüz: “Botaş’a Olan Borçlarımızı Sıfırlamış Durumdayız” “Hem Yatırımlarımızı Yaptık Hem De Borcumuzu Ödedik”

08 Aralık 2009 Salı 00:21
Başkentgaz’ın Botaş’a Borcu…

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Harun Gündüz, Şirket’in BOTAŞ’a olan borçlarının sıfırlandığını söyledi.
Gündüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Şirket’in Mayıs 2009 itibarı ile BOTAŞ’a 440 milyon TL borcu bulunduğunu belirterek, “Mayıs ayından itibaren 6 aylık dönem zarfında gelirlerimizin yüzde 92’sini aktararak, zaman zaman bunun da üstüne çıkarak borçlarımızı ödedik. Daha önce Kasım sonu itibariyle borcu bitireceğimizi  söylemiştik. 7 Aralık 2009 itibariyle BOTAŞ’a olan borçlarımızı sıfırlamış bulunmaktayız” diye konuştu.
 Bu süre içinde yatırımların kesilmediğine de dikkati çeken Gündüz,  şunları söyledi:
 “Söz konusu dönem içinde yatırımlarımız yine devam etti. Hem yatırımlarımızı yaptık hem de borcumuzu ödemeye ağırlık verdik. Bu borç, büyük ölçüde doğalgaz yaygınlaştırma çalışmalarından kaynaklandı. Ankara’nın mücavir alanları genişledi. Doğalgaz yaygınlaştırılması 6. Aşama çalışmaları kapsamında Çubuk, Elmadağ, Akyurt, Kazan Gölbaşı ve Temelli bölgelerine doğalgaz götürdük ve götürmeye devam ediyoruz.”
 
-“YATIRIMLARIMIZ SÜRECEK”

Başkent Doğal Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Harun Gündüz, bundan sonra da herhangi bir borç oluşturmadan faaliyetlerini devam ettireceklerini belirterek, BOTAŞ’tan alınan gazın bedelinin ödenmeye devam edileceğini, kalan kısmıyla da yatırımların ve diğer faaliyetlerin sürdürüleceğini kaydetti.
Gündüz konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Mesela Elmadağ bölgesine yeni yatırımlar için düğmeye basıldı. Arkadaşlarımız etüt ve dizayn çalışmalarını bitirdiler.  Lalahan’a kadar doğalgaz kullanılmaya başlandı. Hasanoğlan ve Elmadağ’ın iç kısımlarına da büyük ihtimalle Şubat ve Mart ayından itibaren doğalgaz yaygınlaştırma kapsamı içerisinde yatırımlarımız sürecek. Çubuk’un şu anda 2 mahallesi doğalgaz kullanılmakta, geri kalan 3 veya 4 mahallesi daha önümüzdeki yıl doğalgaz kullanacak. Bununla birlikte Temelli bölgesinde halen çalışmalarımız devam ediyor. Yeni gaz götürdüğümüz Kazan bölgesindeki yaygınlaştırma çalışmalarımız devam ediyor.”