Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkent’te Karla Mücadele…

Büyükşehir Belediyesi Kar ve Buzlanmaya Karşı Çalışmalarını Sürdürüyor.

28 Ocak 2010 Perşembe 06:55
Başkent’te Karla Mücadele…

1.JPG

Büyükşehir Belediyesi, kar ve buzlanmaya karşı çalışmalarını sürdürüyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından dün geceden beri devam eden çalışmalarla kar ve buzlanmaya karşı kar küreme ve tuzlama araçlarıyla gerekli önlemler alınıyor.
Başkent’te ana arterler ve bulvarlar üzerinde çalışmaların yoğun olarak sürdürüldüğünü belirten Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, vatandaşın mağdur olmaması için otobüs ring yolları ile dolmuş güzergahlarında çalışmalara öncelik verildiğini söylediler.
Çalışmaların en çok ana bulvarlar ile Protokol Yolu, Atatürk Bulvarı, Turan Güneş Bulvarı, Çetin Emeç gibi merkezi yerlerle İncek Bulvarı, Havaalanı Yolu, Eskişehir Yolu üzerinde yoğunlaştığını belirten yetkililer, öncelikle ana caddeleri kardan temizlemek için uğraş verdiklerini anlattılar.
Karın dün geceden beri yağması nedeniyle bazı yerlerde sıkıntı yaşandığını belirten yetkililer, temizlenen yollara karın tekrar yağması nedeniyle çalışmaların uzadığını ifade ettiler. Yetkililer, kaldırımlarında temizlenmesi çalışmalarının da devam ettiğini belirttiler.

-KARLA MÜCADALE ARAÇLARI -

2.jpg

Karla mücadele ve kar yağışı ile birlikte meydana gelecek buzlanmaya karşı her türlü tedbiri aldıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, 62 adet özel donanımlı kar küreme aracı (Unimog), 27 adet greyder, 20 adet kamyon, 31 adet loder, 30 adet kürekli ekip ve 900 işçi ile 24 saat süreyle 3 vardiya halinde karla mücadele yapıldığını söylediler.
Büyükşehir Belediyesi bünyesinde başka birimlerden de araç ve işçi takviyesi yaptıklarını anlatan yetkililer, vatandaşların mağdur olmaması için çalışmaların hızla sürdürüldüğünü anlattılar.
Büyükşehir Belediyesi olarak130 tonluk 1 adet tuz silosu ve 1 adet tuz solüsyonu hazırlama tesisine sahip olduklarını belirten yetkililer, alüminyum silikat katkılı fırınlanmış tuz kullandıklarını belirttiler.
Metropol ilçelerin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olan ilçe ve beldelerde de karla mücadele çalışmalarının yapıldığını anlatan yetkililer, Başkent’te ulaşımın kış koşullarından etkilenmemesi için çalışmaların sürdürüldüğünü belirttiler.