Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkent’e 3 Milyon Kışlık Çiçek…

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’i Kışlık Çiçeklerle Donatıyor

25 Ekim 2009 Pazar 14:59
Başkent’e 3 Milyon Kışlık Çiçek…

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’i yeşil alanlarıyla, parklarıyla, kavşaklarıyla, refüjleriyle, rekreasyon alanlarıyla ve soğuğa dayanıklı çiçeklerle kışa hazırlıyor.
Sonbahar mevsiminin sonlarına yaklaştığımız bu günlerde kışlık çiçek dikim çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi, ana arter ve tüm kavşaklarda, çiçeklerle modern motif ve desenler yaparak, Başkent’e özel bir görünüm kazandırıyor.
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, Anıtkabir çevresi, Cumhurbaşkanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Akay Kavşağı ile Polisevi önü, Kızılay Kavşağı, Atatürk Bulvarı, Çetin Emeç Bulvarı, Turan Güneş Bulvarı, Oran TRT Kavşağı, Konya Yolu, Akdeniz Caddesi, Hipodrom Caddesi gibi  bölgelerle parklar ve büyük rekreasyon alanlarının kırmızı beyaz renklerde süs lahanaları ve menekşelerle rengarenk bezenmeye başlandığını söyledi.

- 3 MİLYON KIŞLIK ÇİÇEK

2009 yılının son aylarında Başkent’e yaklaşık 3 milyon kışlık çiçek dikimi gerçekleştireceklerini açıklayan Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, önceden çapalanıp temizlenen toprak alanlara ilk etapta 200 bin adet kırmızı ve beyaz renklerde süs lahanası dikimi yaptıklarını ifade ederek, hava şartlarına bağlı olarak Başkent’in muhtelif göbek, kavşak, refüj, park ve rekreasyon alanlarını kışlık süs lahanası, menekşe, aslanağzı, kasımpatı ve çin karanfili ile donatacaklarını bildirdi.
Hatice Akgül, Başkent’te yaşayan vatandaşlardan özellikle refüj ve parklardaki yeşil kuşak ile dikim yaptıkları yeşil alanları korumaya özen göstermelerini istedi.


YEŞİL ALANLARA GÜNLÜK BAKIM

Başkan Akgül, kapalı ve yarı kapalı su, şelale sistemleri bulunan yeşil alanlar ile büyük parkların ilaçlandığını, park ve rekreasyon alanlarında bitkisel çalışmalar ile alan temizliği gibi günlük işlemlerin sürdürüldüğünü kaydetti.
Kent merkezinde, yeşil alanlara, parklara, refüjlerde yaya ve araç yollarına ağaçlardan dökülmeye başlayan yaprakların da herhangi bir kirlilik yaratmaması ve mazgallarda tıkanıklığa neden olmaması için günlük olarak temizlendiğini belirten Akgül ayrıca, belediye ekiplerinin park ve orta refüjlerdeki çalı türlerinde şekil budaması yaptıklarını söyledi.