Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde Sertifika Töreni…

181 Belediye Personelinin Katıldığı Kursun Sonunda Kursiyerler Sertifikalarını Başkan Gökçek Ve Rektör Ayhan’ın Elinden Aldılar -Sertifika Töreninde Konuşan Başkan Gökçek: -“Gazi Üniversitesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Arasındaki İşbirliğinin Olduğu, Başka Bir Üniversite ve Başka Bir Belediye Daha Yoktur” -“Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi Fakültesi İle Yeni Bir Çalışma Daha Yapacağız. Bu, Belediye Üniversite Kulüp İşbirliğine Örnek Olacak” -Gazi Üniversitesi Rektörü Ayhan: -“Ankara Büyükşehir Belediyesi İle 10 Yıl Önce Başlattığımız Beltek Kurslarının Bir Emsali Daha Yoktur. Bu Proje ABD, İngiltere ya da Almanya’da Olsaydı, Hakkında Doktora Tezleri Yazılırdı”

12 Şubat 2010 Cuma 06:10
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde Sertifika Töreni…

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı ile Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde eğitimden geçirilen 181 halkla ilişkiler personeli, sertifikalarını düzenlenen törenle aldı. Kursiyerlere sertifikalarını Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Gazi Üniversitesi Rektörü Rıza Ayhan verdi.
Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Başkan Melih Gökçek, Rektör Rıza Ayhan, İletişim Fakültesi Dekanı Naci Bostancı, Öğretim Üyeleri, Belediye bürokratları ve kursiyerler katıldı.
Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi hocaları tarafından, “İletişim nedir?”,  “Kişiler Arası İletişim”, “Beden Dili”, “Yüz Yüze İletişim”, “Tutum Algı”, “İkna” ve “Protokol Kuralları” gibi konu başlıklarında Belediye personeline verilen dersler sonunda dağıtılan Sertifika töreninde bir konuşma yapan Başkan Gökçek,  Gazi Üniversitesi ile 10 yıldır hiç aksatmadan ve birbirlerini üzmeden projeleri bir bir hayata geçirdiklerini belirterek, “Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; Türkiye’de Gazi Üniversitesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi arasındaki işbirliğinin olduğu ikinci bir belediye ve ikinci bir üniversite daha yoktur” dedi.
Gazi Üniversitesi ile sürdürülen BELTEK projeleri ile Türkiye’de ‘bir numara’ olduklarını belirten Başkan Gökçek, “Bu kurslardan her yıl 8 ile 10 bin kişi eğitim alıyor. Önceleri ilkokul, ortaokul, lise mezunu gençlere meslek eğitimi veriliyordu. Şimdi işe bu kurslarımızın yarısını üniversite mezunları oluşturuyor. Hatta öğretmenlik yapanlar, kendilerini daha da geliştirmek için bu kurslarımıza katılıyorlar” diye konuştu.

-ÇALIŞMA BAKANLIĞI İLE DE PROTOKOL İMZALANDI
Bu hafta başında Çalışma Bakanlığı ile yeni bir protokole imza attıklarını belirten Başkan Gökçek, bu imzanın aslında 10 yıl önce başlattıkları konuları kapsadığını söyledi. Başkan Melih Gökçek, şöyle devam etti:
 “Bu protokolün amacı nedir? İşsiz olan gence, iş için aracı olmak, ikincisi de hangi dallarda eğitilmek istiyorsa, o konuda onlara yer bulup, ara eleman olarak topluma kazandırmak. Bu işe Çalışma Bakanlığı’nın girmesinin çok büyük avantajı oldu.  Ondan çok mutlu olduk. Çünkü bu kurslara katılanlara, günlük 15 lira, hatta 17 lira yevmiye verilecek.  Bizim 3 aylık kurslarımızda, oraya gelen kursiyer arkadaşlarımız da aylık ortalama 450 liradan para alacaklar. Yani 3 ayda 1350 lira para alacaklar. Bu para da kurslara olan ilgiyi daha da artıracak. İnşallah bunun içine Ostim, İvedik Organize Sanayi Bölgelerini ve diğerlerini de katacak olursak, ara elemanlarını sayısı daha da artacak”

-ÜNİVERSİTE-ANKARAGÜCÜ -BELEDİYE İŞBİRLİĞİ-

Gazi Üniversitesi ile yeni bir proje için çalışmalara başlayacaklarını ifade eden Başkan Melih Gökçek, bu projenin Gazi Üniversitesi’nin Beden Eğitimi Fakültesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankaragücü Spor Kulübü arasında olacağını söyledi.
Başkan Gökçek, bütün Ankaralıların takımı olan Ankaragücü’nün alt yapısının pek çok konuda sorumluluğunu üstlenecekleri bir projeyi hayata geçireceklerinin müjdesini de vererek, şunları söyledi:
“Bu proje ile bizim sahalarımızda çocukların eğitimi için emek verecekler.  Aynı zamanda Gazi Üniversitesi’nde spor yapan gençleri de Ankaragücü vasıtası ile Türk sporuna kazandıracaklar.  Yani Üniversite Belediye ve Kulüp işbirliği ile bir ilke daha imza atmış olacağız.”

-“HALKLA İLİŞKİLERE ÇOK ÖNEM VERİYORUZ”

Halkla İlişkiler Eğitimi’ne çok önem verdiklerini de belirten Başkan Gökçek, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından 15 gün boyunca Halkla ilişkiler ve mavi masada çalışan arkadaşlarımıza  verilen seminer için teşekkür ettiklerini söyledi.
“Mavi Masa Birimine bugüne kadar 421 bin yüz yüze, 1 milyon 763 bin de çağrı alınmış” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Gökçek, “Bunların tamamına yakınına cevap verilmiş. Bu da halkla Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin arasındaki iletişimin mükemmel işlediğini gösteriyor” dedi.
Belediyenin girişine koyulan bankolarla halkla ilişkileri daha da kolaylaştırmaya gayret sarfettiklerinin altını çizen Başkan Melih Gökçek, “Umarım bu yıl sonuna kalmadan vatandaşlarımızın belediye birimlerine gitmesine gerek kalmadan tüm işlerini halkla ilişkiler de tamamlamasını sağlayacağız. Oradan soracak ve cevabını oradan alacaklar yada internet yoluyla cevaplarını alacaklar. Yani bilişim teknolojilerinin de hepsini kullanacağız” diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi olarak Halkla İlişkilere çok büyük önem verdiklerini söyleyen Başkan Melih Gökçek, “Türkiye’de hiçbir yerde olmayan iki önemli projeyi daha hayata geçirdik. Bunlardan bir tanesi metro içinde kurduğumuz Anket Merkezi. Diğeri ise Türkiye’de ilk defa uygulanan anket tırı. Bu güne kadar Ankara’nın farklı bölgelerinde 15 farklı konuda 45 bin kişi ile anket yaptık. Çıkan bu sonuçları da kamuoyu ile paylaştık. Üniversiteler her zaman bu anket TIR’ını kullanabilir. Bu TIR’I  her zaman onlara tahsis ederiz” dedi.
Konuşmasının sonunda da emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Gökçek, “Sertifikalarını alan 181 profesyonel arkadaşımız bizi temsil edecek, bu arkadaşlarımız bizim yüz akımız olacak”  diye konuştu.           
        
-AYHAN: “BU YAPILAN PROJELER YABANCI ÜLKELERDE DOKTORA TEZİ KONUSU OLURDU”
 
Törende konuşan Gazi Üniversitesi Rektörü Rıza Ayhan, “Ankara Büyükşehir Belediyesi ile 10 yıl önce başlattığımız BELTEK kurslarının bir emsali daha yoktur. Bu proje ABD, İngiltere yada Almanya’da olsaydı, hakkında doktora tezleri yazılırdı” dedi.
 Üniversitelerin sadece eğitim, öğretim ve bilimsel çalışmalar yapılan yerler olmaması gerektiğini kaydeden Rektör Ayhan, toplumun kalkınması ve refahı için de çalışmalar yapılması gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:
 “Yani üniversitelerin temel fonksiyonlarından bir tanesi de toplumla bütünleşmektir. Büyükşehir Belediyesi de bunu herkesten önce tespit ederek, Gazi Üniversitesi ile birlikte çok büyük proje başlatmıştır. Üzerinden 10 yılı aşkın bir süre geçen bu projenin, bir emsali daha yoktur. Bundan ötürü nezaket teşekkürünün ötesinde Başkan Gökçek’e tüm kalbimle teşekkür ediyorum.”
Konuşmaların ardından kursiyerlere hocalarla birlikte sertifikalarını veren Başkan Gökçek ve Rektör Ayhan, daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdiler.