Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

“Ankara Avrupa Gibi Kokuyor”…

Avrupa Ödülü Galasında Konuşan Komite Başkanı Alan Meale: -“Eğer Bir Yer, Avrupa Gibi Kokuyor Ve Hissedilirse Orası Avrupa’dır. Ben De Ankara İçin Bunları Söylüyorum. Ankara Yeni, Taze Gerçek Bir Avrupadır” - Avrupa Konseyi Parlamenter Meclis Başkanı Lluis Maria De Puıg, “Türkiye’nin Ab’ye Üyeliğine İtirazı Olan Parlamenterleri Bugünün Modern Şehirlerini Göstererek İkna Etmeye Çalışıyoruz” -Başkan Gökçek, “Böyle Bir Ödülü Almak Bir Kent İçin Bir Belediye Başkanı İçin Gerçekten Büyük Bir Onurdur”

11 Ekim 2009 Pazar 01:36
“Ankara Avrupa Gibi Kokuyor”…

1.gif

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Çevre Komitesi Başkanı Alan Meale, ‘Ünlü yazar Puşkin’in dediği gibi, Eğer bir yer, Avrupa gibi kokuyor ve hissedilirse orası Avrupa’dır. Ben de Ankara için bunları söylüyorum. Ankara yeni, taze gerçek bir Avrupadır ” diye konuştu.
 Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı “Avrupa Ödülü” törenine katılmak üzere Ankara’ya gelen Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden parlamenter, belediye başkanı ve temsilcilerden oluşan heyete kutlama yemeği verildi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ev sahipliğinde Sheraton Otelde düzenlenen kutlama yemeğine konuk heyetin yanı sıra, Milli Savunma Bakanı Vecdi  Gönül, Milletvekilleri, bürokratlar ve çok sayıda davetli katıldı.
Ankara Büyükşehir  Belediye Başkanı Melih Gökçek, yemekte yaptığı konuşmada “Böylesine önemli 3 ödülü birden almak bir kent için bir belediye başkanı için gerçek büyük bir onurdur. Büyük bir şereftir ” dedi. 
Avrupa Büyük ödülünü almaya neden layık olduklarını Avrupa Konseyi Parlamenterlerinin iki gündür yapmış oldukları konuşmalarda çok güzel izah ettiklerinin altını çizen Başkan Gökçek şunları söyledi: 
“Bu bizim için gerçekten gurur verici. 2001 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Avrupa Şeref Bayrağını aldık. 2003 yılında Avrupa Şeref Plaketini aldık. Yıl 2009 Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin vermiş olduğu en büyük ödül olan Avrupa Ödülünü aldık. Sekiz yıl içerisinde toplam üç ödül aldık. Böyle üç ödülü almak bir belediye başkanı için bir kent için gerçekten büyük bir onur, büyük bir şereftir.” 
Başkan Gökçek, yapımı tamamlanan Dikmen 3. Etap Kentsel Dönüşüm Projesini,  Avrupa Ödülünü aldıkları bir günde açarak, bu ödüle anlamına uygun bir açılış yapmak istediklerini belirterek, “Vadinin açılışını güzel bir konserle açtık. İnşallah bundan sonrada almış olduğumuz ödülün bize vermiş olduğu gayretle çok daha fazla çalışacağız ve Ankara’yı çok daha güzel hale getireceğiz . Özellikle bize bu ödülü verenlerin yapmış oldukları değerlendirmeler bizler için son derece önemli. Özellikle bugün Sayın Puig,  Sayın Alan söylemiş oldukları teker teker üst üste ifade etmiş oldukları hususları modern bir kent olarak gerçekleştirmiş olmak bize gurur veriyor” diye konuştu.  
Konuşmasında Ankara’ya emeği geçen herkese teşekkür bir borç bildiğini ifade eden Başkan Gökçek şunları söyledi:
“Değerli personel arkadaşlarıma, aynı şekilde gece gündüz plan ve projelerle bize her türlü desteği Ankara Büyükşehir Belediye Meclisindeki değerli üyelerine, gerek parlamentoda gerek diğer yerlerde bizim yanımızda yer alan sayın bakan ve milletvekillerine tüm Ankaralılara şükranlarımı sunuyorum. Bu ödülü bize layık gören başta Sayın Alan Meale ve heyeti olmak üzere Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Sayın Puig’e şükranlarımı,  teşekkürlerimi sunuyorum.”
  
MEALE : “  ANKARA YENİ TAZE GERÇEK BİR AVRUPADIR”
         

Başkan Gökçek’in konuşmasının ardından söz alan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Çevre Komitesi Başkanı Alan Meale, Rus yazar ve şairi Puşkin’ine “Avrupa’nın tanımı nedir? diye sorulması üzerine ‘Eğer bir yer, Avrupa gibi kokuyor ve hissedilirse orası Avrupa’dır’ demiştir. Be de Ankara için bunları söylüyorum. Ankara yeni, taze gerçek bir Avrupadır ” diye konuştu.

PUİG: “AVRUPAYI TÜRKİYE’SİZ ANLATMANIN İMKANI YOK.

Daha sonra söz alan ve Türkiye’nin Avrupa için önemine değinen  Avrupa Konseyi Parlamenter Meclis Başkanı  LLluis Maria de Puıg, “Ben tarihçiyim onun için Avrupa’yı Türkiye olmadan anlatmanın olanağı yoktur. Bizler Avrupa Konseyinde her gün Türk Parlamenterlerle beraberiz onlarla çalışıyoruz. 60 yıl geçirdik. 60 yıldır beraber çalışıyoruz. Onlarla müzakerelere giriyoruz. Onlarla tartışmalara giriyoruz.  Bizlerde herkes gibi aynı seviyede katkıda bulunuyorlar. Gerçektende aynı ortak gelecek için çalışıyoruz” dedi.
 Puıg, Türkiye’nin AB’ye üyeliğine karşı olan veya bununla ilgili şüpheleri olan arkadaşlarını farklı yöntemlerle ikna etmeye çalıştıklarını kaydederek daha sonra şunları söyledi:
“Onlara,  bugün ki gibi, bugüne vesile olan oturumlarla, bugüne vesile olan anılarla ikna etmeye çalışıyoruz. Bizim kurumumuzun en değerli ödülünü  Ankara’ya vererek onları ikna etmeye çalışıyoruz. Onlara bugünün Türkiye’sini, bugünün modern şehirlerini göstererek ikna etmeye çalışıyoruz.” 
Avrupa Ödülü Kutlama yemeğinde Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası eşliğinde Nur Yoldaş ve Ercan Turgut sevilen şarkılarını söylerken, Altındağ Çocuk Kulübünün Folklor gösterisi ilgiyle izlendi. 
Konuşmaların ardından Mehter Takımı ve Ankara Olgunlaşma Enstitüsü’nün ‘Osmanlıdan Günümüze Miras Defilesi” konuklar tarafından büyük ilgi gördü.