Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 23. Dönem üyeleri, T.C. Kamu Denetçiliği Kurumu’nu ziyaret etti.

DSC_5576.JPGKurulduğu günden bu yana ziyaretlerini sürdüren Çocuk Meclisi’ni misafir eden Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve Çocuk Haklarından Sorumlu Kamu Denetçisi Celile Özlem Tunçak yemekte bir araya geldiler. Başdenetçi Şeref MALKOÇ; Meclis üyeleriyle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Başkan Buse SERT’e ve tüm üyelere yeni dönem çalışmalarında başarılar diledi. Karar mekanızmasında yeralan, sorumluluk bilincine sahip çocuklar olarak, ileride üstlenecekleri görevlerde, Çocuk Meclisi’nde edindikleri tecrübenin önemli olacağına duyduğu inancı vurguladı; “her zaman yanınızdayız” dedi.

Meclis üyeleri, yemeğin ardından toplantı salonuna geçerek, Çocuk Haklarından Sorumlu Kamu Denetçisi Celile Özlem TUNÇAK başkanlığında, kurum uzmanlarının da yeraldığı toplantıda, Ombudsmanlık sisteminin işleyişi, KDK Çocuk başvuruları ve çözülmüş örnekler gibi pek çok konuda değerli bilgiler edindiler; merak ettikleri sorulara yanıt aradılar.  

Meclis üyeleri, 22. Dönemde, Sayın MALKOÇ’ un davetlisi olarak katıldıkları “Göç ve Mülteciler” konulu 4. Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumu’ndan çok önemli bilgiler edindiklerini hatırlatarak, işbirliklerinin devamına ilişkin temennilerini ifade ettiler ve Ankara çocuklarının sesi olarak, “Çocuk Görüşü”nü paylaşmayı gerektirecek her tür çalışmada yer almaktan mutluluk duyacaklarını belirttiler.

Meclis üyeleri, eğitimden, çocuk işçiliğine, erken yaşta evliliklerden, aile içi şiddete kadar, kendilerini de yakından ilgilendiren konularda sorular sordular ve önemli bilgiler edindiler. Meclis üyeleri, tüm çocukları kurumun çocuk internet sayfasını (kdkcocuk.gov.tr) inceleyerek, çözüm gerektiren konularla ilgili bilgilenmelerinin önemini vurguladılar.    

Çocuklar, kendilerini önemseyerek, görüşlerine ve aldıkları kararlara saygı gösterdikleri için öncelikle Başdenetçi Şeref MALKOÇ olmak üzere, Çocuk Ombudsmanı Celile Özlem TUNÇAK’a ve sorunların dostane özümü için çaba sarfeden tüm uzmanlara teşekkürlerini sundular; fotograf çekiminin ardından kendileri için hazırlanan hediyelerini alarak, kurumdan ayrıldılar.