Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

YAŞLI EVLERİNDE BAYRAM TEMİZLİĞİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu yılın 8 ayında 26 bin 667 ihtiyaç sahibi vatandaşa ev temizliği ve bakımı hizmeti verirken, Kurban Bayramı öncesi çalışmalarını yoğunlaştırdı.

17 Eylül 2015 Perşembe 09:50
YAŞLI EVLERİNDE BAYRAM TEMİZLİĞİ

-YIL BOYUNCA BELLİ PERİYOTLARLA YAŞLI VE ENGELLİ VATANDAŞLARA EV TEMİZLİĞİ VE BAKIMI HİZMETİ VEREN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ, KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ ÇALIŞMALARINI YOĞUNLAŞTIRDI

ev_temizligi-4.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi, bu yılın 8 ayında 26 bin 667 ihtiyaç sahibi vatandaşa ev temizliği ve bakımı hizmeti verirken, Kurban Bayramı öncesi çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Yıl boyunca belli periyotlarla ev temizliği ve bakımı yapan Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler, günde 100'ün üzerinde evin temizliğini yapıyor.
Ekipler, yaşlıların evlerine giderek temizlik yapmanın yanı sıra musluklarından kapı kollarına kadar küçük onarımlar da gerçekleştiriyor.

-EVLER PIRIL PIRIL
Evinde yalnız veya eşiyle birlikte yaşayan, günlük hayatta rutin işlerini yapmakta zorlanan 60 yaş üstü vatandaşların evleri, ayda en az bir kez, 3 veya 5 kişiden oluşan ekipler tarafından itinayla temizleniyor.
Ekipler evlerde yerleri süpürüp siliyor, toz alıyor, cam, halı, kapı ve çerçeveleri temizliyor, mutfak, tuvalet ve banyo temizliği yapıyor, balkonları yıkıyor.
Bunların yanı sıra kişisel bakımını yapmakta zorlanan yaşlı bireylerin, talep etmesi halinde bu ihtiyaçlarını da karşılayan ekipler, haftada 1 gün de 3 çeşit yemekle evlere destek sunuyor.

“BAYRAM ÖNCESİ ÇOK İYİ OLUYOR”
Aydınlıkevler Mahallesi’nde oturan ve yalnız yaşayan Şükran Gözlemeci (80), hizmetlerinden dolayı Büyükşehir’e teşekkürlerini ileterek, “Eşimi ve bir oğlumu kaybettim. Tek başıma yaşıyorum. Allah hepsinden razı olsun” dedi.
Örnek Mahallesi’nde yaşayan Erol (72) ve Hatice (66) Berkmen çifti ise duygularını şöyle dile getirdi:
“Çok güzel, özenerek temizliyorlar. Bayram öncesi olması çok iyi. Ev temiz olunca mutlu oluyoruz. 10 yıldır evimizi temizliyorlar. Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz ”