Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

"YAŞLI DOSTU ANKARA"…

Başkent’i yatırımları ve projeleriyle ulusal ve uluslararası arenada örnek bir kent haline getirerek, çok sayıda ödül kazanan Ankara Büyükşehir Belediyesi, uluslararası platformda “Yaşlı Dostu Ankara”nın da temellerini attı.

01 Ekim 2012 Pazartesi 16:06
"YAŞLI DOSTU ANKARA"…

ANKARA KENT KONSEYİ’NİN KURDUĞU "YAŞLI MECLİSİ" 1. OLAĞAN TOPLANTISI'NDA, ANKARA'YI YAŞLILAR İÇİN DÜNYA MERKEZİ YAPACAK PROJEYİ BAŞLATTI
yasli_dostu_ank_400_01102012.jpgSOS ONURSAL BAŞKANI NEVİN GÖKÇEK: "YAŞLILARA HİZMET KONUSUNDA ANKARA, TÜRKİYE VE DÜNYA'YA ÖRNEK BİR KENT HALİNE GELDİ"

Başkent’i yatırımları ve projeleriyle ulusal ve uluslararası arenada örnek bir kent haline getirerek, çok sayıda ödül kazanan Ankara Büyükşehir Belediyesi, uluslararası platformda “Yaşlı Dostu Ankara”nın da temellerini attı.
Ankara Kent Konseyi ile sivil toplum örgütleri işbirliğinde oluşturulan “Yaşlı Meclisi”, “1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü”nde Ankara Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda toplandı.
Kent Konseyi Başkan Vekili Gülgen Dural’ın Başkanlığı’nda gerçekleştirilen 1. Olağan Toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.



"BÜYÜKŞEHİR, ÇOK SAYIDA PROJEYE İMZA ATTI"

"Ankara’yı, yaşlılarımızın sağlıklı ve kaliteli hizmet aldığı, 'Yaşlı Dostu Ankara' unvanını uluslararası platformda hakkıyla taşıyan bir kent durumuna getirmek istiyoruz" diyen Dural, açılışı yapmak üzere Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökşin’i kürsüye davet etti.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 1994 yılından itibaren yaşlılarla ilgili çok sayıda önemli projeye imza attığına dikkat çeken Ali Gökşin, Yaşlılar Hizmet Merkezi ve bu merkezde verilen sağlık, temizlik, onarım - tamirat gibi ve çok sayıda hizmeti rakamlarla anlattı.
Büyükşehir Belediyesi’nin yaşlılar ile ilgili sosyal ve kültürel hizmetlerine de değinen Ali Gökşin, 2007 yılında yaşlılar için kurulan Bilgi Erişim Merkezi ile de yaşlılara önemli bir destek sağlandığını kaydetti.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Kent Meclisi’nde hayata geçirilmesi planlanan “Yaşlı Dostu Ankara” projesi ile ilgili altyapıyı önemli ölçüde gerçekleştirdiğini tekrarlayan Ali Gökşin, Büyükşehir Belediyesi’nin projeye katkılarının devam edeceğini söyledi.

"YAŞLILAR, BİLGİ KAYNAĞIMIZ OLARAK GÖRÜLMELİ"

Birleşmiş Milletler Dünya sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi Maria Cristina Profili ise, “Burada sizlerle beraber Dünya Yaşlılar Günü’nü kutlamaktan mutluluk duyuyorum” sözleriyle başladığı konuşmasında, dünya nüfusunun giderek yaşlanmakta olduğuna dikkat çekti.
Yaşlılığın zengin, fakir herkesi etkilediğini ifade eden Cristina Profili, sağlıklı yaşlanmayı gerçekleştirebilmek için bazı kriterlerin sağlanması gerektiğini vurguladığı konuşmasında, “Yaşlılık uzun yaşamın doğal sonucu olarak görülmemeli. Yaşanan uzun yılları kaliteli kılmamız gerekiyor. Yaşlılar, aile ve toplum içerisinde aktif rol üstlenmeli. Yaşlılar bizim bilgi ve deneyim kaynağımız olarak görülmeli. Bugüne kadar yürüttüğümüz çalışmalar içerisinde Ankara kenti de ‘Yaşlı Dostu Ankara’ olarak bize katılır” dedi.

yasli_dostu_ank_400_2_01102012.jpg-"UZUN ÖMRÜN SIRRI SEVGİ VE İLGİDEN GEÇİYOR"

Yaşlı Meclisi 1. Olağan Toplantısı’nı yöneten Gülgen Dural daha sonra çocuklara, kimsesizlere, yardıma muhtaç herkese ve yaşlılara verdiği destek ile gönüllerde taht kurduğunu kaydettiği Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek’i konuşma yapmak üzere kürsüye davet etti.
“Bugün çok güzel bir gün” diyerek söze başlayan Nevin Gökçek, yaşlılar için yapılacak her şeyin çok güzel olduğunu, Ankara’nın da bu konuda Türkiye ve dünyaya örnek bir kent olmasından da büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yaşlılar ile ilgili çok önemli hizmetler yaptığını hatırlatan Nevin Gökçek, kendilerinin de vakıf olarak konuya ilgi gösterdiklerini söyledi.
"Uzun ömrün sırrı sevgi ve ilgiden geçiyor" sözü ile yaşlıların ihtiyacını özetleyen Nevin Gökçek, “Vakıf olarak, Ankara Kent Konseyi ile birlikte ‘Yaşlı Dostu Ankara’ projesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.
Toplantıda görüş ve önerilerini belirten üyelere de teşekkür eden Gülgen Dural, “Yaşlı Meclisi 1. Olağan Toplantısı’nda Ankara’yı yaşlılar için dünya merkezi yapacak bir projeyi başlattığınız, verdiğiniz ve vereceğiniz katkılar için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.