Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

MAMAK SHOW-ROOM ALANINDA KURA ÇEKİMİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim projesi kapsamında yapımı gerçekleştirilen Ticaret Merkezi’nde, hak sahipleri için inşa edilen 40 adet dükkanın kurası çekildi.

13 Kasım 2016 Pazar 10:55
MAMAK SHOW-ROOM ALANINDA KURA ÇEKİMİ

-YENİ MAMAK KENTSEL DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM PROJESİ KAPSAMINDA İNŞA EDİLEN TİCARET MERKEZİ’NDE HAK SAHİPLERİ İÇİN YAPILAN 40 ADET DÜKKANIN KURASI ÇEKİLDİ
-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKAN VEKİLİ GÖKŞİN:
“DÜKKANLARINIZIN BOL KAZANÇ GETİRMESİNİ DİLİYOR, HAYIRLI UĞURLU OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM”

mamak_kentsel_2.jpgBüyükşehir Belediyesi tarafından, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim projesi kapsamında yapımı gerçekleştirilen Ticaret Merkezi’nde, hak sahipleri için inşa edilen 40 adet dükkanın kurası çekildi.
Mamak Samsun Yolu üzerinde içerisinde siteler esnafının kalkındırılmasını sağlamak amacıyla yapılan Show-Room’un da yer aldığı ticaret merkezindeki 43'er metrekare büyüklüğünde 40 adet dükkanın kurası, noter huzurunda çekilerek, sahiplerine teslim edildi.
Mamak Necmettin Erbakan Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen kura çekimi törenine; Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökşin, Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Demir, Özel Projeler ve Dönüşüm Dairesi Başkanı Hayri Korkmaz ile hak sahipleri katıldı.
Ali Gökşin törende yaptığı konuşmada sözlerine; “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek adına, siz değerli hemşehrilerimizin işyerlerinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diyerek başladı. Ankara’nın gelişmeye ve yenilenmeye hızlı bir şekilde devam ettiğini anlatan Gökşin, bulvarlardan parklara, alt yapıdan kentsel dönüşümlere kadar Ankara’ya değer katan birçok hizmetin, Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirildiğini kaydetti.

-”3 BİN 647 KONUT SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ”
Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nin, 7 milyon metrekarelik alanıyla dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olduğuna dikkat çeken Gökşin, sözlerini şöyle sürdürdü:
“14 mahalleyi içine alan proje, 11 etap halinde gerçekleştiriliyor. 13 bin 500 gecekondunun yer aldığı projede, bugüne kadar 9 bin 100 adet gecekondu sahibiyle uzlaşma sağlanarak sözleşme imzalandı. Yıkımı gerçekleştirilen 5 bin 613 konutun yerine, 3 bin 647 konutun aşama aşama yapımı tamamlanarak, bu konutlar da çekilen kuranın ardından sahiplerine teslim edildi. Sözleşmelerin devam ettiği bölgede, hedefimiz hiç kimseyi mağdur etmeden sağlıklı ve huzurlu bir dönüşüm sağlamaktır.”

-“İŞ YERLERİ, SAHİPLERİNE HAYIRLI OLSUN”
Yeni Mamak Projesi kapsamında çalışmaların bir yandan üretim bir yandan da ihale süreçlerinin devam ettiğini vurgulayan Ali Gökşin, şunları kaydetti:
“Bugün burada yapımı tamamlanan 40 adet işyerini sahiplerine vermek için noter huzurunda kura çekilişi gerçekleştiriyoruz. İçerisinde mobilya show-room alanı başta olmak üzere satış mağazaları ve süpermarketten oluşan modern bir ticaret merkezi tamamlanarak hizmete alınacak. Şimdiden iş yerleriniz bol kazançlı olmasını diliyorum. Hayırlı uğurlu olur İnşallah.”
Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin’in konuşmasının ardından 40 adet iş yeri (dükkan) için kura çekilişi gerçekleştirildi. İlk kurayı Başkan Vekili Gökşin ile bürokratlar birlikte gerçekleştirdi.
32 bin 472 metrekare büyüklüğündeki 3 katlı ticaret merkezinde; siteler esnafının mobilyalarını teşhir edecekleri bir show-room, hak sahipleri için satış mağazaları, süpermarket, açık ve kapalı otoparklar ile sosyal donatı alanları yer alacak.