Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

KEÇİÖREN'E 2 DEV AİLE YAŞAM MERKEZİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye’nin nüfusu en büyük ilçesi Keçiören’e, 2 dev Aile Yaşam Merkezi yapımının hızla devam ettiğini, çok kısa bir süre içerisinde birisi Kuşçağız’da, diğeri de Etlik’te olmak üzere Aile Yaşam Merkezlerinin hizmete gireceğini söyledi.

19 Şubat 2014 Çarşamba 11:06
KEÇİÖREN'E 2 DEV AİLE YAŞAM MERKEZİ

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK AİLE YAŞAM MERKEZİNİ KEÇİÖREN KUŞCAĞIZ’DA, İKİNCİSİNİ DE ETLİK’TE İNŞA EDİYOR

-BAŞKAN GÖKÇEK:  “KEÇİÖREN’E 2 DEV AİLE YAŞAM  MERKEZİ DAHA YAPIYORUZ”

kuscagiz_aym_maket_kpk.jpgAnkara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye’nin nüfusu en büyük ilçesi Keçiören’e, 2 dev Aile Yaşam Merkezi yapımının hızla devam ettiğini, çok kısa bir süre içerisinde birisi Kuşçağız’da, diğeri de Etlik’te olmak üzere Aile Yaşam Merkezlerinin hizmete gireceğini söyledi.

Başkan Gökçek, Ankara’ya kazandırılacak 2 dev aile yaşam merkezinin, diğer 7 merkezde olduğu gibi 7’den 70’e her kesimden Başkentliyi ağırlayacağını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi’nin aile yaşam merkezleri hayata dair tüm renkleri bünyesinde topluyor. Dostluk da bu merkezler de paylaşım da, spor da burada eğlence de, eğitim fırsatı da var gezi olanağı da… 7’den 70’e, kadın erkek, çocuk genç yaşlı, engelli, her görüşten her kesimden binlerce Başkentli, hayatın tadını Aile Yaşam Merkezlerinde çıkarıyor.

Üyelerine “boşa geçen zaman” bırakmayan aile yaşam merkezlerinin sayısı Başkentlilerden gördüğü bu yoğun ilgi üzerine daha da artırılıyor. Ankara genelinde 7 farklı ilçede hizmet veren merkezlere 2 süper Aile Yaşam Merkezi, Kuşçağız Aile Yaşam Merkezi ile Etlik Osmanlı Aile Yaşam Merkezi ekleniyor.

Belediyeciliğin sadece alt ve üst yapı hizmetleri olmadığını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal projeler ile desteklenmeyen toplumda huzurlu bir ortam olamayacağını kaydetti. Sosyal projeler arasında ise aileyi tüm bireyleri ile kucaklayan yaşam merkezlerine ayrı bir önem verdiklerine dikkat çeken Başkan Gökçek, “Türkiye’de ki belediyeler arasında sosyal projeler açısından en istikrarlı hizmet tartışmasız Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından veriliyor.  Aynı şekilde her türlü sosyal proje konusunda belediyemiz dünya belediyeleri arasında öncülüğünü devam ettiriyor” dedi.

- KUŞÇAĞIZ AİLE YAŞAM MERKEZİ

Akyurt, Araplar, Çubuk, Planet, Sincan, Pursaklar ve Eryaman aile yaşam merkezlerinin Başkentlilerden büyük ilgi gördüğüne dikkat çeken Başkan Gökçek, kapladığı alan ve işlevleri açısından devasa bir Aile yaşam merkezinin Kuşçağız’a inşa edildiğini ve kısa süre içerisinde açılmasının hedeflendiğini söyledi.

Yaklaşık 50 bin metrekare peyzaj, 26 bin metrekare kapalı inşaat, 9 bin 450 metrekare teras alanına sahip Kuşçağız Aile Yaşam Merkezi’nin bölge halkının sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına cevap vermek üzere projelendirildiğini ifade eden Başkan Gökçek’in verdiği bilgiye göre Keçiörenlilerin yeni buluşma adresi olacak merkez şu bölümlerden oluşacak:

“İdare Bölümünün yanı sıra kafeterya, bowling, masa tenisi, bilardo ve elektronik oyun salonu ve 100 kişilik sinema salonundan oluşan 1600 metrekarelik eğlence merkezi.

1500 metrekarelik yemek salonu…

Bünyesinde 2 adet yabancı dil sınıfı, 2 adet bilgisayar odası, diksiyon odası, kütüphane, çocuk odası bulunan 2 bin 700 metrekarelik Hanım Lokali…

Bay ve bayan ayrı yüzme havuzları ve fitness salonlarından oluşan 3 bin 750 metrekarelik spor kompleksi, masa tenisi, bilardo salonu, halk oyunları salonu gibi bölümlerden oluşan 2 bin 600 metrekarelik Gençlik merkezi…

Psikolog odası, yabancı dil kursu, resim kursu gibi bölümlerden oluşan 400 metrekarelik engelliler lokali…

Sağlık odası, halkla ilişkiler, dinlenme odası, resim kursu gibi bölümlerden oluşan 150 metrekarelik yaşlılar lokali…

Mescit, kafeterya ve 160 araçlık kapalı otopark gibi genel kullanım alanları…

49 bin 655 metrekarelik peyzaj alanında ise futbol sahası, voleybol sahası, açık spor alanları, çocuk oyun alanları, dinlenme alanı ve süs havuzları, yürüyüş yolları, yeşil alanlar, bitkisel kompozisyon ve 51 araçlık açık otopark…”

OSMANLI AİLE YAŞAM MERKEZİ

Keçiören’e Kuşcağız Aile Yaşam merkezi’nin yanı sıra ikinci bir devasa Aile Yaşam merkezi olacak Osmanlı Aile Yaşam Merkezi ve Pazar alanı inşaatı hakkında da bilgi veren Başkan Gökçek, şunları söyledi:

“Arsa alanı 8 bin 910 metrekare, inşaat alanı 31 bin 324 metrekare olan Osmanlı Aile Yaşam Merkezinde ise okuma odası-kitaplık, internet salonu, derslik, kurs odası, oyun salonu, kabul salonu, mescit, kafeterya, ofis ve depo alanları mevcut. Otoparkın yanı sıra 3 bin 976 metrekarelik peyzaj alanın da ise dinlenme alanları, çocuk oyun alanları halkın hizmetine sunulacak.”

- 2013 YILINDA 136 BİN 800 KİŞİ YARARLANDI

Sosyal projeleriyle tüm Türkiye’ye örnek olan, uluslararası platformlarda büyük takdir gören Büyükşehir Belediyesi’nin kentin dört bir yanındaki Aile Yaşam Merkezleri, üyelerine her konuda yaşam desteği sunuyor. Kurslardan gezilere, kutlamalardan seminerlere kadar A’dan Z’ye, her yaştan Başkentliyi kucaklayan merkezlerden 2013 yılında 136 800 kişi yararlanırken, 2014 yılı kayıtları sürüyor.

Çocuklara, gençlere, hanımlara, yetişkinlere, engelli ve yaşlılara yönelik ayrı ayrı bölümler halinde oluşturulan hizmet alanlarında ebeveynler sportif, kültürel ve sosyal etkinliklerden faydalanırken, çocukları da kulüp ve kreşlerde vakit geçirebiliyorlar.

Çocuk kulüpleri 7-14 yaş arası üye kabul ederken, 14 yaş ve üstü yaşlardaki Başkentliler Gençlik Merkezi’nin olanaklarından faydalanabiliyorlar. Ailede engelli birey varsa Engelli Lokali’nde, 60 yaş üstü birey varsa Yaşlılar Lokali’nde düzenlenen etkinlik, gezi, kurslara katılabiliyor.

Ankara’nın soğuk geçen kış aylarında kapalı alanda aile bireylerine birlikte eğlenceli vakit geçirme olanağı da sağlayan yaşam merkezleri, oyun gruplarından langırta, bilardodan masa tenisine kadar pek çok imkan sunuyor.