Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

İŞİTME ENGELLİLERDEN BAŞKAN GÖKÇEK’E ŞÜKRAN PLAKETİ…

“İşitme Engelli Dostu Kentler ve Uluslararası İşaret Dili” Grundtvig Çalışma Grubu üyeleri, Ankara’nın işitme engelli dostu bir kent haline gelmesindeki katkılarından dolayı, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e şükran plaketi sundular.

22 Eylül 2012 Cumartesi 13:56
İŞİTME ENGELLİLERDEN BAŞKAN GÖKÇEK’E ŞÜKRAN PLAKETİ…

isitme_engelliler_770_24092012.jpg

-ULUSLAR ARASI İŞARET DİLİ EĞİTİMİ ALMAK İÇİN 10 ÜLKEDEN ANKARA’YA GELEN YABANCI HEYET, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK’İ ZİYARET ETTİ
-HEYET ÜYELERİ, ANKARA’NIN İŞİTME ENGELLİ DOSTU BİR KENT HALİNE GETİRİLMESİNDE ÖNCÜ OLAN BAŞKAN MELİH GÖKÇEK’E ŞÜKRAN PLAKETİ SUNDULAR


“İşitme Engelli Dostu Kentler ve Uluslararası İşaret Dili” Grundtvig Çalışma Grubu üyeleri, Ankara’nın işitme engelli dostu bir kent haline gelmesindeki katkılarından dolayı, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e şükran plaketi sundular.
Başkent İşitme Engelliler Gençlik Spor ve Eğitim Derneği’nin eğitim, Büyükşehir Belediyesi’nin uzman desteği ve Avrupa Birliği’nin finansal katkısı ile “İşitme Engelli Dostu Kentler ve Uluslar arası İşaret Dili Grundtving Çalışması” 18 Eylül tarihinden bu yana Ankara’da gerçekleşiyor. Projeye katılan 10 Avrupa ülkesinden 20 kişi, Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde hem işaret dili eğitimi alıyor hem konuya ilişkin bilgi alışverişi yapıyor hem de Başkenti daha yakından tanıma fırsatı buluyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin engellilere yönelik hizmetleri hakkında yerinde bilgi alan proje katılımcıları, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i de makamında ziyaret ederek, çalışmalardan dolayı “Şükran Plaketi” takdim ettiler.
“Ankara’ya hoş geldiniz” dilekleriyle konuklarını karşılayan Başkan Gökçek, “Büyükşehir Belediyesi olarak engellilere yönelik çok değişik faaliyetlerimiz var. Arkadaşlarım bunları detaylı olarak anlatacaktır. Son zamanlarda da bu konuda çok yoğun bir çalışma yapıyoruz. Ankara’yı Türkiye’de ilk engelsiz kent haline getirmek için de gayret içindeyiz” diye konuştu.
isitme_engelliler_400_24092012.jpgGörme Engelliler İnternet Kafe ve Gençlik Merkezlerini ziyaret ettiklerini ve çok etkilendiklerini dile getiren katılımcılar ise engellilere yönelik yapılan hizmetlerden dolayı teşekkürlerini ileterek, Başkan Gökçek’e plaket verdiler.


- KATILIMCILAR ANKARAYI SEVDİ
Proje katılımcıları Ankara’dan çok etkilendiklerini, projenin ise çok faydalı ve verimli geçtiğini dile getirerek, ev sahipliğinden duydukları memnuniyeti ifade ettiler.
Romanya’dan programa katılan Andreea Claudia Perdaica Ankara’ya ikinci kez geldiğini ve çok gelişmiş bulduğu Başkentin diğer Avrupa başkentlerinden hiç bir farkı olmadığını belirtti.
İspanyol katılımcı Janek Vahk ise işitme engellilere yönelik farklı projeleri öğrenmek için çalışmaya dahil olduğunu dile getirerek, Ankara için “Etkileyici buldum. Engellilere yönelik bu kadar çalışma olmasından dolayı şaşırdım” ifadelerini kullandı.
Ankara’yı çok sevdiğini ifade eden Macar Anita Tregova, “Buraya gelmeden önce ‘dikkatli olmalısın’ diye çok fazla uyarıya maruz kaldım ama görüyorum ki oldukça güvenli, çok güzel bir şehriniz ve misafirperver nazik insanlarınız var” derken, İtalyan Giula Mariantonia Martin, “Önemli bir fırsat, uygulamaları paylaştık ve önemli ayrıntılar öğrendik” diye konuştu.