27 Nisan 2016 Çarşamba 13:27
GÜNEYPARK'TA HAK SAHİPLERİNİN KONUT SEVİNCİ

-YENİ GÜNEY PARK KENTSEL DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM PROJESİ’NDE HAK SAHİPLERİ İÇİN İNŞA EDİLEN 2 BİN 198 KONUTUN KURALARI TÖRENLE ÇEKİLECEK
-ATATÜRK SPOR VE SERGİ SARAYI’NDA NOTER HUZURUNDA YAPILACAK KURA ÇEKİMİ 29 NİSAN CUMA VE 30 NİSAN CUMARTESİ GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK
-KONUTLARIN TESLİMATLARI YIL SONUNDA YAPILACAK

guneypark.jpgBüyükşehir Belediyesi tarafından Çankaya'da yapımı sürdürülen “Güneypark Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında hak sahipleri için inşa edilen 2 bin 198 konutun kuraları, 29-30 Nisan günlerinde noter huzurunda törenle çekilecek.
Atatürk Spor ve Sergi Sarayı’nda, 29 Nisan Cuma günü saat 09.30’da başlayacak ve 2 gün sürecek kura çekilişinde, hak sahiplerinin konutları belli olacak. Konukların teslimi, yıl sonunda yapılacak.
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, 1 milyon 840 bin metrekarelik alana sahip Güneypark Projesi’nin, Ankara’nın en prestijli projelerinden biri olduğunu ifade ederek, Başkent’in güneyinde Oran-Çankaya aksında Turan Güneş Bulvarı ile Çankaya-Mamak yolunun kesiştiği Doğukent Bulvarı bölgesinde, Eymir Gölü, İmrahor Deresi gibi doğal yaşam alanlarına sahip modern bir yaşam alanı oluşturulduğunu belirttiler.
Proje kapsamında, 478 konut ve tesisin yıkımı gerçekleştirilirken,134 hak sahibiyle yapılan sözleşmeyle de 2 bin 198 adet konutun inşa edildiğini kaydeden yetkililer, şunları söylediler:
“Yeni Güneypark Projesi'nde konut karşılığı yapılan sözleşmeler çerçevesinde 1047 adet 120 metrekare, 318 adet 150 metrekare, 431 adet 200 metrekare, 204 adet 250 metrekare, 198 adet 270 metrekare olmak üzere toplam 2 bin 198 adet konutun kurası çekilecek.”

-TOPLAM 7 BİN 820 KONUT ÜRETİLECEK-
Yeni Güneypark Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından hak sahibi ile toplam 2 bin 198 konutun inşasının tamamlanarak yıl sonunda teslim edileceğini belirten yetkililer, bölgede üretilecek toplam konut sayısının ise 7 bin 820 olacağını söylediler.