Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

GÜNEYPARK’TA KONUT SEVİNCİ…

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Çankaya Oran'da yürütülen “Yeni Güneypark Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında hak sahipleri için üretilen 2 bin 198 adet konut, noter huzurunda çekilen kurayla sahiplerini buldu.

29 Nisan 2016 Cuma 13:48
GÜNEYPARK’TA KONUT SEVİNCİ…

-YENİ GÜNEYPARK KENTSEL DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM PROJESİ’NDE HAK SAHİPLERİ İÇİN İNŞA EDİLEN 2 BİN 198 KONUTUN KURALARI TÖRENLE ÇEKİLDİ
-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANVEKİLİ GÖKŞİN:
“BU PROJEYE ÇOK EMEK HARCADIK. ÖNÜMÜZE ÇIKARILAN TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN YILMADIK. YENİDEN ÇALIŞMAYA DEVAM EDEREK 2 BİN 198 KONUTU HAK SAHİPLERİ İÇİN İNŞA ETTİK”
-“ANKARA’NIN GÜNEYİNDE, MUHTEŞEM REKREASYON ALANI OLAN 32 BİN KİŞİNİN YAŞAYACAĞI YENİ BİR YAŞAM ALANI OLUŞTURDUK”



guneypark.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi tarafından Çankaya Oran'da yürütülen “Yeni Güneypark Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında hak sahipleri için üretilen 2 bin 198 adet konut, noter huzurunda çekilen kurayla sahiplerini buldu.
Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen ve 37. Noter'in huzurunda elektronik ortamda gerçekleştirilen törene, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Gökşin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Aluç, Belediye bürokratları ve hak sahipleri katıldı.
Saygı duruşu ile İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende, Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET Halk Oyunları Ekibi'nin sunduğu gösteri, büyük beğeni topladı.
Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Gökşin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e vekaleten bir konuşma yapacağını belirterek, şimdiden konutların hayırlı uğurlu olmasını diledi. Gökşin, “Ankara'da yapılan kentsel dönüşüm projeleriyle, Başkentlileri mağdur etmeden hayat kalitenizi artırmaya çalışıyoruz” dedi.
1 milyon 840 bin metrekarelik alana sahip Yeni Güneypark Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 2005'den itibaren hak sahipleriyle sözleşme imzalamaya başladıklarını ifade eden Gökşin, “Projede 478 tesisle uzlaşarak yıkımları gerçekleştirdik. 1134 hak sahibiyle, 2 bin 198 konut karşılığında sözleşme imzaladık. Konut karşılığı yapılan sözleşmeler çerçevesinde 1047 adet 120 metrekare, 318 adet 150 metrekare, 431 adet 200 metrekare, 204 adet 250 metrekare, 220 adet 198 metrekare olmak üzere toplam 2 bin 198 adet konutun 1134 kişiye konut dağılımı sağladık” diye konuştu.


-“AÇILAN DAVALAR, PROJENİN YAPIMINI UZATTI”
Açılan davalar ve yürütmeyi durdurma kararlarının, projenin yapım sürecini geciktirdiğinin altını çizen Gökşin, elde olmayan nedenlere uzayan bu sürenin sonunda vatandaşların, sabırlarının karşılığını, oluşturulan yeni yaşam alanıyla alacaklarını kaydetti.
Büyükşehir Belediyesi olarak projeye çok emek harcadıklarını ifade eden Gökşin yaşanan süreç hakkında şunları söyledi:
“Belediyemiz aleyhine açılan davalara, iptal edilen uygulamalara, önümüze çıkartılan tüm engellere rağmen yılmadan çalışmaya devam ettik. İmar revizeleri nedeniyle sürekli yeni baştan çalışmalara başladık. Bu da hak sahiplerine konut tesliminde gecikmelere neden oldu.”
Gökşin, proje kapsamında 2 bin 400'ü hak sahiplerinin olmak üzere toplam 7 bin 820 adet konut üretileceğini belirterek, bölgede, yüksek yaşam standartlarıyla inşa edilen konutlar ve çevresiyle, yaklaşık 32 bin kişilik nüfusun yaşacağı bir alan oluşturulacağını söyledi.

-“ BÖLGENİN YÜZDE 72’Sİ, YAPI YASAKLI”
Projenin gerçekleştirildiği bölgenin yüzde 72’sinin yapı yasaklı ve heyelan bölgesi olması nedeniyle oldukça kısıtlı bir alanda inşaat çalışmalarının yapıldığına dikkat çeken Gökşin, şöyle devam etti:
“Tüm gücümüz ve enerjimizle çalışmalarımızı sürdürdük. Bölgede vadi tabanlı dev bir rekreasyon alanı oluşturmayı planlıyoruz. Göz bebeğimiz gibi gördüğümüz Güneykent’te, Belediye olarak hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan çalışmalar yaptık. Proje kapsamında bugüne kadar kamulaştırma, trampa ve kira bedeli olarak 23 milyon 112 bin TL'lik harcama yaptık.”

-“KURALAR ELEKTRONİK ORTAMDA ÇEKİLDİ”
Konutların herkese hayırlı olması temennisinde bulunan Gökşin, daha sonra 37. Noter gözetiminde elektronik ortamda 250 metrekarelik ilk 10 adet konutun kura çekilişini, bürokratlarla birlikte gerçekleştirdi. 2 bin 198 konutun kura çekimi bugün tamamlanacak.

GÜNEYPARK’TA KONUT SEVİNCİ…
GÜNEYPARK’TA KONUT SEVİNCİ…
GÜNEYPARK’TA KONUT SEVİNCİ…
GÜNEYPARK’TA KONUT SEVİNCİ…
GÜNEYPARK’TA KONUT SEVİNCİ…
GÜNEYPARK’TA KONUT SEVİNCİ…
GÜNEYPARK’TA KONUT SEVİNCİ…
GÜNEYPARK’TA KONUT SEVİNCİ…
GÜNEYPARK’TA KONUT SEVİNCİ…
GÜNEYPARK’TA KONUT SEVİNCİ…