GECEKONDU SAKİNLERİNİN KONUT SEVİNCİ

7 milyon metrekarelik alanıyla Dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi olma özelliğine sahip Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahipleri için yapılan 380 adet konutun daha kurası, 27 Kasım Cuma günü düzenlenecek törenle çekilecek.

26 Kasım 2015 Perşembe 08:57
GECEKONDU SAKİNLERİNİN KONUT SEVİNCİ

-YENİ MAMAK KENTSEL DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM PROJESİ’NDE GECEKONDU SAKİNLERİ İÇİN İNŞA EDİLEN 380 KONUTUN DAHA KURALARI CUMA GÜNÜ TÖRENLE ÇEKİLECEK

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen “Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi”nde konut teslim süreci devam ediyor.
Konutlar, Necmettin Erbakan Kongre Salonu’nda saat 14.00’da noter huzurunda gerçekleştirilecek kura sonrası, hak sahiplerine teslim edilecek.
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nin, 14 mahalleyi içine alacak, 11 farklı etap şeklinde yürütüldüğünü belirttiler.
Hak sahiplerine Cuma günü kura sonrası teslim edilecek 380 konutun 6. etapta bulunduğunu kaydeden yetkililer, bu konutlardan 254 adedinin 100, 126 adedinin ise 120 metrekareden oluştuğunu ifade ettiler.

-TOPLAMDA 3 BİN 602 KONUT TESLİM EDİLMİŞ OLACAK-
Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından hak sahibi ile bölgede yaşayan ve hak sahibi olmayan vatandaşlar için toplamda 3 bin 602 konutun inşasının tamamlanarak teslim edildiğini belirten yetkililer şu bilgileri verdiler.
“1. Etap kapsamında 2 bin 160 adet konutun kurası çekilerek teslim edildi. 6. Etapta kurası çekilecek 380 konut ile birlikte tapulu, tapu tahsisli ve arsa tesisli konut sözleşmesi imzalayan 2 bin 540 adet konut daha teslim edilmiş olacak.
Ayrıca proje kapsamında belgesiz tesis sözleşmesi imzalayalar için TOKİ ortaklığında Mamak Kusunlar Bölgesinde 1374 adet ucuz konut üretimi gerçekleştirildi.
Bu konutlarında 1062 adedi sahiplerine teslim edildi. Böylece proje kapsamında son teslim edileceklerle birlikte toplamda 3 bin 602 adet konutun kurası çekilmiş olacak.”