Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’in Engelliler Haftası Etkinlikleri…

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN “ENGELLİLER HAFTASI” NEDENİYLE DÜZENLENEN RESİM VE EL SANATLARI SERGİSİ, METRO SANAT GALERİSİ’NDE AÇILDI

11 Mayıs 2012 Cuma 15:32
Büyükşehir’in Engelliler Haftası Etkinlikleri…

engelli_haftasi_400_2.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin “Engelliler Haftası” nedeniyle düzenlediği, “Resim ve El Sanatları Sergisi” Metro Sanat Galerisi’nde açıldı.Serginin açılışını bir grup engelli vatandaş ile birlikte yapan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Adnan Şeker, böyle önemli bir haftada özürlü vatandaşların sergilediği güzel eserleri Ankaralılara sunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.
Büyükşehir Belediyesi’nin engeliler için gerçekleştirdiği bazı projeleri de anlatan Şeker, şunları söyledi:
“Engelliler lokaline kayıtlı olan ve verdiğimiz hizmetlerden yararlanan 30 bin üyemiz var. Engelli üyelerimiz Başkanımız Melih Gökçek’in önderliğinde Büyükşehir Belediyesi’nce gerçekleştirilen çok sayıda hizmetten de yararlanıyor. Ayrıca Engelliler Ticaret Merkezi, Görme Engelliler İnternet Kafe gibi çok özel projeler, Büyükşehir Belediyesi’nce gerçekleştirilen  birer örnek projelerdir. Bir de Akçay kampımız var. Bu yaz sezonunda iki dönemi engelli üyelerimiz için tahsis ettik. Geçen yılki kampa katılmayan üyelerimizi Akçay Kampı için kayıt olmaya davet ediyorum.”
Açılışta engelli vatandaşlarla birlikte sahneye çıkıp oynayan Şeker, daha sonra serginin açılış kurdelesini Eryaman Aile Yaşam Merkezi Engelliler Lokali üyeleri ile birlikte kesti ve engelli sanatçılarla birlikte sergiyi gezdi.
15 Mayıs Salı akşamına kadar açık kalacak sergide, Eryaman Aile Yaşam Merkezi Engelliler Lokali üyesi sanatçılarca üretilen 74 adet yağlıboya resim yer alıyor