Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK KULÜPLERİ…

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Kulüpleri, üyelerinin zihinsel, bedensel ve ruhsal gelişimine destek sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

20 Eylül 2012 Perşembe 14:06
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK KULÜPLERİ…

cocuk_kulupleri_770_20092012.jpg

-AKTEPE ÇOCUK KULÜBÜ, ANAOKULU EĞİTİMİNE COŞKUYLA BAŞLADI
-AKTEPELİ MİNİKLER, BÜYÜKŞEHİR BELDEDİYESİ ÇOCUK KULÜBÜ ANAOKULUNDA HAFTANIN 3 GÜNÜ ALDIKLARI EĞİTİMLE İLKÖĞRETİME HAZIRLANIYOR


Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Kulüpleri, üyelerinin zihinsel, bedensel ve ruhsal gelişimine destek sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.
Aktepeli minikler de ilçelerindeki Çocuk Kulübü’nde okul öncesi eğitimle okul hayatına alıştırma yapıyorlar. Okul öncesi eğitime ücretsiz katkı sunan ana sınıfı 2012 - 2013 eğitim ve öğretim yılına 130 üyeyle heyecan ve coşku içerisinde başladı.
Haftanın üç günü sabah ve öğleden sonra olmak üzere 4 grup ile hizmet veren anasınıfları, belirli ilkelerle yoluna devam ediyor. Özel hazırlanan ana sınıfı yelekleri ile cıvıl cıvıl bir görüntü oluşturan minikler, oyuncaklarla oynarken eğitimin ilk aşamalarına da adım atıyor.
Bu yıl Mart 2007 sonrası ve 2008 doğumlulara hizmet veren ana sınıfları, 3 dönemdir yoğun bir ilgiyle çalışmalarını sürdürüyor. Bir üye öğrenci, haftanın 3 günü 3'er saat eğitim alabiliyor. Kulübe üye olmak için 2 vesikalık fotoğraf ve 1 adet kimlik fotokopisi ile başvurmak yeterli oluyor. Çocuk Kulübü’nde anasınıfı dışında ilköğretim 1. sınıf ve üstü sınıflara bilgisayar, matematik, İngilizce, satranç, diksiyon, okuma yazma, masa tenisi, hızlı okuma ve drama branşlarında etüt desteği veriliyor.
İlköğretime hazır olmanın şartlarından birinin çocuğun kendi yaşına uygun gelişim düzeyine erişmesi olduğunu belirten ana sınıfı eğitmenleri, “Buna paralel olarak ilkokula başlayacak her çocuğun bazı temel alışkanlıkları kazanmış olması şart. Okul Öncesi Eğitim bu becerilerin kazanılmasında önemli bir rol oynar. Biz de üyelerimizin bu doğrultuda Atatürk, vatan, millet, bayrak, aile ve insan sevgisini benimseyen, milli ve manevi değerlere bağlı, kendine güvenen, çevresiyle iletişim kurabilen, dürüst, ilkeli, çağdaş düşünceli, hak ve sorumluluklarını bilen, saygılı ve kültürel çeşitlilik içinde hoşgörülü bireyler olarak yetişmelerine katkı sunmak için çabalıyoruz” diye konuştular.