Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir, 15. Gençlik Merkezini Bala’da Açtı…

-Balanın Genç Nüfusu İçin Gençlik Merkezi Açtıklarını Belirten Başkan Gökçek: “Bala’ya, Türkiye’nin En Büyük Motokros Alanını Yapacağız”

01 Haziran 2011 Çarşamba 04:38
Büyükşehir, 15. Gençlik Merkezini Bala’da Açtı…

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yapımı Büyükşehir Belediyesi’nce gerçekleştirilen Bala Gençlik Merkezi’ni, 
Ankara Milletvekilleri, Bala Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz, bürokratlar ve binlerce Balalının katıldığı bir törenle hizmete açtı.
 Balanın genç nüfusu için Gençlik Merkezi açtıklarını ve onları sokaktan kurtarmayı amaçladıklarını kaydeden Başkan Gökçek, “Bala’yı cazibe merkezi haline getirmek için Türkiye’nin en büyük Motokros alanını yapacağız” dedi.
Açılışda konuşan Melih Gökçek, Büyükşehir Belediyesi’ne dahil olduktan sonra Bala Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz’ün her istediğini yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini söyleyerek, “Biz bugüne kadar 30 kilometre içme suyu hattı yaptık. 25 kilometre atık su ve yağmur suyu hattı yaptık. Bu yıl içerisinde yapılan ihalelerin neticesinde 60 km içme suyu, 5km atık su olmak üzere toplam 65 km ilave boru döşenerek ilçenin alt yapısını bu yıl itibarıyla tamamen bitmiş olacak” diye konuştu.
 
-“SU SIKINTISI KALMADI”

Bala ilçesindeki Abazlı, Beynam, Ergin, Keklicek, Kerişli Kesikköprü, Tolköy, Küçükdavdanlı, Büyükdavdanlı içme suyu tesislerinin inşaatı tamamlanarak su sıkıntıları ortadan kaldırıldığını ifade eden Başkan Gökçek, sadece bazı orman köyü ve mahallelerde yenilenmesi gereken isale hattı, şebeke hattı, depo yapımı ve ilave su kaynağı temin çalışmalarına bu yıl devam edildiğini, sene sonuna kadar bu çalışmaları da bitireceklerini kaydetti.

2.jpg
Bugüne kadar Bala ve köylerine eski para ile 20 trilyon yatırım yapıldığını, Bala tarihinde Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanana kadar bu kadar büyük yatırım olmadığını söyleyen Başkan Gökçek,
“Bala ve bağlı köylerine 313 bin ton asfalt döktük. Bunun ekonomik karşılığı 40 trilyon lira para ediyor ayrıca birçok park yaptık. 12 bin metre karelik Merkez Park ve Kesikköprü de dahil diğer 4 parka da 3 trilyon lira yatırım yaptık” dedi.

-BEYNAM’A MESİRE ALANI VE MOTOKROS PİSTİ MÜJDESİ

Beynam ormanlarının içerisini oturma grupları, banklar ve modern tuvaletlerle güzelleştireceklerini belirten Başkan Gökçek, “Beynam’ı mesire alanı olarak Ankara’dan Bala’ya pek çok gelen olacak. Ayrıca Beynam’a yapacağımız motokros alanı ile ciddi anlamda Bala’ya hareket getireceğiz. Beynam ormanlarının hemen karşısındaki Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin büyük arazisine motokros yarışları için pistler yapacağız. 600 bin metre karelik Türkiye’nin en büyük motokros alanını yapacağız. Beynam Türkiye’nin motokros merkezi olacak. Bu bölgede iş kurmak isteyen kardeşlerimize de ciddi anlamda gelir kaynağı olacak” dedi.
Bala’ya da tersine göçü başlatacak projeler yapmak istediklerini açıklayan başkan Gökçek, Motokros alanı ile bu projelere bir başlangıç yapacaklarını vurguladı.

BALALI İŞADAMLARINA ÇAĞRI

Balalı işadamlarına seslenerek özelikle tekstil konusunda fabrika kurmalarını isteyen Başkan Gökçek, bu takdirde Büyükşehir Belediyesi olarak fabrikanın su, çevre düzenlemesi, alt yapı ve imar konularında her türlü desteği vereceklerini söyledi.
Ardından hayırlı uğurlu olmasını belirterek Gençlik Merkezi’nin açılış kurdelesini Ankara Milletvekili Reha Denemeç, Bala Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz ve diğer bürokratlarla birlikte kesen Melih Gökçek kesen Başkan Gökçek, “Amacımız burada gençleri sokaktan ve kötü alışkanlıklardan kurtarmak. Öğretmenlerin nezaretinde hem eğlenip hem de öğrenmelerini temin etmek” diye konuştu.

 -BAŞKAN GÖKÇEK’TEN TWİT
 
Açılıştan sonra bala Gençlik Merkezi’ni gezen başkan Gökçek, burada Bala Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz ile basın mensuplarının bir fotoğrafını çekti. Bugün itibarıyla 85 bin izleyiciye ulaştığını açıklayan ve anında telefonundan girdiği twitter aracılığıyla fotoğrafı paylaşan Başkan Gökçek, bir de twit atarak “Bala Gençlik Merkezi’ni açtık. Arkadaşlar fotoğrafı size gönderiyorum” diye yazdı.
 
 -ANKARA’DA 15. GENÇLİK MERKEZİ

3.jpg 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından gençlere ve çocuklara yönelik gençlik merkezlerine yenileri eklenmeye devam ediyor.
Altındağ Gençlik Merkezi, Ansera Gençlik Merkezi, Araplar Gençlik Merkezi, Batıkent Gençlik Merkezi, Dikmen Gençlik Merkezi, Gençlik Parkı Gençlik Merkezi, Mamak Gençlik Merkezi, Çubuk Aile Yaşam Merkezi Gençlik Merkezi, Eryaman Aile Yaşam Merkezi Gençlik Merkezi, Planet Aile Yaşam Merkezi Gençlik Merkezi, Pursaklar Aile Yaşam Merkezi GençlikMerkezi, Sincan Aile Yaşam Merkezi Gençlik Merkezi, Yenimahalle Aile Yaşam Merkezi Gençlik Merkezi, Elmadağ Gençlik Merkezi’ne 15. gençlik merkezi olarak Bala Gençlik Merkezi eklendi.
15-25 yaş arası gençlerin faydalandığı, gençlerin beden ve ruh sağlığını korumayı, sosyo-kültürel gelişimlerini desteklemeyi, ilgi alanları doğrultusunda eğitimlerine katkı sağlamayı ve beceri kazandırmayı hedefleyen gençlik merkezleri, gençler arasında iletişim ve dayanışmanın güçlendirilmesini sağlamayı ve gençlerin boş zamanlarını değerlendirebilmelerini de amaçlıyor.
Merkezlerde sosyal-kültürel faaliyetlerden rehberlik danışmanlıklarına, gezi pikniklerden turnuvalara kadar birçok alanda ücretsiz hizmet veriliyor. Ücretsiz olarak verilen etüt dersleri okullara destek olmakla birlikte, gitar, ud, ney ve flüt gibi enstrüman dersleri sosyal anlamda gençleri geliştiriyor. Futbol, basketbol, yüzme, tenis, satranç gibi spor aktiviteleri ise turnuvalarla birleştiğinde tatlı rekabetlerle gençlerin keyifli zaman geçirmesini sağlıyor.