Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BİLGİ ERİŞİM MERKEZİ’NDE DERS ZİLİ ÇALDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Bilgi Erişim Merkezi’nde 2012-2013 eğitim yılı için ders zili çaldı.

18 Ekim 2012 Perşembe 11:51
BİLGİ ERİŞİM MERKEZİ’NDE DERS ZİLİ ÇALDI

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ÖRNEK PROJELERİNDEN YAŞLILAR VE GENÇLER BİLGİ ERİŞİM MERKEZİ’NDE BİLGİSAYAR, İNTERNET VE FRANSIZCA KURSLARI BAŞLADI


Ankara Büyükşehir Belediyesi Bilgi Erişim Merkezi’nde 2012-2013 eğitim yılı için ders zili çaldı.
Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal ve kültürel alanda yürüttüğü, Türkiye’ye örnek olan projeleri, yeni eğitim öğretim yılına da hızlı başladı. Başkentliler tarafından büyük ilgi gören, yaz ayları boyunca heyecanla beklenen projeler arasında Yaşlılar ve Gençler Bilgi Erişim Merkezi’nin kursları da başladı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 Eylül 2007 yılında açılan Yaşlılar ve Gençler Bilgi Erişim Merkezi’ne 15 yaş üstü herkes üye olabiliyor. Gençlerin genellikle internete girmek için yararlandığı merkezden daha çok “öğrenmenin yaşı yok” diyen keşfetmeye, eğitime her daim açık 60 yaş üstü Başkentliler ve emekliler faydalanıyor.
İki derslikte günde üç farklı sınıfa verilmeye başlayan derslerden bir günde 180 üye yararlanıyor. Çankaya Cinnah Caddesi’ndeki alt geçitte 30 kişilik iki sınıftan oluşan Bilgi Erişim Merkezi’nde her öğrenciye bir bilgisayar düşüyor. 3 aylık dönemler halinde verilen derslere üyeler, haftada 2 gün 2’şer saat katılıyor. Merkezde, “Temel Bilgisayar-Word, Photoshop, Facebook-Twitter, Photo Story, Power Point-Excel, Fransızca” branşlarında eğitim yapılıyor.
İnternet eşliğinde uygulamalı olarak verilen kurslardan 15 yaş üstü tüm Ankaralılar ücretsiz olarak faydalanabiliyor.
Yaşlılar ve Gençler Bilgi Erişim Merkezinde derslerin yanı sıra çok çeşitli geziler de düzenleniyor. Her ay periyodik olarak 2 defa Devlet Tiyatrolarına giden Yaşlılar ve Gençler Bilgi Erişim Merkezi üyeleri, sinema günlerinin yanı sıra önemli gün ve haftalarda da seminerler gerçekleştiriyor. Ankara içi ve Ankara dışı geziler, Ankara içinde bulunan müze, kurum, park ve buna benzer birçok tarihi ve turistik yere de geziler düzenleniyor.
Aziziye Mahallesi Cinnah Caddesi Kırkpınar Alt Geçidi İçi adresinde bulunan merkeze “408, 413, 188 ve 113” nolu EGO otobüsleri ile rahatlıkla ulaşılabiliyor. Kimlik fotokopisi ve 2 adet fotoğraf ile üye kaydı yapılan merkez hakkında ayrıntılı bilgi ise “440 52 18- 440 43 62” nolu telefonlardan alınabiliyor.