Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

"BELEDİYELER İÇİN AB FONLARI" TOPLANTISI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Bölgeler Asamblesi (AER) tarafından organize edilen “Belediyeler için AB Fonları Toplantısı”na ev sahipliği yaptı.

05 Mayıs 2017 Cuma 10:10
"BELEDİYELER İÇİN AB FONLARI" TOPLANTISI

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENEL SEKRETERİ BALCI:

-"BAZI AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİNİN, BÖLGESEL SAVAŞLAR VE GÖÇLER KARŞISINDA, GENELLİKLE KENDİ ÇIKARLARINI ÖN PLANDA TUTTUKLARINI, TERÖR ÖRGÜTLERİNE KUCAK

AÇTIKLARINI GÖRÜYORUZ”

-”KATILIMCI YEREL YÖNETİMLER, PROJELERİNİ,  TOPLANTIDA EDİNDİKLERİ BİLGİLER DOĞRULTUSUNDA HAZIRLAYARAK, AB FONLARINDAN DAHA ETKİN YARARLANMA İMKANI BULABİLECEKLER”

fon.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Bölgeler Asamblesi (AER) tarafından organize edilen “Belediyeler için AB Fonları Toplantısı”na ev sahipliği yaptı.

Büyükşehir Belediyesi’nce Whyndam Otel’de gerçekleştirilen toplantıya, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, Avrupa Bölgeler Meclisi Başkanı Hande Özsan Bozatlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Mehdi Eker, Avrupa Komisyonu, AB Bakanlığı, AER ve büyükşehir belediyeleri temsilcileri ile üst düzey yöneticiler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, başkent olmanın sorumluluğuyla bu toplantıya ev sahipliği yaptıklarını kaydetti. Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne geçmişten günümüze sağladığı katkılardan söz eden Balcı, AB ile ilgili şu görüşleri dile getirdi:

"Avrupa Bölgeler Meclisi’nin (AER), bölgemiz ve bütün dünyaya rekabetin yerine işbirliğini, çatışmanın yerine dayanışmayı, savaşlar yerine barış ve dostluğu ön plana çıkaran çalışmalarına karşın;  AB değer ve fikirlerine büyük ihtiyaç varken, bazı Avrupa Birliği ülkelerinin bunu bir yana bırakarak,  bölgesel savaşlar ve göçler karşısında genellikle kendi çıkarlarını ön planda tuttuklarını,  terör örgütlerine kucak açtıklarını görüyoruz.” 

Ankara’nın, Avrupa Konseyi’nin verdiği 4 ödülü 8 yıl içinde almaya hak kazandığını ve bunun ikinci bir örneği olmadığına dikkat çeken Balcı, Büyükşehir Belediyesi’nin, Avrupa’da birçok ortak proje de gerçekleştirdiğini anlattı.

Genel Sekreter Balcı, toplantının amacının, yerel yönetimlerin Avrupa Birliği fonlarından nasıl daha iyi şekilde faydalanacaklarına yardımcı olacağına işaret eden Balcı, “Katılımcı yerel yönetimler, edinecekleri ayrıntılı bilgiler ışığında, varsa projelerini revize ederek veya yeni yapacakları projeleri, edindikleri bilgiler doğrultusunda hazırlayarak,  AB fonlarından daha etkin yararlanma imkanı bulabilecekler” dedi. 

-"HER SIKINTIYA DÜŞTÜĞÜMÜZDE, BAŞKAN İMDADIMIZA YETİŞİYOR"

Avrupa Bölgeler Meclisi Başkanı Hande Özsan Bozatlı da toplantının önemine dikkat çekerek, her sıkıntıya düştüklerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in imdatlarına yetiştiğini ve destek verdiğini belirterek, bu toplantıda da ev sahipliği yapan Gökçek'e teşekkür etti.

Avrupa Bölgeler Meclisi’nin 1985 yılında kurulduğunu hatırlatan Bozatlı, Meclis üyelerinin yüzde 70’inin AB üyesi olduğunu, yüzde 30’unun da olmadığını,  şimdiye kadar Türkiye dışında Avrupa Birliği üyesi olmayan hiçbir üyenin başkan çıkarmadığını söyledi. 

-EKER: "ÇİFTE STANDART NEDENİYLE AB İLE SORUN YAŞANIYOR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Mehdi Eker de Bölgeler Meclisi’nin, yerelde değişik sektörlerde hizmetlerin geliştirilmesine önemli katkı verdiğini ve Avrupa’daki kurumlar arası ilişkiler ve işbirliği imkanlarını değerlendirerek, güçlendirilmesini sağladığını söyledi.

Türkiye’nin, Avrupa değerleri olan demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve çoğulculuk prensiplerini kabul ettiğine, bu konularda hiçbir sıkıntı yaşamadığına ve bu edimleri yerine getirdiğine dikkat çeken Eker, uygulanan çifte standart nedeniyle, Avrupa Birliği ile Türkiye arasında sorunlar yaşandığını vurguladı.

Konuşmaların ardından, yabancı konuklar ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları, toplu fotoğraf çekilirken ikinci oturum için ara verildi. 

-BELEDİYELER, UYGULAMALARIYLA İLGİLİ DENEYİMLERİNİ ANLATTI

AER Genel Sekreteri Mathieu Mori moderatörlüğünde devam eden toplantının ikinci bölümünde, AB Bakanlığı Proje Uygulama Başkanı Bülent Özcan, AB hibe programı kapsamında kamu kurumları ve belediyelerin katıldığı projelere değinerek, yeni dönem hibe programlarında belediyeleri ilgilendiren projelere dikkat çekti.

Avrupa Projeleri AER Koordinatörü Agnese Pantaloni, güvenilir ve kendini gösteren projeler hazırlanması gerektiğini söyledi.

AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Gabriel Munuera Vinals, Türkiye’nin AB için, AB’nin de Türkiye için önemli olduğunu belirtti.

Toplantıda, Denizli, İzmir, Sakarya ve Gaziantep belediyelerinin temsilcileri de proje uygulamalarıyla ilgili deneyimlerini anlattı.

Toplantının sonunda konuklar için kokteyl verildi. Kokteylde, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası da konser verdi. 

"BELEDİYELER İÇİN AB FONLARI" TOPLANTISI
"BELEDİYELER İÇİN AB FONLARI" TOPLANTISI
"BELEDİYELER İÇİN AB FONLARI" TOPLANTISI
"BELEDİYELER İÇİN AB FONLARI" TOPLANTISI
"BELEDİYELER İÇİN AB FONLARI" TOPLANTISI
"BELEDİYELER İÇİN AB FONLARI" TOPLANTISI
"BELEDİYELER İÇİN AB FONLARI" TOPLANTISI
"BELEDİYELER İÇİN AB FONLARI" TOPLANTISI