Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BATIPARKLI MİNİKLERDEN LÖSEV ZİYARETİ

Batıpark Çocuk Kulübü üyeleri LÖSEV köyünü ziyaret ederek, hastalıkla mücadele eden yaşıtlarına nasıl destek olabileceklerine ilişkin bilgi aldılar

14 Kasım 2012 Çarşamba 08:58
BATIPARKLI MİNİKLERDEN LÖSEV ZİYARETİ

DSC_0078.JPGBatıpark Çocuk Kulübü, Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında dünyanın ilk lösemili çocuklar köyünü gezdi.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren çocuk kulüpleri,  üyelerine hem eğitici ve kaliteli zaman geçirme imkanı sunuyor hem de düzenlediği geziler, etkinliklerle gelecek nesillerin dünyalarında farklı pencereler açıyor, farklı hayatların kapılarını aralıyor.

Etkinlikleriyle büyük beğeni ve takdir toplayan Batıpark Çocuk Kulübü de üyelerine toplumsal sorumluluk kazandıracak projeleri başarıyla yürütüyor. Bu kapsamında düzenlenen gezide kulüp eğitmenleri, üyeleri için “lösemi hastalığı” ile mücadele eden çocuklara destek olma amaçlı bir etkinlik düzenlediler.

Çeşitli illerden tedavileri için Ankara’ya gelen lösemili çocuklar ve ailelerinin kaldığı LÖSEV köyüne kısa bir ziyaret gerçekleştiren Batıpark Çocuk Kulübü üyeleri, hasta yaşıtlarının sorunları ve hastalık hakkında uzmanlardan bilgi aldılar.

Ailelerin ve çocukların uzun süreli tedavi gerektiren süreçte sosyal desteğe ihtiyaç duyduğunu öğrenen Batıparklı minikler, konuya ilişkin sosyal duyarlılık kazandılar.

Batıpark Çocuk Kulübü üyeleri, “lösemi nedir ve lösemili bir hastaya nasıl davranılması” gerekir konusunda daha da bilinçlenerek geziyi sonlandırırken, gezide duygusal anlarda yaşandı.

Gezi sonunda kulüp üyeleri eğitmenlerinden hasta yaşıtlarına destek olmak amacıyla daha çok etkinlik gerçekleştirmek istediklerini belirttiler.

BATIPARKLI MİNİKLERDEN LÖSEV ZİYARETİ
BATIPARKLI MİNİKLERDEN LÖSEV ZİYARETİ