Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ

Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) sosyal içerikli faaliyetlerde gönüllü olarak yer almak isteyen AB program ülkelerinden gençler için hazırlanmış Erasmus+ programı altında yer alan bir gençlik programıdır. Program dahilinde projeler 2 aya kadar (kısa dönem) ve 12 aya kadar (uzun dönem) olarak hazırlanmaktadır. Belirlenecek olan sosyal faaliyetlerde gönüllü olarak yer almak isteyen gönüllülerin 17 ile 30 yaş arasında olma şartından başka herhangi bir şartı karşılaması beklenmemektedir.

13 Ocak 2016 Çarşamba 15:26
AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Projeler Dairesi Başkanlığı AGH kapsamında “GÖNDEREN, EV SAHİBİ ve KOORDİNATÖR” kuruluş olarak akredite edilmiştir

bilgilendirme.jpgAvrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) sosyal içerikli faaliyetlerde gönüllü olarak yer almak isteyen AB program ülkelerinden gençler için hazırlanmış Erasmus+ programı altında yer alan bir gençlik programıdır. Program dahilinde projeler 2 aya kadar (kısa dönem) ve 12 aya kadar (uzun dönem) olarak hazırlanmaktadır. Belirlenecek olan sosyal faaliyetlerde gönüllü olarak yer almak isteyen gönüllülerin 17 ile 30 yaş arasında olma şartından başka herhangi bir şartı karşılaması beklenmemektedir.

Avrupa Gönüllü Hizmeti kapsamında hazırlanan projeler, Avrupa işbirliğini, aktif vatandaşlığı, karşılıklı anlayış oluşturmayı, dayanışmayı, hoşgörüyü ve sosyal uyumu hedefleyen kar amacı gütmeyen projelerdir. Bu projelerle Avrupa çapında gençlerin yabancı bir ülkede gönüllü olarak hizmet vermesi, bu hizmeti esnasında diğer kültürlerle tanışma imkanı bulması, gittiği ülkenin yabancı dilini öğrenmesi gibi gönüllünün kişisel gelişimini destekleyici faaliyetler amaç edinilmektedir.

AGH kapsamında proje hazırlamak ve bu projeleri yürütmek için yeterliliklerini kanıtlamış “Akredite” bir kurum olmak gerekmektedir. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Projeler Dairesi Başkanlığı AGH kapsamında “GÖNDEREN, EV SAHİBİ ve KOORDİNATÖR” kuruluş olarak akredite edilmiştir.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ankara genelinde yaşamakta olan gençlerimizin kendi kişisel gelişimlerini desteklemek adına bu güne kadar sürdürmekte olduğu hizmetlerine bir yenisini daha eklemiştir. Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen AGH projeleriyle 17 – 30 yaş arası gençlerimize yurtdışına yaygın eğitim fırsatı sunulmaktadır. Bu fırsatlardan yararlanmak ve daha detaylı bilgi için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Projeler Dairesi Başkanlığıyla iletişime geçebilirsiniz.