Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ANKARA'NIN YENİ KARDEŞİ DOHA

Ankara’nın yeni kardeşi Katar’ın Başkenti Doha oldu. Ankara ile Doha arasında uygulanacak Kardeş Kent Protokolü’nün imzalarını Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Katar Belediye ve Çevre Bakanı Mohammed Bin Abdullah Al Rumaihi birlikte attı.

23 Ağustos 2016 Salı 14:57
ANKARA'NIN YENİ KARDEŞİ DOHA

-ANKARA İLE KATAR’IN BAŞKENTİ DOHA ARASINDA KARDEŞ KENT PROTOKOLÜ İMZALANDI

-PROTOKOLÜ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK İLE KATAR BELEDİYE VE ÇEVRE BAKANI MOHAMMED BİN ABDULLAH AL RUMAİHİ BİRLİKTE İMZALADI

-BAŞKAN GÖKÇEK:

“BİLGİ VE TECRÜBE PAYLAŞIMINA İMKAN VERECEK VE HALKLARIMIZ ARASINDAKİ DOSTLUĞUN GELİŞTİRİLMESİNE VESİLE OLACAK KARDEŞLİK PROTOKOLÜNÜ İNŞALLAH BUGÜN HAYATA GEÇİRMİŞ OLACAĞIZ”

-KONUK BAKAN RUMAİHİ:

“BU GÜZEL ŞEHRİ ZİYARET ETTİĞİM İÇİN ÇOK MUTLUYUM”

         doha.jpgAnkara’nın yeni kardeşi Katar’ın Başkenti Doha oldu. Ankara ile Doha arasında uygulanacak Kardeş Kent Protokolü’nün imzalarını Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Katar Belediye ve Çevre Bakanı Mohammed Bin Abdullah Al Rumaihi birlikte attı.

         Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamı’nda düzenlenen imza törenine Konuk Bakan Rumaihi’nin yanı sıra Başkan Gökçek’in “değerli dostum” diye tanıttığı Katar’ın Ankara Büyükelçisi Salem Mubarek Al-Shafi de katıldı. 

 -“İŞBİRLİĞİNİ TAÇLANDIRACAĞIZ”

İmza töreninde konuşan Başkan Gökçek,Türkiye ile Katar arasında siyasi, ekonomik ve kültürel alanlarda çok güzel ilişkiler bulunduğunu belirterek, “Bugün burada çok derin tarihi ve kültürel bağlarımızın bulunduğu dost ve kardeş ülke Katar’ın Başkenti Doha ile Ankara arasında kardeş kent protokolü imzalamak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. İki ülke arasında siyasi, ekonomik ve kültürel alanlarda çok güzel ilişkiler bulunmaktadır. Özellikle bölgemizde yaşanan siyasi sorunların çözümü için iki ülke arasında en üst düzeyde tam bir işbirliği vardır” dedi. 

Her iki ülke işadamlarının yaptıkları yatırımlarla, ülkelerin gelişmesi ve halkların refahlarının yükselmesine önemli katkıda bulunulduğunu anlatan Başkan Gökçek, “Biz de başkentler olarak bu güzel işbirliklerini taçlandırmak amacıyla şehirlerimiz arasında bilgi ve tecrübe paylaşımına imkan verecek ve halklarımız arasındaki dostluğun geliştirilmesine vesile olacak kardeşlik protokolünü inşallah bugün hayata geçirmiş olacağız” diye konuştu.  

-“İKİ ÖNEMLİ ŞEHİR BİRLİKTE ÇALIŞACAK”

“İnanıyorum ki bundan sonra her konuda çok daha yakın işbirliği yapacağız ve halklarımızı kaynaştıracak birçok faaliyeti gerçekleştireceğiz” diyen Başkan Gökçek, Katar’ın Başkenti Doha’nın hızla gelişmekte olduğunu, alt-üst yapı projeleriyle uluslar arası cazibe merkezi haline geldiğini belirterek, “Biz de Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız projelerle, hem Türkiye’de hem de dünyada birçok ilki gerçekleştirerek, örnek bir belediye olmanın gayreti içerisindeyiz” dedi.  

Protokolün imzalanmasıyla birlikte böyle önemli iki tecrübenin bir araya gelmesinin her iki kentin halklarının yararına olacak pek çok faaliyet için de temel teşkil edeceğini ve Ankara ile Doha’nın işadamlarının karşılıklı olarak çok daha büyük yatırımlara gireceğini düşündüğünü ifade eden Başkan Gökçek, konuklarına teşekkür etti. 

-“TEMENNİ EDERİM Kİ HALKLAR BUNDAN YARARLANSIN”

         Konuk Bakan Rumaihi de Başkan Gökçek’e teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Bu güzel şehri ziyaret ettiğim için mutluluk duydum” dedi.

         Doha’nın teknoloji ve alt-üst yapı çalışmalarıyla gelişmiş bir şehir olduğunu ve “akıllı kent” olarak adlandırıldığını kaydeden Bakan Rumaihi, “Bugün iki şehir arasında bir anlaşmaya imza atacağım için çok mutluyum. Bu anlaşma her iki tarafın birbirinin deneyimlerinden faydalanmalarına vesile olacak ve iki başkenti de daha ileri götürecektir” diye konuştu.

Bina düzeni, şehir plancılığı, eğitim, medeni bir şekilde dönüşümlerin sağlanması ve bunun halkın yararına sunulması ile ağaçlandırma ve tarım açısından iki şehir arasında işbirliğinin güçleneceğini kaydeden Rumaihi, sözlerini “Temenni ederim ki bu anlaşma acil bir şekilde uygulamaya geçsin, iki ülke halkı bundan yararlansın” diyerek tamamladı.

         Konuşmaların ardından Kardeş Kent Protokolü’nü imzalayan Başkan Gökçek ve konuk Bakan, karşılıklı olarak birbirlerine hediye sundular. 

ANKARA'NIN YENİ KARDEŞİ DOHA
ANKARA'NIN YENİ KARDEŞİ DOHA
ANKARA'NIN YENİ KARDEŞİ DOHA
ANKARA'NIN YENİ KARDEŞİ DOHA
ANKARA'NIN YENİ KARDEŞİ DOHA
ANKARA'NIN YENİ KARDEŞİ DOHA
ANKARA'NIN YENİ KARDEŞİ DOHA
ANKARA'NIN YENİ KARDEŞİ DOHA
ANKARA'NIN YENİ KARDEŞİ DOHA