Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Altındağlı Genç Tiyatrocular Ayakta Alkışlandı…

- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ALTINDAĞ GENÇLİK MERKEZİ TİYATRO’DA GRUBU “FARELER VE İNSANLAR” İLE ANKARALI TİYATROSEVERLERİN KARŞISINA ÇIKTI

03 Şubat 2012 Cuma 11:53
Altındağlı Genç Tiyatrocular Ayakta Alkışlandı…

altindag_tiyatro_400_2_02032012.jpg

Büyükşehir Belediyesi Altındağ Gençlik Merkezi Tiyatro’da Grubu, bir kez daha Ankaralı sanatseverlerle buluştu. Kocatepe Kültür Merkezi’nde, John Steinbeck’in Fareler ve İnsanlar adlı eserini sergileyen genç tiyatrocular, büyük beğeni topladı.
Kendilerine ait küçük bir ev ve arazi satın alma hayaliyle Kaliforniya’nın Salinas Vadisi’ndeki bir çiftliğe çalışmaya giden iki arkadaşın ve çiftlikte çalışan diğer işçilerin karın tokluğuna verdikleri zorlu yaşam mücadelesini anlatan eseri sahneleyen Altındağ Gençlik Merkezi Tiyatro’da grubu izleyenlere güzel, eğlenceli bir o kadar da düşündürücü dakikalar yaşattı.

2000’DE KURULDU
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde profesyonel bir performans, amatör bir ruhla mucizeler gerçekleştiren Altındağ Gençlik Merkezi Tiyatro’da ekibinin tohumları 2000 yılında Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi’nde atıldı. Tiyatro eğitmeni Emin Kutluca’nın yönetiminde drama çalışmaları, hayata dair sohbetler, bir süre sonra okumalar, diksiyon ve oyunculuk dersleriyle eğitim devam etti.  Merkezdeki çocuklar önce kendi hayatlarını sahneye taşıdı. Sokakta çalışan bir çocuğun gelecekte kendini kurtararak iyi bir adam olmasını anlattıkları komedi türündeki ilk oyundan hemen sonra, genç tiyatrocular Hamlet’in güncellenmiş uyarlamasını oynayacak kadar cesur adımlarla alkışlara iyice alıştı. Altındağ Gençlik Merkezi’nin kuruluşu ve tiyatro eğitimlerinin başlaması ile kendilerini tiyatro ile tanıştıran Emin hocalarının peşinden, 10 yetenekli ve hevesli genç, merkeze transfer oldu. altindag_tiyatro_400_3_02032012.jpg
 
AYDA EN AZ 5 OYUN
Binlerce çocuğun, gencin tiyatro ile buluşmasını sağlayan Emin Kutluca, Altındağ Gençlik Merkezi’nde her kesimden, her mahalleden, kimi sokakta çalışan, kimi evde oturmaktan sıkılan, kimi derslerinde başarısız, kimi sadece ders çalışarak vakit geçiren çocukları ve gençleri bir araya getirdi.

Bugüne kadar, pek çok oyun sahneye koyan Altındağ Gençlik Merkezi Tiyatro’da Grubu, bu yıl Kocatepe Kültür Merkezi’nde Kasım ayından bu yana ayda en az 5 kez, “Yamuk Prenses ve Yedi Buçuk Cüceler, Kanaviçe, Kırmızı Işık, İnsan Ne İle Yaşar, Fareler ve İnsanlar, Senin Annen Bir Melekti Yavrum” adlı oyunlarla tiyatroseverlerin karşısına çıkıyor.