ABB'DEN BİR İLK DAHA: "SPOR ÇALIŞTAYI" İLE FEDERASYONLAR BİR ARAYA GELDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi bir ilke daha imza atarak Başkent’te Spor Federasyonlarını düzenlediği “Spor Çalıştayı” ile bir araya getirdi.

26 Şubat 2022 Cumartesi 09:29
ABB'DEN BİR İLK DAHA: "SPOR ÇALIŞTAYI" İLE FEDERASYONLAR BİR ARAYA GELDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi bir ilke daha imza atarak Başkent’te Spor Federasyonlarını düzenlediği “Spor Çalıştayı” ile bir araya getirdi. ABB Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı ev sahipliğinde yapılan çalıştayda, Ankara’da 2022 yılında ve sonrasında gerçekleştirilmesi planlanan spor organizasyonları ile ortak projeler masaya yatırıldı. Çalıştaya 41 Spor Federasyonu’ndan 53 temsilci katıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi bir yandan spora ve sporcuya desteğini sürdürürken bir yandan da gelecek spor organizasyonları için taraflarla ortak projeler üretmeyi amaçlıyor.

Bu hedefle Ankara’da spora destek sağlamak için ‘ortak akla’ önem veren çalışmalara ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi bir ilke daha imza attı. Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, Başkent’te 2022 yılı ve sonrasında gerçekleştirilecek spor organizasyonları ve ortak projeleri görüşmek üzere spor federasyonları ile “Spor Çalıştayı” düzenledi.

ORTAK HEDEF: BAŞKENT’İN SPORDA GELECEK VİZYONU

Başkent’te sportif faaliyetlerin artırılması, ulusal ve uluslararası turnuvaların Ankara’da düzenlenebilmesi için yapılması gerekenler, gençlerin spora teşvik edilmesinin sağlanması, spor organizasyonlarının ve ortak projelerin gerçekleştirilmesi gibi konuların masaya yatırıldığı çalıştaya toplam 41 Spor Federasyonu’ndan 53 temsilci katıldı.

ABB ev sahipliğinde gerçekleştirilen çalıştayda konuşan Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Artunç, imkânlar çerçevesinde sportif faaliyetlere destek olmayı sürdüreceklerinin altını çizerek, “Türkiye'de ilk kez böyle bir organizasyon gerçekleştiriyoruz. Bütün Spor Federasyonları ile iş birliğini geliştirme noktasında onların istek ve arzularını dinliyoruz. Yapabileceğimiz katkıları onlarla paylaşmaya çalışıyoruz.  Bu anlamda Federasyonlarımızla iki gün boyunca bir çalıştay düzenledik. Türk sporuna ve sporcusuna destek olmak için organizasyonlarımızı gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

FEDERASYON TEMSİLCİLERİ TALEPLERİNİ İLETTİ

Ankara’da birçok branşta tesis sorunu yaşandığına dikkat çeken Spor Federasyonları temsilcileri Büyükşehir Belediyesine tek tek taleplerini iletti.

Başkent’in gelecek spor vizyonunu belirlemek ve ortak çözümler üretmek üzere Büyükşehir Belediyesi ile Spor Federasyonları arasında iş birliğinin güçlendirilmesi kararlaştırıldı.

Çalıştaya katılan Voleybol Federasyonu Genel Sekreteri Nihal İşçi, Ankara’nın spor kültürü edinmiş, birlikte hareket edebilen bir taraftara sahip olduğunu belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ankara güzel bir şehir. Biz Ankara'da voleybol müsabakalarını kapalı gişe oynuyoruz. Boş yer bulamıyoruz. Ankara sadece salonda değil dışarıda da dev ekranlar kurulduğu zaman o ekranların başında izleyici bulabildiğimiz bir kent. Açıkçası Ankara'da müsabaka yapmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. 2019’da Avrupa ikincisi olduk, Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda Vakıfbank dünya birincisi oldu, Fenerbahçe yine üçüncü oldu. İnşallah bu sene 31 Mayıs’ta başlayacak Milletler Ligi’nde yine takımımız önemli başarılar elde eder. Çalıştayda tüm Spor Federasyonlarının burada olması, fikirlerini beyan etmesi ve karşımızda çok yapıcı bir yönetim bulmamız bizim için büyük bir avantaj. Buradan hem federasyonlar hem de Büyükşehir Belediyesi çok olumlu sonuçlar çıkarabilir.”

Çalıştayın gerçekleştirilmesinin Türk sporu adına belediyelerle ortak çalışmalara imza atmak için bir fırsat olduğunu vurgulayanE-Spor Federasyonu Ankara İl Temsilcisi Yunus Argan da düşüncelerini, “Ankara Büyükşehir Belediyesinin tüm spor branşlarının temsilcilerini bir araya getirip böyle bir organizasyon gerçekleştirmesi bir ilk. Bu çalıştayı çok anlamlı ve değerli buluyorum. ODTÜ’de ve Ankara Üniversitesi’nde online platformlarda çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik. E-Spor Federasyonu Ankara Temsilciliği olarak bundan sonraki süreçte sahada Büyükşehir Belediyesiyle ortak gerçekleştireceğimiz projelerle bunu daha da taçlandıracağımızı düşünüyoruz.  Bundan sonraki süreçte bu etkinlikleri Büyükşehir Belediyesi gibi büyük bir yapıyla kurumsal hâle dönüştürebilirsek gençliğe ulaşabileceğimizi düşünüyoruz” sözleriyle dile getirdi.

“ANKARA’YI SPORUN DA BAŞKENTİ YAPMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Büyükşehir Belediyesinin federasyon temsilcilerinin fikirlerine danışarak sorunlarını dinlemesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Satranç Federasyonu Teknik Kurul Koordinatörü Fırat Yalçın ise, “Bir milyonu aşkın lisanslı sporcu sayımızla Ankara Büyükşehir Belediyemizin de destekleriyle yakın zamanda ulusal ve uluslararası birçok faaliyet gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz. Sporcu bazında belediyelerimizin her branşta yer alarak sporcularımıza önemli destekler vereceğini düşünüyorum. Ankara Büyükşehir Belediyesinin de toplantıda gördüğüm kadarıyla bu destekleri çok içten bir şekilde gerçekleştireceğini gördüm” dedi.

Büyükşehir Belediyesi ile daha önce birçok ortak projede yer aldıklarını belirten Modern Pentatlon Federasyonu Genel Sekreteri Serhat Aydın da şunları söyledi:

“Böyle bir organizasyon gerçekleştirdiği için Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığına çok teşekkür ediyoruz. Bizler de Spor Federasyonları olarak Büyükşehir Belediyemizle birlikte ortaklaşa Ankara’yı sporun da başkenti yapmaya çalışacağız.”