Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

vatan_icin.jpg’’uyuma mehmedim uyuma’’

VATAN İÇİN2 perde

Yazan yöneten: Mehmet Tahir İKİLER

Reji ast: Serkan KAYA

Müzik: Tanbur: Haldun AYIKGEZMEZ, Bağlama: Ishak 2. TEKGÜL,

Klasik Kemençe: Çağlar TOPTAŞ,Kanun: Sinan YEŞİLYURT,

Ney: Güntay KARASU, Ritm: Emre SAZAK,

Vokal: İshak 2. TEKGÜL, Haldun AYIKGEZMEZ

Besteler: İshak 2.TEKGÜL

Işık ve Ses tasarım: Volkan SOYLU, Said YILMAZ, Durmuş GÖKMEN

Dekor uygulama:  Kazım KOLCU, Ali İmran YILDIRIM, Mustafa BARTU,

Renan MUTLU, Adem PALA

Kostüm tasarım: Sevgi TERLEMEZ, Abdullah UZUN

Oyun süresi: 120 dk.

Oyuncular: Ömer Faruk NAS, Kadir ÇÖKLÜ,Görkem ÇETİN, Serkan YAŞAR,  Azer can OKUTAN, Ali SAĞ, Mehmet Tahir İKİLER, Serkan KAYA, Celal Murat USANMAZ, Korhan Enis Yavuz, Gülay ÇETİN, Özlem İKİLER, Şevket ÇETİN, Abdullah GÜREL, Sevtap GÖKÇINAR, Mehtap MAMAN ÇÖKLÜ, Hasan ERTEN, Mutlu mert AĞACIK, Özge AYDIN, Ceren ÖZDEMİR, Beyzanur ÖZDEMİR, Mahmut ÇAKIR, Fatih PORSUK, Türkan nur YILMAZ, Ali İmran YILDIRIM, Kazım KOLCU, Mustafa Bartu, Renan MUTLU, Adem PALA

Konusu: Milletimizin her ferdi şartların en zor olduğu anlarda bile üstün cesareti, sabır ve metanetiyle Vatan için seve, seve peygamber ocağına koşmuştur.

Mehmetçiğimiz hiçbir mazeretin ardına saklanmaksızın, Allahuekber dağlarının üç bin rakımlı geçitlerinde ısı sıfırın altında otuz derecelerde olmasına rağmen vatanına ve istiklaline kastedenlere karşı çelikten sinesini siper etmiştir.

Sarıkamış'ta Büyük kayıplar verilse de vatan uğruna çıkılan bu yoldan bir adım bile geri adım atmamış direniş ve mücadele azminin üstünlüğünü bizlere miras bırakmıştır. Şehitlik mertebesine ulaşan vatan evlatları Türk Milletinin bağrına defnedilmiştir.

Sarıkamış’ta yaşananlar, bizlere birer ibrettir. Vatan topraklarımızın en güçlü biçimde bugünlere gelmesinde emeği geçen bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, onların aziz hatırası önünde saygıyla eğilip sizleri bu destanı izlemeye davet ediyoruz..