Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

“YAŞLILAR İÇİN NELER YAPILABİLİR?”…

Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi tarafından “Yaşlılar İçin Neler Yapılabilir?” temalı çalışma toplantısı düzenlendi. Bu konuda bir bilim kurulu kurulmasının kararlaştırıldığı toplantıda, gelecek yıl Mart ayında yine Ankara’da geniş katılımlı bir toplantı düzenlenmesi kararı da alındı.

17 Ekim 2012 Çarşamba 11:14
“YAŞLILAR İÇİN NELER YAPILABİLİR?”…

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENT KONSEYİ TARAFINDAN, “YAŞLILARA HİZMET İÇİN NELER YAPILABİLİR?” KONULU ÇALIŞMA TOPLANTISINDA BİLİM KURULU KURULMASI KARARLAŞTIRILDI

SOSYAL HİZMETLER EĞİTİM VE YARDIM VAKFI ONURSAL BAŞKANI NEVİN GÖKÇEK İLE DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ TÜRKİYE TEMSİLCİSİ MARIA CRISTINA PROFILI’NIN KATILDIĞI TOPLANTIDA; GELECEK YIL MART AYINDA ANKARA’DA, AVRUPA’DAN YAŞLI DOSTU 53 KENT İLE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN KARDEŞ KENTLERİNİN YER ALACAĞI GENİŞ KATILIMLI BİR TOPLANTI DÜZENLENMESİ KARARI ALINDI


Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi tarafından “Yaşlılar İçin Neler Yapılabilir?” temalı çalışma toplantısı düzenlendi. Bu konuda bir bilim kurulu kurulmasının kararlaştırıldığı toplantıda, gelecek yıl Mart ayında yine Ankara’da geniş katılımlı bir toplantı düzenlenmesi kararı da alındı.
Ala Restoran’da düzenlenen toplantıya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Metin, Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek, Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi Maria Cristina Profili, Kent Konseyi Başkanı Ahmet Arslan, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Şeker, Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizler Vakfı Genel Başkanı Gülgen Dural, Vakıf üyeleri ve Kent Konseyi üyeleri katıldı.
Toplantıda, katılımcılarla tek tek sohbet eden ve “hoş geldiniz” diyen Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek, sportif faaliyetlerin herkes için önemli olduğunu belirterek, her yaştaki kişinin mutlaka spora yönlendirilmesi gerektiğini söyledi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin gençlik merkezleri, çocuk kulüpleri, aile yaşam merkezleri ve yaşlılara hizmet merkezlerinin verdiği hizmetleri örnekleriyle anlatan Nevin Gökçek, özellikle çocukların ve gençlerin kötü alışkanlıklarından uzak durmaları için spor ve kültürel faaliyetlere gönderilmesinin şart olduğunu belirtti.
Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi Maria Cristina Profili ise Sağlık Bakanlığı ile birlikte çalıştıklarını belirterek, kararlaştıracakları faaliyetlerin hayata uygun, başarılabilir faaliyetler olması gerektiğini, atacakları en önemli adımın ise çocukları sporla iç içe yetiştirmek olduğunu söyledi.

YAŞLI DOSTU KENTLER ANKARA’DA

Ankara, Hacettepe, Gazi ve Bilkent Üniversitelerinden akademisyenlerin de yer aldığı çalışma toplantısında, üniversitelerin ve sivil kuruluşların önemine değinilerek, yaşlılar için yapılacak çalışmalara destek kararı alındı.
Yaşlılara bakım konusunda Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarının önemine değinen ve evde bakım hizmetlerinden kısaca bahseden Nevin Gökçek’in konuşmasının ardından, toplantının sonunda katılımcıların oy birliği ile bu konuda bir bilim kurulu kurulması, 18-24 Mart 2013 tarihlerinde Ankara’da yaşlı dostu 53 kentin ve Büyükşehir Belediyesi’nin kardeş kentlerinin toplanarak konferans düzenlenmesi için çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.