Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

“YAŞLI DOSTU ANKARA”

Büyükşehir Belediyesi Ankara Kent Konseyi Bilim Kurulu üyeleri ile Birleşmiş Milletler Dünya Sağlık Örgütü temsilcileri bir araya gelerek, “Yaşlı Dostu Ankara” projesiyle ilgili atılacak adımları değerlendirdi  Kent Konseyi Bilim Kurulu, Ankara’yı yaşlılar için dünya merkezi yapmak için başlattığı projeyi uluslararası platforma taşıyor

06 Kasım 2012 Salı 16:50
“YAŞLI DOSTU ANKARA”

KUB_1540.JPGKent Konseyi Bilim Kurulu, Ankara’yı yaşlılar için dünya merkezi yapmak amacıyla başlattığı projeyi, uluslararası platforma taşıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Başkent’te yaşlılara hizmet amacıyla gerçekleştirdiği projeler, uluslararası platformda Başkent hakkında “Yaşlı Dostu Ankara” imajının oluşmasını sağlıyor.

Büyükşehir Belediyesi Ankara Kent Konseyi Bilim Kurulu üyeleri ile Birleşmiş Milletler Dünya Sağlık Örgütü temsilcileri bir araya gelerek, “Yaşlı Dostu Ankara” projesiyle ilgili atılacakadımları değerlendirdi.  

Ankara Kent Konseyi Başkanı Ahmet Arslan’ın Ala Restoran’da düzenliği toplantıda, “Yaşlı Dostu Ankara” projesiyle ilgili İtalya’nın Udinese kentine giden Bilim Kurulu üyeleri izlenimlerini ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdiler.  

Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizler Vakfı Genel Başkanı Gülgen Dural,
KUB_1615.JPGBilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yaprak Savut ile Büyükşehir Belediyesi Yaşlılar Hizmet Merkezi’nden uzman Aylin Koyuner, İtalya’nın Udinese kentinde düzenlenen “Küresel Yaş Dostu Kentler Toplantısı”nda Ankara’da yaşlılarla ilgili gerçekleştirilen projelere ilişkin yaptıkları sunumun büyük hayranlık uyandırdığını ve takdir topladığını ifade ettiler.

Konuşmaların ardından da bu yıl içerisinde “Dünya Sağlık Örgütü Küresel Yaş – Dostu Kentler Toplumlar Ağı”na katılmak için başvurulması yönünde karar alındı.

Toplantıda ayrıca, 18 – 24 Mart tarihleri arasında Yaşlılar Haftası nedeniyle Ankara’da yapılması planlanan uluslararası etkinlik programı ile ilgili çalışmaları başlatmak ve Ankara’da yaşlılar için gerçekleştirilen tüm hizmetleri dünya kamuoyuna taşımak konusunda yapılacak çalışmaların taslağı hazırlandı.


“YAŞLI DOSTU ANKARA”
“YAŞLI DOSTU ANKARA”