SOSYAL DENGE TAZMİNATINDA MUTLU SON…

29 May 2019, Çarşamba

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ, MEMURLARA SOSYAL DENGE TAZMİNATI ÖDENMESİNE YÖNELİK VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU

-SENDİKA TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELEN BAŞKAN YAVAŞ, BELEDİYEDE ÇALIŞAN MEMURLARA EŞİT ORANDA SOSYAL DENGE TAZMİNATI ÖDENMESİNE İLİŞKİN SÖZLEŞMEYİ İMZALADI

-BAŞKAN YAVAŞ:

“SOSYAL DENGE TAZMİNATINDA YÜZDE 60 DEĞİL ÇOK DAHA FAZLASINI VERMEK İSTERDİK”

sds_330.jpgAnkara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, memurlara sosyal denge tazminatının ödenmesine yönelik verdiği sözü tuttu.

Uzun süredir kronik soruna dönüşen Sosyal Denge Tazminatının ödenmesi konusunda göreve gelir gelmez talimat veren Başkan Yavaş, belediyede görevli memurlara bu tazminatın eşit oranda verilmesi için konuyu Büyükşehir Belediyesi Meclis gündemine taşıdı.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edilen karar sonrası Sosyal Denge Tazminatı tüm memurlara, 13 Mayıs tarihinden geçerli olmak üzere eşit oranda ödenecek.

BAŞKAN YAVAŞ SÖZLEŞMEYİ İMZALADI

Bem-Bir-Sen, Tüm Bel-Sen, Tüm Yerel-Sen Sendika Temsilcileriyle bir araya gelen Başkan Yavaş, memurlara yüzde 60 ve eşit oranda Sosyal Denge Tazminatı ödenmesine yönelik sözleşmeyi imzaladı.

“Sosyal Denge Tazminatında yüzde 60 değil çok daha fazlasını vermek isterdik” diyen Başkan Yavaş, sendikaların diğer taleplerini de tek tek not aldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, özellikle bayan personelin çocuklarının kreş ihtiyacının acil olduğunu ve bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması ve Büyükşehir bünyesinde bir kreş açılması için çalışacaklarını söyledi.