“KAHRAMANMARAŞ DAYANIŞMA GÜNLERİ” BAŞKENTLİLERDEN YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Kahramanmaraşlı esnaflara destek olmak amacıyla gerçekleştirilen “Kahramanmaraş Dayanışma Günleri” Başkentlilerden yoğun ilgi görüyor.

21 Mart 2023 Salı 14:45
“KAHRAMANMARAŞ DAYANIŞMA GÜNLERİ” BAŞKENTLİLERDEN YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Dayanışma günlerinde stant açan esnaf Kahramanmaraş’a özgü yöresel ürünlerin satışını yaparken bir yandan da moral ve motivasyon kazanıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Kahramanmaraşlı esnaflara destek olmak amacıyla gerçekleştirilen Kahramanmaraş Dayanışma Günleri Başkentlilerin yoğun ilgisiyle devam ediyor.

Kahramanmaraş’tan gelen yaklaşık yüz esnaf tarihi ve kültürel değerlere sahip el sanatı ürünlerin yanı sıra birçok yöresel yiyeceğin de satışını yapıyor.

KAHRAMANMARAŞ’IN YÖRESEL ÜRÜNLERİ BAŞKENTTE

Tüm Türkiye’yi yasa boğan 6 Şubat Depremlerinin ardından Kahramanmaraş’ta işletmesi zarar gören ve maddi kayba uğrayan esnaf Ankara’da Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde Kahramanmaraş Dayanışma Günlerinde yöresel ve geleneksel ürünleriyle Başkentlilerle buluşturuldu.

Ziyaretçileri adeta Kahramanmaraş’ta gibi hissettiren organizasyonda; baharattan kahveye, dondurmadan tatlıya, tarhanadan kuruyemişe, tekstil ve el sanatı ürünlerine kadar birçok ürünün satışı gerçekleştiriliyor.

ANFA Fuar ve Kongre Merkezi A Salonu’nda gerçekleştirilen Kahramanmaraş Dayanışma Günleri 10.00-22.00 saatleri arasında 26 Mart Pazar gününe kadar ziyaretçilerini ağırlamayı sürdürecek.

BAŞKENTLİLER VE KAHRAMANMARAŞLI ESNAF TEK YÜREK

Kahramanmaraş Dayanışma Günleri’nin beşinci gününde de Başkentliler kurulan stantları tek tek gezerek ve ürün satın alarak esnafa elinden geldiğince destek oldu. Organizasyonun kendilerine sadece maddi değil manevi olarak da çok iyi geldiğini söyleyen esnaflar ABB’ye ve Ankaralılara şu sözlerle teşekkür etti:

-Faruk Çiftaslan: “Deprem değil bir afet yaşadık. Şu an Ankara’ya yerleştik. Başkanımız Mansur Yavaş’ın hakkını ödeyemeyiz. Çok memnun kaldık Kahramanmaraş esnafı olarak. Esnafa taze bir kan oldu. Psikolojik olarak düzeldik ve güzel de para kazanıyoruz.”

-İbrahim Aksüye: “Satışlarımız çok güzel böyle bir imkân sunulduğu için çok mutluyuz. Özellikle halkımızın yoğun bir ilgisi var. Gelen birçok kişi deprem bölgesinden gelen esnafa destek olmak için geliyor ve bu da bizi fazlasıyla mutlu ediyor. En azından daha çabuk kalkınmamızı sağlayacağını düşünüyorum. ABB’ye de bu konuda göstermiş olduğu destek için teşekkür ederiz.”

-Mustafa Can Morkaya: “Satışlarımız şu anda çok iyi. Bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Bizi bu ortamda bu insanlarla buluşturdukları için çok teşekkür ederiz. Bizi moral olarak maksimum seviyeye çıkartan bir etkinlik oldu. Biz Kahramanmaraş’ta enkazlardan başka hiçbir şey görmüyorduk. Buraya geldik ve insanlarla konuşmak bile çok iyi geliyor. Ankara halkı ihtiyacı olmasa bile esnafa destek olmak için alışveriş yapıyor. En azından hâlimizi hatırımızı soruyorlar, bunun için de çok teşekkür ediyoruz.”

-Tuğba Belli: “Bu organizasyon 43 gün sonra nefes gibi oldu. Hiçbir şey olmasa bile biz burada konaklıyoruz, yiyoruz, içiyoruz bu organizasyon kötü şeyleri unutturuyor. Geri dönülecek bir Kahramanmaraş’ımız yok artık. Her birimiz farklı şehirlere savrulduk. Başkanımız sayesinde böyle organizasyonlarla yeniden ayağa kalkacağız.”

-Meral Büyükceylan: “Gerçekten Başkenti yanımızda hissettik. Öncelikle başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Kendi şehrimizin başkanları ve milletvekilleri bizi yalnız bıraktı ama ABB Başkanı Mansur Yavaş bize destek oldu. Bize yalnızlığımızı unutturdu. Yani sıkıntılarımızı bir nebze olsun unutabildik. Buraya geldik bize biraz olsun moral oldu. Hem insanların bize yakınlığını ve desteğini gördük ve kendimizi daha iyi hissettik.”

-Ayşe Palabıyık: “Arkadaşım Çiğdem Nalçacı için buradayım. Depremin sembolü olan Ebrar Sitesi’nde onun canlı ya da ölüsünü bulamadık. Ondan emanet bir oğlu ve kendi tasarladığı gümüş firması var. Oğlunun isteği üzerine biz Çiğdemin tasarladığı takılarını satışa çıkardık. Hayatımızda ilk kez bir şeyler satıyoruz arkadaşımız için. Çiğdemin oğlu buradan sağlanan gelirin depremzede çocuklara gitmesini istedi. Mansur Başkan’a minnettarız. Depremin ilk anından itibaren Kahramanmaraş’ta çalıştı. Buradaki esnaf olarak Ankaralılara hayran kaldık. Benim için Ankara artık kardeş şehir. Acımızdan dolayı minnettarlığımızı dile getiremiyoruz.”

Kahramanmaraşlı esnafa kucak açarak maddi ve manevi destek olan Başkentliler özel ve anlamlı bir organizasyon yapıldığı belirterek şunları söyledi:

-Gönül Kızılduman: “Özellikle destek olmak için geldik. Bizler de depremde vefat eden vatandaşlarımız için yastayız. Kahramanmaraş’ın meşhur ürünlerini aldık.”

-Behiye Sağır: “Hem yöreye özgü ürünleri hem de ihtiyacımız olan ürünleri satın aldık. ABB’yi çok takdir ediyoruz her yere yetişiyor. Biz de elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz.”

-Onur Bilge Kula: “ABB’nin esnafları desteklemek için yaptığı bu etkinliği çok anlamlı buluyorum. Hem insani bir duygu hem de diğer insanların sorunlarına karşı duyarsız kalmama bakımından çok önemsiyorum.”