Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

İYİLİĞİN VE DAYANIŞMANIN TADI: LEZZET ANKARA'DA SİPARİŞ BAŞLADI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın pandemi sürecinde zor günler geçiren esnafa destek olmak amacıyla hayata geçirdiği “Lezzet Ankara” portalında ilk siparişler, Çankaya ilçesinden başladı.

19 Ekim 2021 Salı 09:51
İYİLİĞİN VE DAYANIŞMANIN TADI: LEZZET ANKARA'DA SİPARİŞ BAŞLADI

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın pandemi sürecinde zor günler geçiren esnafa destek olmak amacıyla hayata geçirdiği “Lezzet Ankara” portalında ilk siparişler, Çankaya ilçesinden başladı. Siparişlerin açıldığı duyurusunu sosyal medya hesapları üzerinden paylaşan Yavaş, “Lezzetin dayanışmayla buluştuğu bir yolculuğa hazır mısınız? Lezzet Ankara ile hem esnafımızın hem de ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olacak, aynı sofrada buluşacağız. Çankaya ilk siparişler için hazır” dedi.

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, pandemi sürecinin başından itibaren esnaftan vatandaşa kadar toplumun tüm kesimlerine yönelik destek projelerini ara vermeden sürdürüyor.

     Başkent’ten “İyilik Hareketi” başlatarak sosyal dayanışma örneklerine imza atan Yavaş, salgın döneminde zor günler geçiren esnafın ekonomisini rahatlatmak amacıyla verdiği destekleri çeşitlendirerek artırıyor. Bu kapsamda yiyecek ve içecek sektörüne destek olmak amacıyla sıfır komisyonlu “Lezzet Ankara” portalı oluşturan Yavaş, ilk siparişlerin alınmaya başlandığını açıkladı.

İYİLİĞİN VE DAYANIŞMANIN TADI DAMAĞINDA KALSIN  
                              

     “Lezzet Ankara’dan sipariş ver, iyiliğin ve dayanışmanın tadı damağında kalsın”
sloganıyla sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda, Lezzet Ankara üzerinden % 0 komisyonla bir yandan esnafa destek olunurken, her verilecek siparişin sosyal yardım alan ailelere de destek olarak yansıtılacağını sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımla duyuran Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkentlilere şu sözlerle seslendi:

“Lezzetin dayanışmayla buluştuğu bir yolculuğa hazır mısınız? Lezzet Ankara ile hem esnafımızın hem de ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olacak, aynı sofrada buluşacağız. Çankaya ilk siparişler için hazır.”

MOBİL UYGULAMA İLE DE SİPARİŞ VERİLEBİLECEK 

      Daha önce portala üye olan işletmeler, “www.lezzetankara.com” internet adresi üzerinden portala giriş yaparak restoranlarını açık hale getirirken, Lezzet Ankara’dan sipariş vermek isteyen vatandaşlar akıllı cep telefonlarına mobil uygulamayı da indirebilecek.

   Büyükşehir Belediyesinin esnafa yönelik başlattığı “Lezzet Ankara” portalına üye olmak isteyen işletmeler; “www.lezzetankara.com” adresi üzerinden restoran kaydı yaptırmaya devam edebilecek.

ENGELLİ VE KADIN RESTORAN SAHİPLERİNE TANITIM DESTEĞİ
SAĞLANACAK

     Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, portala üye olan esnafa gönderdiği yazılı mesaj ile de engelli restoran sahipleri ile kadın restoran sahiplerine tanıtım desteği sağlayacaklarını da açıkladı.

    Online siparişlerde ödemelerin ertesi gün hesaplarında olacağını ve sıfır komisyon ile iş yerlerinin işlerini bir yandan büyütmelerine bir yandan da personel sayılarını artırmalarına yardımcı olmayı amaçladıklarını ifade eden Yavaş, portala üye olan esnafa şu sözlerle seslendi:

“Değerli esnaf kardeşim; gayretimiz Ankara’mızı ortak akıl ve şeffaf belediyecilik anlayışı ile beraber yönetmek ve geleceğe birlikte taşımak. Uzun süredir dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminde, salgının Başkent esnafımıza yıpratıcı etkisini kırmak için hazırladığımız uygulamalardan biri olan ‘Lezzet Ankara’ uygulamasını hizmetinize sunuyoruz.”

İYİLİĞİN VE DAYANIŞMANIN TADI: LEZZET ANKARA'DA SİPARİŞ BAŞLADI
İYİLİĞİN VE DAYANIŞMANIN TADI: LEZZET ANKARA'DA SİPARİŞ BAŞLADI
İYİLİĞİN VE DAYANIŞMANIN TADI: LEZZET ANKARA'DA SİPARİŞ BAŞLADI
İYİLİĞİN VE DAYANIŞMANIN TADI: LEZZET ANKARA'DA SİPARİŞ BAŞLADI