• Sayfayı yazdır.
  • Yazı boyutunu azalt.
  • Yazı boyutunu arttır.

GLUTENSİZ SİMİT GELİYOR

07 Şubat 2019, Perşembe

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HALK EKMEK FABRİKASI, GLUTENSİZ UN, GLUTENSİZ EKMEK, GLUTENSİZ KURABİYE VE GLUTENSİZ ÇEREZ’İN ARDINDAN GLUTENSİZ SİMİT ÜRETİMİNE HAZIRLANIYOR

-GIDA ALERJİSİ OLAN ANKARALILAR İÇİN GÜVENİLİR ÜRÜNLERE ERİŞİMİ KOLAYLAŞTIRAN HALK EKMEK, ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİNİ ARTIRMAYI AMAÇLIYOR

-HALK EKMEK AYRICA EKŞİ MAYALI SİYEZ BUĞDAY UNU EKMEĞİ VE TAM TAHILLI EKMEK ÜRETİMİNE YÖNELİK ÇALIŞMALARDA DA SONA YAKLAŞTI

-HALK EKMEK FABRİKASI, İLÇE BELEDİYELERİNE DE BÜFE VERMEYE HAZIRLANIYOR

   Başkentlilerin talep ve isteklerini dikkate alarak hizmet odaklı çalışmalarına aralıksız devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, gıda alerjisi olan Başkentliler için özel ürünler üretmeye devam ediyor.

Çölyak başta olmak üzere Fenilketonüri ve Gluten hassasiyeti olan vatandaşların tüketebilmesi amacıyla sağlıklı ve uygun fiyatlı ürün satış ağını genişletmek için ar-ge çalışmaları yapan Halk Ekmek, glutensiz simit de üreterek, ürün çeşitliliğini artırmayı amaçlıyor. 

GÜVENİLİR ÜRÜNLERE ULAŞIM KOLAYLIĞI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nın Çölyak ve Gluten duyarlılığına sahip kişiler için ürettiği glutensiz ürünler yoğun ilgi görüyor.

Glutensiz üretilen ürünler arasında un, ekmek, kurabiye ve çerez yer alırken, yapılan ar-ge çalışmaları ile de glutensiz gıdaları çeşitlendirerek, ürün yelpazesinin genişletilmesi kapsamında glutensiz simit üretimi için çalışmalar hızlandırıldı.

SİYEZ BUĞDAYLI VE TAHILLI EKMEK SIRADA

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Genel Müdürü Ahmet Sarıduman, glutensiz ürünlerin üretimi ve çeşitliliği konusunda hassas davrandıklarını belirterek, Çölyak başta olmak üzere Fenilketonüri ve Gluten hassasiyeti olan hastalar için glutensiz ekmek üretimi yapıyoruz.  Bir alternatif olarak da glutensiz simidi çok yakın bir süre içinde Çölyak hastalarının beğenisine sunacağız” dedi.

 Ekmek çeşitliliğine yönelik olarak da yeni ürünler üzerinde çalıştıklarını ifade eden Sarıduman, “Ekşi mayalı siyez buğdaylı ekmek çalışmamız da devam ediyor. Bunun dışında tam tahıllı ekmek üretimi için vatandaşlardan gelen talepleri değerlendiriyoruz” dedi.

“ANKARALILARIN MEMNUNİYETİ ÖNCELİĞİMİZ”

Ankaralıların ürün memnuniyetine de büyük önem verdiklerini vurgulayan Sarıduman, Şikayet Hattı uygulamasını da yakın zamanda hayata geçirmeye hazırlandıklarını açıkladı.

  Hizmete girecek olan Halk Ekmek Whatsapp İletişim Hattı ile vatandaşlar, “444 2 243” numaralı hatta şikâyet ve önerilerini doğrudan iletebilecek.

İLÇE BELEDİYELERE HALK EKMEK BÜFE

 Ankara Halk Ekmeğin dağıtım ağını genişleteceklerini de söyleyen Sarıduman, şöyle konuştu:

“Büyükşehir Belediyesi sorumluluğuna sonradan giren ilçelerimizden gelen yoğun talep nedeniyle ilçe merkezlerinde de büfe açmayı planlıyoruz. Şuan izinlerini aldığımız noktalar arasında Nallıhan, Çayırhan, Şereflikoçhisar, Güdül, Evren ve Beypazarı ilçeleri var. İnşallah çok kısa süre içinde bu ilçelerimizde yeni büfelerimizi açacağız. Şeffaf belediyecilik anlayışımızla merkezde olduğu gibi çevre ilçeler için de kura yöntemi ile büfe işleticilerini belirlemeyi düşünüyoruz.”