Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

"GENÇLİK PARKI GENÇLİK MERKEZİ"

Ankara’nın simge parklarından Gençlik Parkı’nda, kapılarını haftanın yedi günü açık tutan Gençlik Merkezi; üyelerini, spora, eğlenceye, sanatsal ve kültürel aktivitelere doyuruyor, bilgiyle donatıyor.

30 Nisan 2013 Salı 00:00
"GENÇLİK PARKI GENÇLİK MERKEZİ"

GENÇLİK PARKI’NDA 2008 YILINDA HİZMETE AÇILAN GENÇLİK MERKEZİ, KENTİN MERKEZİNDE, YEMYEŞİL BİR DOĞAYA AÇILAN KAPISIYLA YÜZLERCE ÜYEYE HİZMET EDİYOR.

KENTİN DÖRT BİR YANINDAN SERVİSLE TAŞINAN ÖĞRENCİLER ETÜT HİZMETİ ALIRKEN, ÇEVREDEKİ KAMU ÇALIŞANLARI DA ÖĞLE ARALARINI MERKEZDE SPOR YAPARAK DEĞERLENDİRİYOR.

genclikparkigenclikmerkezi_1.jpgAnkara’nın simge parklarından Gençlik Parkı’nda, kapılarını haftanın yedi günü açık tutan Gençlik Merkezi; üyelerini, spora, eğlenceye, sanatsal ve kültürel aktivitelere doyuruyor, bilgiyle donatıyor.

Geniş bir mekanda masa tenisinden langırta, bilgisayardan sinema salonuna kadar pek çok hizmet sunan Merkez’i çevrede bulunan kamu kurumlarının çalışanları da öğle aralarında spor amaçlı kullanıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde 4 Aralık 2008’de açılan Gençlik Parkı Gençlik Merkezi, kentin dört bir tarafından gelen üyeleriyle her gün dolup taşıyor.

Okuyan ya da çalışan gençlerin oyun oynamaya, spor yapmaya ve eğlenmeye ihtiyaçları olduğu düşüncesiyle açılan merkez, 14-35 yaş arası gençlere hizmet veriyor. Merkezde eğitime destek amaçlı kurslar ile sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler yer alıyor. Gençlik Merkezi’nin spor bölümünde, sağlıklı yaşam için tekvando, karate, güreş, boks, wushu, step aerobik gibi faaliyetler ayrıca geniş bir kondisyon salonu ve kondisyon aletleri bulunuyor.

Eğlenme amaçlı merkezden faydalanmak isteyenler için ise salon sporlarının gözde oyunları bilardo, masa tenisi, airhockey, langırt, satranç, yer satrancı, okuma araştırma amaçlı kütüphane ve internet, arkadaşlarla buluşup sohbet edebilecekleri kafeterya, sinema keyfini yaşamak için 80 kişilik sinema salonu mevcut.

Bunun yanında her ay üyelerin talepleri doğrultusunda eğitim seminerleri düzenlenirken, bahar ve yaz aylarında ise üyeler piknikler, geziler, kış aylarında kayak, tiyatro, sinema gibi kültürel ve sportif etkinlikler ile keyifli vakit geçiriyor. Eğitim ve öğretime destek amaçlı müze gezileri, Anıtkabir gezisi, TBMM ziyaretleri de merkezin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

-KAMU ÇALIŞANLARINA ÖĞLE SPORU

Gençlik Parkı Gençlik Merkezi üye sayısı, açılıştan bugüne 16 bine ulaşırken, üyelerin genel profili 14-35 yaş arası üniversite ve ortaöğretim öğrencilerinden oluşuyor. Bununla birlikte çevredeki Adalet Bakanlığı, Merkez Bankası, Kültür Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve benzeri kurumlardan öğle tatilini spor yaparak geçirmeyi amaçlayan çalışanların da ilgi odağı olan merkez, her öğlen yüzlerce üyesinin spor yapmasına imkan tanıyor.

-KENTİN DÖRT BİR TARAFINDAN ÖĞRENCİ TAŞINIYOR

genclikparkigenclikmerkezi_5.jpgGençlik Parkı Gençlik Merkezi, yemyeşil bir doğaya açılan kapıları ile ilgi odağı olmasının yanı sıra kentin dört bir tarafından gelen öğrenciler ile de dolup taşıyor. Okul yönetimleri ile görüşerek, maddi durumu özel ders almaya ya da dersaneye gitmeye müsait olmayan öğrenciler, belirli saatlerde matematik, İngilizce, Türkçe, sosyal ve fen bilimleri, bilgisayar gibi derslerde takviye alıyorlar.

Siteler, Keçiören, Aydınlıkevler, Balgat, Altındağ ve Ulus’taki okullardan merkeze servisle gelen ilköğretim ve lise öğrencileri etüt derslerinden yararlandıktan sonra yine servisle okullarına bırakılıyor.




"GENÇLİK PARKI GENÇLİK MERKEZİ"
"GENÇLİK PARKI GENÇLİK MERKEZİ"
"GENÇLİK PARKI GENÇLİK MERKEZİ"
"GENÇLİK PARKI GENÇLİK MERKEZİ"
"GENÇLİK PARKI GENÇLİK MERKEZİ"