Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Gençlik Merkezi Üyeleri Tabiat Tarihi Müzesi’nde...

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ANSERA GENÇLİK MERKEZİ ÜYELERİ, TABİAT TARİHİ MÜZESİ’Nİ GEZDİLER -GENÇLER, 185 MİLYON YIL ÖNCE ANKARA ÇEVRESİNDE YAŞAYAN DEV AMMONİT’E BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİLER

31 Ocak 2012 Salı 12:40
Gençlik Merkezi Üyeleri Tabiat Tarihi Müzesi’nde...

Büyükşehir Belediyesi’nin tüm Türkiye’ye örnek olan projelerinden Gençlik Merkezleri, çeşit çeşit etkinlikle gençleri kötü alışkanlıklar ve sağlıksız ortamlardan uzaklaştırarak, iyiye ve güzele yönlendiriyor.
Portakal Çiçeği Vadisi içinde 19 Mayıs 2005 tarihinde açılan Ansera Gençlik Merkezi, üyelerine merkez içerisinde düzenlenen faaliyetler ve kursların dışında farklı mekânlar ve değişik yerler görmenin keyfini de yaşatıyor.  
Kent genelindeki 12 Gençlik merkezinden biri olan ve geleceğin yetişkinlerine yönelik sosyal, eğitsel ve kültürel içerikli etkinlikleri ile dikkat çeken Ansera Gençlik Merkezi üyelerinin gezi programının Ocak ayındaki ilk durağı Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü bünyesindeki Tabiat Tarih Müzesi oldu.
Güneş ve Güneş Sistemi’ndeki gezegenlerin orantılı modellerini inceleyerek geziye başlayan gençler, uzaya kısa bir yolculuk yaptıktan sonra, bir hücrelilerden gelişmiş eklembacaklılara kadar büyük bir çeşitlilik gösteren omurgasız hayvanlara ait çok sayıda fosili görme şansı buldular.
Özellikle, yaklaşık 185 milyon yıl öncesine ait ve Ankara çevresinden bulunmuş olan, günümüz mürekkep balıklarının yakın akrabası dev ammonit karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Anseralı gençler, 150-155 milyon yıl öncesine ait etçil dinozorun iskelet maketiyle de yakından ilgilenerek yetkililerden bilgi aldılar. 
Tarihe yolculuk yapan üyeler, gezinin ardından bilgilerine yeni bilgiler katmanın mutluluğuyla Ansera Gençlik Merkezi’ne döndüler.