Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

EL EMEĞİ GÖZ NURU

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve El Becerileri Kurslarının (BELMEK) Çankaya Bölgesi kursiyerleri el emeği göz nuru eserlerini Başkentlilerin beğenisine sundu.

02 Temmuz 2018 Pazartesi 09:56
EL EMEĞİ GÖZ NURU

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MESLEK EDİNDİRME KURSLARI (BELMEK) ÇANKAYA BÖLGESİ KURSİYERLERİ HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

ÇİNİ, MOZAİK, EL NAKIŞI VE SERAMİK ÜRÜNLERİNİN YER ALDIĞI SERGİ, 7 TEMMUZ CUMARTESİ GÜNÜNE KADAR AÇIK KALACAK

         belmek_330.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve El Becerileri Kurslarının (BELMEK) Çankaya Bölgesi kursiyerleri el emeği göz nuru eserlerini Başkentlilerin beğenisine sundu.

           Kursiyerler bir yıllık eğitimin ardından ürettikleri eserleri, Zafer Çarşısı Güzel Sanatlar Galerisi’nde sergilemeye başladı.

            Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Yılmaz, Sağlık İşleri Daire Başkanı Paşa Enver Baysa, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Meslek Edindirme Şube Müdürü Haluk Erdemir’in açılışını yaptığı sergiye, Başkentliler yoğun ilgi gösterdi.

ÖRNEK MODEL BELMEK

          Açılışta konuşan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Yılmaz, BELMEK’lerin birçok kursiyeri meslek sahibi yaptığına ve birçok şehirde örnek model olarak gösterildiğine dikkat çekti.

          “BELMEK kursiyerlerimizin yapmış olduğu çalışmalar, Türkiye’nin pek çok iline örnek teşkil ediyor” diyen Yılmaz, “Bizlerden bu modeli nasıl yaptığımız, nasıl işletmeyi yürüttüğümüze dair bilgi isteniyor. Gurur verici bir başarı bu gerçekten. Hepinizin eline ve yüreğine sağlık” dedi.

RENGARENK BİR SERGİ

         Sergide çini, mozaik, el nakışı ve seramik olmak üzere 4 branşta eserler sergilenirken, sergiyi gezen Başkentliler de eserleri dikkatle inceleyerek bilgi aldı.    

        Sergiyi gezen vatandaşlardan Sevda Korkmaz, “İçeri girdiğim anda bütün ürünlere hayran kaldım. Satış yapılmadığını öğrendim. Sipariş vererek ürünler temin ediliyormuş; sipariş vermeyi düşünüyorum” sözleriyle sergiye duyduğu hayranlığı dile getirirken, Meryem Ada ise, “Büyük emeklerle hazırlanmış harika bir sergi olmuş. Bu kurslara ben de katılmak istiyorum. Yetkililerle görüşeceğim” dedi.

          Türk el sanatlarının başarılı örneklerine ev sahipliği yapan "BELMEK Sergisi”, 7 Temmuz Cumartesi gününe kadar açık kalacak.

EL EMEĞİ GÖZ NURU
EL EMEĞİ GÖZ NURU
EL EMEĞİ GÖZ NURU
EL EMEĞİ GÖZ NURU
EL EMEĞİ GÖZ NURU
EL EMEĞİ GÖZ NURU
EL EMEĞİ GÖZ NURU
EL EMEĞİ GÖZ NURU